''הפילה נקי מעצמות, מטוגן עד פריכות מבחוץ ועדין מאוד מבפנים, ואילו קוביות האנטרקוט הוקפצו עם קוביות סלרי וגזר, ומוגשות לשולחן במחבת רוחשת...''. שפרה צח מצאה שילוב בין האוכל הסיני לדרישות הכשרות, במסעדת קורוסין
בירה היא לא סתם משקה אלכוהולי – היא תופעה חברתית. פונדק רמון, לרשת מלונות ישרוטל, משיק את פסטיבל הבירה הראשון שלו, הכולל הרצאות על בירה, סדנאות בישול בבירה, הכרת מבשלות אקזוטיות ועוד. הכל סובב סביב משקה החיים
''מהביס הראשון מחלחלים כל מרקמי המנה לפה: הרכות העסיסית של חזה האווז, הקריספיות של הבצל וכמובן, איך אפשר בלי, העסיסיות של קציצת ההמבורגר...''. שי וקנין וחבר מגלים את החדווה שבציד משותף, במסעדת קניבר שבחיפה
שתיית אלכוהול באירוע, או כוסית לפני השינה, יכולה לשפר את מצב הרוח, ולהוריד את הסיכון להתפתחות מחלות שונות. אבל בכמות מוגזמת, היא עלולה להיות מסוכנת, ועוד לא דברנו על הקלוריות. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה
''הגבר היה חייב לטעם מהחצ'פורי, מאפה גרוזיני במילוי גבינה, ואני בחרתי בפזי, מאפה פרסי של תרד וגבינת פטה, שגרם לי להיאנח בצער על שלא נולדתי לעדה הנכונה....''. מיכל וייס גילתה באמיל את יתרונות בתי הקפה של השוק
''בפינה הימנית, במשקל של 200 גרם, פילה מושט מתובלן היטב, לצד תפוחי אדמה אה לה טוסקה, חצי אפויים–חצי מטוגנים, עובדה שהקנתה להם מרקם שונה ומיוחד...''. ניר בר לב כל כך נהנה במסעדת טוסקה, שלא הרגיש איך הזמן עבר
אלו מאיתנו שלא אוהבים הפתעות בארוחת הצהריים שלהם – ימצאו פתרון הולם בלמון-גראס. סניף רעננה של רשת המסעדות האסייתיות מציע ארוחה עסקית משתלמת, הכוללת מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית. האוכל מוכר, טעים - וכשר
למרות כל הסטיגמות והבדיחות, המטבח המקצועי הוא טריטוריה גברית כמעט לחלוטין, ורוב השפים בארץ הם גברים. אבל יש נשים שהצליחו מאוד בתחום הגברי כל כך הזה. לרגל יום האישה הבינלאומי, הנה מסעדות בהן תפגשו ארבע מהן
על דרך המסחר העתיקה דרך המשי נסחרו לא רק בדים, בשמים ואבני חן– אלא גם סודות קולינריים. השף ישראל אהרוני מסביר מה הקשר בין פסטה לדים-סאם, ומחלק מתכונים רלוונטיים, בשתי סדנאות מיוחדות שיערכו בסניפי לגעת באוכל
''סמיקלאוס היא בירה המיוצרת ביום אחד בשנה בלבד. יש לה ארומה מתקתקה-חריפה, אבל אל תטעו בה - אחרי חצי בקבוק, גם אתם תדמיינו שאתם בעליית גג בבלגיה...''. ניר בר-לב (היק-היק), נחשף לבירות חדשות (היק) בנורמה ג'ין
''המנה של אביב הייתה עמוסה בשרימפס, ולדבריה, 'כל כך טעימה, שאסור להניח ולו לשרימפסון אחד קטן להישאר בצלחת, ולא למצות את הפוטנציאל שלו'''. שירי טוב משבחת את מסעדת תמוז, שלמרות מיקומה המושלם - נותנת לאוכל לדבר
''מה אני אגיד לכם- בחיים שלי לא אכלתי סושי, לפני הערב הזה ברוקה. כלומר, אכלתי 'סושי', ודי הרבה, אבל לא באמת אכלתי סושי. סושי אמיתי, מוקפד, מושקע, יצירתי...''. נדב אבידן גילה במסעדת רוקה את עולם הסושי מחדש
