''אורן מגיש לי פרלין נוסף במקום ופתאום חריף לי. חריף אש! אורן צוחק ומכיר לי את פרלין הצ'ילי החריף שלו...''. שיר כידן, מכורה לשוקולד, ניסתה לרסן את הדחפים שלה בשוקה, חנות שוקולד איכותית בהוד השרון. זה לא ממש עבד...
''רביולי בטטה ברוטב שמנת ופטריות. מתאפיין בטעם חזק של פטריות, המאציל מזכותו על השמנת ועוטף ברכות את פתיתי הרביולי, תוך משחק עם מתיקות הבטטה שבפנים...''. יובל אופק התחבר בקפה אברמסון למסורת המקומית של יבנאל, דרך הצלחת
למי שמחפש קלאסיקה בלתי מתפשרת גם בארוחה העסקית שלו, מומלץ לנסות את מסעדת שה רומי. המסעדה מציעה אווירה פריזאית, תפריט אותנטי וארוחות עסקיות משובחות, הכוללות מנה ראשונה ושתייה במחיר המנה העיקרית, הנע בין 36 ל-69 ₪
למרות מבחר המסעדות בארץ, הסוגים והתפריטים המגוונים, טווח המחירים הרחב ושירותי הארוחות העסקיות – לפעמים, כל מה שבא לנו זה אוכל פשוט, מהיר וטעים, בפיתה או בבאגט. הנה ארבע מסעדות של אוכל מהיר וטעים, ברחבי הארץ
''הסכמנו שכיאה לתחושה הנוצצת, יש להתחיל עם המשקאות: כוס וויסקי ג'וני ווקר, וקי רויאל, שמפניה מעודנת עם פירות יער חמצמצים-מתקתקים...''. מרגלית אשכול לקחה ידיד סורר להיכרות עם המטבח הים תיכוני האיכותי, בבר מסעדה אורו בראשל''צ
''פאק בונג מבוסס על ירק שמגודל בישראל במיוחד עבור המסעדה, ומוקפץ בלהבות עם רוטב שעועית חומה, פרוסות בשר לבן או שרימפס ושום. התוצאה מענגת ממש...''. מיה בר אכלה במסעדת בית תאילנדי אוכל תאילנדי אמיתי, לא מתפשר ולא מתחנף
''המנה הקמבודית, המורכבת מאנטרקוט, חציל פריך, חזה אווז מעושן, בזיליקום, קרמל וקינמון, עוררה בי תיאבון כאילו לא אכלתי דבר...''. נדב אבידן גילה במסעדת למון גראס איך מעבירים בנעימים גם זמן לא נעים בעליל, כמו זמן הציפייה לגרר
בטח שמתם לב שכבר באמצע ספטמבר, הימים מתקצרים, הלחות יורדת, ובלילות אפילו נהיה קריר. זה אומר שהחורף תיכף פה, וגם אם עדיין לא מריחים את הגשם – אפשר להריח את האוכל של החורף. למשל, תבשילי קדירה המבושלים בפויקה של סופרשף
לקראת החגים המתקרבים, כדאי לבחון לעומק את נושא היין, להשקיע מעט יותר ולהביא לארוחת החג יין איכותי, שייתן כבוד לאוכל. מבקר היין יובל בלנקובסקי מחלק את היינות האדומים המקומיים לשני סוגים – כבדים ואלגנטיים, וממליץ על מותגים
''קרמבל זו מנה שאפשר לאכול ממנה ערב שלם. סיידר, תפוחים, אננס, עוגיות, גלידה, כולם משולבים יחד ליצור קינוח שעושה וואו מהביס הראשון...''. העיצוב ההייטקי והאוכל הייחודי באייר קפה גרמו לנדב אבידן להרגיש כאילו ביקר בעתיד
''כמו קינוח טוב באמת, הפאי היה מתוק מאוד, אך לא מתוק מדי, והמתיקות של הקרמל התאזנה עם המרירות של השוקולד הבלגי המריר המשובח...''. יובל בלנקובסקי וחברו האופה טעמו מאפים מלוחים ועוגות נפלאות בקונדיטוריית לה קוויזין שבירושלים
ממרק וון-טון ועד סושי, מפאד-תאי ועד צ'פאטי, משיפודי יקיטורי ועד עוף בלימון. טרנדים קולינאריים באים והולכים, אבל האוכל האסייתי – הסיני, היפני, התאילנדי וההודי - כאן בכדי להישאר. הנה ארבע מסעדות אוריינטליות ברחבי הארץ
