מלצריתנו החביבה המליצה בחום על מנת הפלפל הממולא באורז ובשר, ואני, שחובבת מזון מבושל שמגיע מסיר ומבושל ברוטב, לא התלבטתי לרגע. לצד שני הפלפלים הכתומים קיבלתי גם צ'יפס ותוספת אורז לבן לבקשתי, שנרטב יפה ברוטב אדום
בקצה גרם המדרגות הקצר, חולצים נעליים ונכנסים לחדר הגדול שבו שולחנות נמוכים סביבם יושבים על מזרונים, כריות ושטיחים. אם תבואו בשניים, יש סיכוי טוב שתוכלו להתייחד בשולחן פרטי, תלוי באיזו שעה תגיעו. אם זו תהיה שעה עמוסה, תחלקו את שולחנכם עם אורחים נוספים. לא חיסרון בהכרח, תלוי את מי יביאו לכם הגורל והקארמה...
מנות שחוגגות את החורף בארבע מסעדות מומלצות
אולי לא שמתם לב, אבל המון דברים קורים בענף האלכוהול, היין והברים. הנה כמה המלצות על אירועי השבוע הקרוב: פסטיבל יין ''וינו גרנד ריזרבה'' של טיב טעם ראשל''צ, יום פטריק הקדוש בטמפטיישן בר, סאקה אורגני בבית תאילנדי ועוד
לכל שף יש את חומר הגלם האהוב עליו. מירית הראל, מקולינרי שבירושלים, אוהבת כבד. כבד עוף, כבד ברווז ובמיוחד, כבד אווז. השאלון הפעם עם שפית שחולמת להכין ארוחה בת אחת-עשרה מנות לשגריר בריטניה, לפחות אחת מהן מכבד
גם אם אתם לא גרים באזור חיפה אלא בצפון הרחוק או אפילו סתם עוברים בחיפה, כלומר תל אביביים, אתם באמת, אבל באמת, באמת, באמת, חייבים לטען את החומוס של עידו קציר מינשוף חומוס, שמוגש עם פיתות טריות, פיתות עם תוספות ופיתות מקמח מלא. מי שבסוף הארוחה מרגיש מסיבה כלשהי שלא מיצה את עצמו, מקבל תוספת של חומוס לצלחתו על חשבון הבית. הבטחה שלי, לא תזדקקו לתוספת הזאת
התפריט בביסטרו 56 הוא חגיגה לקרניבורים: זה מתחיל כבר במנות הראשונות, שרובן ככולן כוללות בשר, כמו רול אנטרקוט, כנפיים פריכות, שיפודי פרגיות, פטה כבד, ומנה מקורית ומיוחדת שאהבנו, של פטריית פורטבלו במילוי בשר טחון, עם רוטב יין עשיר.
מי הגאון של שושי שטיינוביץ, הכוהנת של בישול הגורמה מוקפד הקלוריות? קראו ותגלו ויש גם מתכון למאפה שכבות בשר וחצילים קלויים, עם כל הטיפים שיחסכו לכם קלוריות יקרות בלי לקלקל את הטעם
בספרה החדש ''קל ובריא'' מציעה אלינוער רבין פתרון לשאלה הרת הגורל ''טעים או בריא?''. מדריך מעשי עם למעלה ממאתיים מתכונים ותפריטים יומיים דלי קלוריות, ויש גם מתכונים
רגע לפני שמורידים את הבגדים, ארבעה סלטים שהם ארוחה
לא היינו במצב רוח חברתי וגם לא כזה הדורש אלכוהול במסות. גם המסעדות הנוצצות והמעונבות לא פיתו אותנו, על אף שהיינו רעבות. מסיבה כלשהי לא יכולנו לדמיין את עצמנו מתיישבות עכשיו משני צידיו של שולחן מרובע
הג'מבו שרימפ נחצה לשניים והונח על אצות וואקאמה כשעליו רצועות קישואים וטבעות קלמארי ברוטב מדהים של ביצי דג הקפילן. יניב, מלצרנו הרהוט, הסביר שדג הקפילן הוא דג מעופף. אולי זה ההסבר לטעמה המופלא של המנה אך יש לי תחושה שזה קשור דווקא לכך שהשף בברקרולה, נועם דקרס, כמו רוב צוות המטבח, הינו יוצא מסעדת מול ים המשובחת...