קפאין, בקפה או קולה, נחשב לסם הנפוץ ביותר. הוא ממריץ ומעורר– אבל בכמויות גדולות עלול לגרום להתמכרות, הרעלה ואף מוות. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה עושה הקפאין בגופנו, כמה מומלץ לשתות וממה כדאי להיזהר
סטנלי ליפשיץ, השף של הקייטרינג וגן האירועים ימי התנ''ך אשר בעין כרם, נזכר במסיבות הברביקיו שהוציאו לו שם של מארח, מספר על הנסיבות הטראגיות שבהן נסגרה המסעדה הראשונה שלו, וממליץ על בקר ברוטב סילאן, בירה וגריסים
''הפתעת הערב היתה קרפצ'יו פילה שהוזלף במיץ לימון טרי ופוזרו עליו צנוברים וגרגרי רימון...''. אדווה גן-סתיו הלכה למסעדת מפגש הסטייק הכשרה בהרצליה בציפייה לסטקייה סטנדרטית, וקיבלה מסעדה מעוצבת עם מנות משובחות
''אני, לעומתו, נכנעתי לחולשה ישנה, והזמנתי לזניה אנטיפסטי, עם עגבניות, פלפלים קלויים וחצילים. מנה צמחונית, אמנם, אבל באמת שבין הטעימות שאכלתי מימי...''. נדב אבידן הופתע לטובה מהאוכל המוקפד של קרם קפה בכפר סבא
מכורים לחומוס, אבל מחפשים לשבור את השגרה? מסעדת קומפלט שבתל אביב מגישה חומוס משודרג, עם מגוון של בשרים איכותיים, ושתי תוספות לבחירה – סלט ירקות ופוטייטוס או תוספת היום. הדיל תקף בכל שעות פתיחת המסעדה
סופי השבוע השמשיים, והאביב המנץ בפתח, מזמינים את ההורים לצאת עם הילדים אל חיק הטבע, ללכת לצפות בפריחה, לבקר בפארקים או בג'ימבורי, ואחר כך לשבת איתם לאכול. הנה מסעדות שיהפכו גם את הארוחה של הצאצאים לחוויה
''אני מקבלת לזניה, עשויה להפליא מקמח מלא, ממולאת בעלי תרד בר וגבינות עיזים אורגניות. לצידה - שעועית טרייה, שעוד לא הספיקה להבין שנקטפה....''. אורלי פרש-אזולאי נהנתה מארוחה אורגנית טעימה במסעדת ארוחה ירוקה
סירי פירל האיטלקיים עשויים 100% אדמת טרה-קוטה שעובדה ע''י קדר מומחה, ומעניקים חוויית בישול בטעם של פעם, בה בעת שהם מותאמים לצרכי המטבח המודרני. אידיאלי לבישול תבשילי קדירה חורפיים. להשיג ברשת ספייסס
יעל עופר לקחה חלק באירוע טעימות של יקב דלתון, שמעה מייננית היקב נעמה מועלם על תהליך הכנת היין ועל חידושים ביקב, וטעמה יינות משנים שונות בסדרת רזרב המובחרת, המוכנים מזני קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו. היה סחרחר
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
כיום ארוחות עסקיות הפכו לדבר יומיומי, כלכלי ורווחי. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה את משמעות האכילה בחוץ על בסיס יומיומי. ממה יש להיזהר, איך להישמר, על מה לוותר ועל מה לא. כתבה שלישית בסדרה
''אחר כך זללנו סלט. נו, סלט. אלא שזה לא היה סתם סלט, זה היה 'סלט גידי'. היו בו גבינת פטה, אגוזים, מקלוני סלק, והעושר הזה כוסה ברוטב ויניגרט אדום...'' עיינה גל גילתה את בית הקפה של גידי, פנינה קטנה בלב רמת גן
''הפוקצ'ה נמסה לי בפה כאילו הייתה עשויה מחמאה, ורוטב העגבניות המוקרמות השאיר את חותמו כמי שקורא לי להזדרז ולאכול חתיכה נוספת...''. אורי גושן עדיין מתקשה להאמין שמסעדת לה-טוסקנה הנהדרת ממוקמת ברעננה, ולא באיטליה