מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פסטיבל האביב של אושן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לראשונות הזמנו סביצ'ה סלמון ואבוקדו בליווי סלסת חלפיניו ומעט כוסברה ומרק סרטנים עשיר וסמיך. הסביצ'ה של שף הקולומביאני, ג'וני חיל, לא היה אגרסיבי בטעמיו כמו אחיו העממיים מדרום אמריקה, אלא מעודן, והמנה היתה טעימה מאוד. גם מרק הסרטנים העשיר היה טעים להפליא, בעל טעם חזק של סרטנים ושמנת. פתרון מושלם למי שאוהב בשר סרטנים אבל מתעצל לפצח


חג הפסח נגמר והאביב, שרק לפני מספר ימים עוד התחבא מאחורי ענן, תפס אומץ, והוא ממלא את הארץ בשלל פריחות ובשמש מלטפת, שעושים לי חשק לצאת אל העולם, לשזוף את עורי הלבנבן בשמש החמימה ולטעום מהשפע שהוא מציע. אין לי ספק, מדובר באחת התקופות היפות בשנה. בהחלט תקופה ששווה לחגוג ואין חגיגה בלי אוכל.

לצורך העניין קבעתי עם בעלי דייט רומנטי וכדי להגביר את הרומנטיקה, הזמנתי לנו מקום ב OCEAN,
בר פירות ים, כך שנוכל להיזכר בטעמים מהחופשה ההיא בסנטוריני. כמה פירות ים אכלנו אז, צעירים שכמונו, ואיך, בסיומה של כל ארוחה, הרמנו כוסית של ניצחון: שוב חיסלנו את פירות הים, ולא הם אותנו...

חדוות הנעורים חזרה אלינו כשגם הפעם גילינו מחדש את כוחותינו, במסגרת ''מבצע אביב'' שמציעה המסעדה: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח ב-79 ₪ בלבד1
השעה היתה שמונה וחצי בערב כשצעדנו מהחנייה לכיוון המסעדה, שממוקמת באזור התעשייה בהרצליה. בשעה זו התנועה באזור ערה יחסית: בליינים שמגיעים לארוחות ערב לצד קבוצות של עובדי היי-טק שרק יצאו ממקום עבודתם. במסעדה היפה חלל אחד, שבקצהו אקווריום גדול ובו נחים לובסטרים ואויסטרים. האווירה במקום נעימה מאוד. תורמים לכך הנרות המהבהבים שעל השולחנות, מוסיקת הרקע החרישית, אליה מתאימים את עצמם הסועדים והמלצרים גם יחד, שמדברים כולם בנחת, ויואל, מנהל המסעדה, שנותן את התחושה כאילו אנו אורחים בביתו.

על אף שתפריט האביב מצומצם מהתפריט העסקי או הרגיל, המבחר נאה, ומאפשר בחירה בין דגים, פרות ים, ניוקי כמהין ואפילו סטייק אנטריקוט. אנחנו, שחפצנו בתנובת הים, בחרנו במסלול של פירות ים ודגים. לראשונות הזמנו סביצ'ה סלמון ואבוקדו בליווי סלסת חלפיניו ומעט כוסברה, ומרק סרטנים עשיר וסמיך. בהתאם לאופי המסעדה ולשף הקולומביאני, ג'וני חיל, הסביצ'ה לא היה אגרסיבי בטעמיו כמו אחיו העממיים מדרום אמריקה, אלא מעודן. האבוקדו, העגבניות, הלימון, הכוסברה והבצל הסגול לא גנבו את ההצגה מהסלמון, והמנה היתה טעימה מאוד אפילו בשבילי, שבימים בתיקונם לא אוהבת דג נא ואפילו לא סלמון. מרק הסרטנים העשיר שהזמנו היה טעים מאוד, בעל טעם חזק של סרטנים ושמנת. הפתרון המושלם לעצלנים שאוהבים בשר סרטנים, אבל נרתעים מהמכניקה העדינה הכרוכה בפיצוח השריון ושליפת הזהב הלבן מתוכו. לשולחן אף הגיעה ג'בטה מחוממת עם חמאה וממרח חצילים בגבינת פטה, שקיבל טעם לא שגרתי בזכות הלימון, ושתי כוסות יין הבית, ''רכס'', יין לבן קל וטעים שבישם אותנו בלי שנרגיש (בתוספת 18 ₪).

באשר לעיקריות התלבטנו בין מספר מנות, ועל אף שיואל המליץ בחום שנזמין פילה בורי על חציל שלם בגריל עם טחינה ביתית, בחרנו בפילה מוסר ושיפודי שרימפס בגריל ברוטב סרטנים, ובקדירת פירות ים עם ירקות שורש, חלב קוקוס וקרם פלפלים (בתוספת של 10 ₪). הדג היה טעים, והפירה החמאתי שעליו היה מונח, ספג את טעמיו מהדג מלמעלה ומרוטב הסרטנים מלמטה.

שיפודי השרימפס התעוררו ברוטב העשיר שהיה בקדירה יחד עם מולים, שרימפסים, קלמרי וסרטן. בזמן שפיצחתי את הסרטן הרהרתי במשמעותה של אהבה: אהבה זה לחצוב את בשר הסרטן מבין שריונו ולבסוף להגיש את התוצרת לאהובך.

לקינוח טעמנו מגלידת וניל ברוטב פרות יער, ומסורבה תות, שהיו טעימים, אך היינו כבר עייפים שבעים, אם כי לא מפוצצים, כיאה לאוכל ים, שלא מכביד יותר מדי.
פסטיבל האביב של אושן נעם לנו מאוד והדיל המוצע במסגרתו משתלם ביותר. יצאנו שמחים ומאוהבים, כמו שצריך להיות באביב.

אושן בר פירות ים
משכית 30, הרצליה
טלפון: 09-9511219