תות בשוקולד לבן, עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי ועוגת גבינה שוקו-קפה. השפים ניר צוק וארז שטרן עם שלושה קינוחים שיעשו לכם את סוף השבוע
סבינה ולדמן, אישה צעירה ומוכשרת, הצליחה להתברג לצמרת השפים הפועלים היום בארץ, בזכות עבודה קשה ומידה לא מבוטלת של כישרון. הרזומה שלה שכולל עבודה במסעדות כמו כפות תמרים, קורדליה ולילית, מבטיח שזוהי רק ההתחלה
כלל הברזל של עולם הקולינריה הוא שבענייני מסעדות תמיד כדאי להקשיב למקומיים. עיינה גל, הסטודנטית התל אביבית שלנו לקולנוע, קפצה לבקר חברה בראש פינה ובהמלצתה בדקה את ההמבורגר של עמבורגר. מאז היא מדקלמת עוד כלל ברזל בענייני קולינריה: בעמבורגר אכול המבורגר!
החלטנו לנסות את אלתר נתיב ברחוב ויצמן בת''א, קרוב לכיכר המדינה. כבר שמעתי מכמה אנשים על המקום הזה והחלטתי שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו. מקום חמים, פשוט ומעודן שנוכל לאתגר את התיאבון הבררני שלנו בו.
נעמה הלוי כתבתנו, נסעה באישון לילה להופעה בקרסון בר החדש שביפו וחזרה מרוגשת. מהקוקטיילים, מהמוסיקה, מהאווירה ומהבחורים יפי המראה שמילאו את המקום (ואולי זה רק האלכוהול?)
מה נעשה בפורים? נשתה וגם נאכל, ואפילו היטב. ארבע המלצות לבילויים שמחים במיוחד
אם התפעלתי מנדיבות המנות הראשונות, לא ידעתי לקראת מה אני הולך בעיקריות. כאן לא נותר לי אלא לומר, עשו לעצמכם טובה והגיעו לברסרי רעבים. שלוש מנות של פילה בקר מציע התפריט ואנחנו הלכנו על הצרפתית הקלאסית: פילה וולינגטון, פילה בקר וכבד אווז בעטיפת בצק עלים. טבחי הברסרי השכילו לשמור על הפילה מצליית יתר, אויבתו הגדולה, והפליאו במנה מצוינת
בפרץ אבהות חגיגי ובלתי נשלט התייצב אלון כהן במטבח כדי להכין עם ילדיו אוזני המן. מתוך ענני הקמח והסוכר יצאו אוזני המן ביתיים, קטנים במיוחד, פריכים ומלאים פרג עד להתפקע. טור קצר ומתכון משובח
כמה עולה לנו משלוח המנות בקלוריות? אולי יותר טוב לא לדעת, כי הוא יקר להחריד. מי שרוצה לחייך גם אחרי החג, מוזמן להציץ ב''מחירון'' של הדיאטנית ליאורה חוברה
המחירים במבט ראשון נראו לנו יקרים - 42 ₪ לארוחת בוקר? אבל כשהגיעו המנות ונוכחנו למה התכוון המשורר כשכתב ''ארוחת בוקר ישראלית'' נראה פתאום המחיר הגיוני לגמרי וכדאי. איינשטיין כבר אמר לפנינו שהכל יחסי, לא?
התבוננות אל הים יכולה לשפר את מצב הרוח פלאים. השילוב של ים ואוכל טוב הוא לפיכך שילוב מנצח. מסעדת בוקצ'ו השוכנת ברחוב הירקון פינת פרישמן מציעה לאורך כל ימות השבוע ארוחות צהריים משמחות במחירים שבין 50-75 ש''ח.
את פורים יחגגו במסעדות סנטה פה בהילולה מקסיקנית צבעונית, מלצרים מחופשים ומנת ''נשנושי אחשוורוש'' - משלוח מנות משודרג הכולל טעימות מכל סוגי הראפים של המסעדה. בתוך ההכנות תפסנו את אדי לוגסי, השף והבעלים, לשיחה
את ארוחתנו המשותפת פתחנו, אמא ואני, במרק בנגקוק שהיה פיקנטי מעט, בגלל הקארי שתיבל אותו. חוץ מחריפות עדינה היו בו גם עוף, אטריות, חלב קוקוס, ירקות, בוטנים קצוצים וכוסברה. מרק עשיר מאד ועמוס בכל טוב. מרק מסוג המרקים שהם ארוחה שלמה. אבל כיוון שידענו שזהו רק הספתח למנות שעוד עתידות לבוא, לגמנו ממנו בנחת, משתדלות לא להתמלא