''התחלנו במתאבן שהיה גם מקורי, גם מהיר וגם טעים – רול של נייר אורז עם סלמון טרי, פפאיה וירקות ברוטב פונזו. מנה קלה להכנה ועם זאת מרשימה ביותר – בדיוק מה שאני צריכה''. אדווה גן סתיו למדה בספייסס שבישול אסייתי זה לא רק ווק
''היו שם סלט מטבוחה מצוין; כבד קצוץ טוב מאד שרקם ידידות מופלאה עם חלת השבת הטריה, גם היא מבופה, ועוד...''. במסגרת תנועת ''היום לא מבשלים'' שהקימה אדווה גן סתיו, הוחלפו בישולי יום שישי בטייק-אווי מבופה בכפר סבא. היה שווה
''דני, בחורה עדינה ואנינה בדרך כלל, נאבקת עם המפצח, עד שהיא מגלה את מינון הכוח הנכון שיש להפעיל בכדי לשבור את שריון הסרטן ולשלוף את בשרו הטעים. אני מצטרפת בשמחה...''. מיכל זמרני וחברה גילו את חווית אכילת הסרטן במסעדת נמו שבחיפה
''ריח חזק של בירה חוצלארצית רחוקה עמד באוויר, מעל חבורת תיירים מזרח אירופאים אדומי-חוטם שישבו ודיברו בעליזות, ואני בבת אחת הבנתי למה מירב התכונה. אין עוד מקום כזה בתל אביב...''. עיינה גל שבה עם רשמים מפראג הקטנה שבתל אביב
''קציצות הבקר, כדורים עגולים מתקתקים, נטרפו במהירה, וידו של הקטן, האוחזת במזלג, נמשכה לכיוון צלחת הפרגיות של אחותו, שהיו באמת הצלחה מסחררת...''. מיה בר נזכרת בערגה בימי החופש הגדול הטובים, שבילתה עם ילדיה במסעדת המכבים
מסעדת אלפינה מציעה תצפית מוצלחת אל חופי הים היפים של נתניה, אווירה שלווה, רוגעת ונעימה, ותפריט צרפתי עם נגיעות שוויצריות. בשעות הצהריים מוגשת במקום ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, במחיר 60 ₪ לאדם
''הרביולי היו מגוונים בטעמיהם, ממולאים בתרד, גבינות, בטטה, פטריות, ברוטב פוטנסקה חרפרף פיקנטי, עם שמנת ועגבניות, בטעם נדיר שמעולם לא פגשתי...''. שירי טוב הפקירה את עצמה לידי המאמא האיטלקייה של קפה מסעדה סיסי בטעם איטלקי
''מנת הפטוצ'יני קפרזה התגלתה כפסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה, שהוגשה עם רוטב עגבניות ופסטו. הרוטב היה חמצמץ ומעט חריף, וטעמי העגבניות הטריות והפסטו מלא הטעם התחברו להפליא..''. מרגלית אשכול מילאה מצברים במסעדת ונילה הירושלמית
שנת הלימודים החלה באופן רשמי, הילדים כבר הספיקו להתגבר על ההלם, או הבאסה, או השמחה, ומן הסתם כבר קיבלו מטלה או שתיים. למי שרוצה בכל זאת לפנק את הצאצאים לכבוד פתיחת שנת הלימודים – הנה ארבע מסעדות שמתאימות גם לילדים
''אני שתיתי אפל מרטיני, שידוע ביכולת שלו להתל בבחורות רכות ולהפוך אותן למאוד עליזות, בלי שהן מרגישות בכלל שמשהו השתנה...''. עיינה גל יצאה לערב בנות בבנקס, בר תל אביבי, הנע בין מועדון הופעות בתחילת השבוע, לבר שכונתי בסופו
''ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם...''. שפרה צח פינקה את בכורה בארוחה במסעדת פטרוזיליה
סירי הבישול מסדרת זינו של ברגהוף ידידותיים ביותר למשתמש שבדיאטה: הם שומרים על הויטמינים שבירקות, מאפשרים בישול בחום נמוך השומר על ערכם התזונתי, ופטנט מיוחד מאפשר לבשל ולהקפיץ בהם ללא שמן. הדיאטנית ליאורה חוברה התרשמה
''הבשר היה רך ועדין ובאופן כללי תענוג לחיך, כזה שמזמין התלבטות האם לסיים את המנה בידיעה שלא תוכל לאכול יותר לפחות בשבוע הקרוב...''. שיר כידן, בתולת אוכל הודי, זכתה להתנסות חיובית ולחוויה לימודית במסעדת נמסטה הכשרה שבאשדוד