"מנת הפילה כללה שני מדליונים עסיסיים שנצרבו לדרגת מדיום רייר וזוגגו ברוטב המתקתק ופטריות פורטבלו שלמות צרובות אף הן..." יונתן שטרנברג אוכל בשר משובח ליד היין המשובח לא פחות – לינק ירושלים – מקום של כבוד
כמנהג הנוצרים גם אנחנו נוהגים לחגוג את חילופי השנים במפגן אהבה, שמלבד ארוחה טובה במסעדה טובה כולל גם הגעה הביתה בחיוך מאוזן ועד אוזן, עם שי קטן (או גדול) ביד. הנה כמה הצעות למתנות שיוכלו לשמח את אהוביכם
"בהתייעצות הדדית הוחלט שהמנה העיקרית הזוכה היא מנת הסרדינים, המשופעת בטעמים עוקצניים, שמשתלבים באופן כל כך מרנין זה בזה..." אדם בר ורעותו חוגגים חגיגת ים חורפית בנועה ביסטרו שבמתחם השף ניר צוק, יפו
רשת החנויות ספייסס כלים וטעמים המובילה בישראל בתרבות הבישול, האפייה והאירוח תערוך במהלך חודש ינואר את קורס יסודות הבישול עם השף רון שפאץ בנוסף לחוג בישול מגוון לילדים בהדרכת השפית שרון גבאי. מקצועיים גם בבית
שירלי רחמים והזוגיות החדשה שלה יוצאים להיזכר בהודו במסעדת נמסטה שבטיילת חופשה של אשדוד. המוסיקה ההודית מנענעת, הנאן ההודי מזכיר נשכחות, והטנדורי, הקארי והמסאללה מריחים כמו שם. במסעדת נמסטה כמו בהודו
איטליה עם לימונצ'לו ועם פסטה, איטליה עם מוצרלה ועם אספרסו, איטליה עם קלצונה ריקוטה ועם מוסיקה שמחה. מסעדת ג'ויה בהרצליה מציעה לכם את איטליה על כל הטעמים והריחות שלה, ובשעת צהריים יש גם עסקית מאד משתלמת
ברוב המקרים מנות המזרח הרחוק שאנחנו אוכלים במסעדות בארץ הן שונות ממה שניתן למצוא בתאילנד, בהודו או בסין, ככל הנראה משום שהן מותאמות לחיך הישראלי. אספנו בשבילכם ארבע מנות מהמזרח הרחוק שייקחו אתכם רחוק
השף יורם ניצן וצוותו במסעדת מול ים שבנמל תל אביב, זוכת שבחים ותארים בארץ ובעולם, יורה את יריית הפתיחה לחגיגות הסילבסטר עם ארוחת מופת ופאר שתוצג לראשונה ב-31 בדצמבר 2010. ערב מיוחד במינו במסעדה מיוחדת במינה
"ארבעה כיסונים של פסטת חלמונים ביתית מולאו בבשר זנב שור והוגשו לצד פירה בטטות מתקתק במה שהפך לחגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים..." יונתן שטרנברג מתרשם מהמקדש הקולינרי שהציבה מסעדת המטבח של רמה במושב נטף
"ההובוגובלין, בירת אם מסורתית, קלה מאוד וללא טעמים דומיננטיים חזקים, הותאמה לחברתי. אני, אמיצה קצת יותר ובעיקר לא צריכה לנהוג הביתה, קיבלתי בלהבין סטאוט שטעמה מר ובהחלט חזק יותר..." שיר כידן, וויצ'ווד, תל אביב
יובל בלנקובסקי מספר הכול על יינות כרם יחיד איכותיים דוגמת ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007. עוד על טיולים בין החלקות של יקבי רמת הגולן, יקב וילה וילהלמה ברמת הגולן וכמה יינות פשוטים אך איכותיים
ליאורה חוברה מסבירה למה כדאי לאכול מרק כשקר בחוץ: הוא מחמם, הוא קל להכנה, הוא תורם לשובע והילדים לא יודעים מה אתם מכניסים לתוכו. ובעיקר: הוא מזכיר לנו את אירופה. לארוחה משפחתית חורפית טעימה, מזינה ובריאה
שירלי רחמים לוקחת ערב באמצע השבוע לארוחת ערב עם חברה טובה במסעדת פורטבלו האיטלקית והכשרה שביבנה. פורטבלו מספקת שירותי קייטרינג שמגיעים לכל קצות הארץ ומתאפיינים במגוון רב של מנות איטלקיות לוהטות – מוקד המשיכה
יובל בלנקובסקי מגיע לארוחת ערב חמימה ואינטימית בערב ירושלמי קר בבית הקפה-מסעדה רשלה. טאבון האבן בחצר מפיק פוקצ'ות טריות וחמות, דג הבורי מגיע שלם ועסיסי, טקס התה מתחיל בקנקן עם חליטות ומסתיים בעוגיות מתוקות
אש בש, מסעדת הבשרים הידועה שבקריית שמונה היא נקודת חובה במסלול המטיילים בצפון הארץ מאז שנת 1999, שגם המקומיים אינם מוותרים עליה. זהו מקום מפגש לאוהבי בשר איכותי, האווירה אינטימית והסטייל דרום אמריקאי
לכל מי שבוחר באוכל כשר כדרך חיים, מצאנו בשבילכם ארבע מנות כשרות בארבע מסעדות כשרות בכל הארץ. איך אתם אוהבים את האוכל הכשר שלכם? איטלקי? אסייתי? אמריקאי? מתוק? מלוח? ממלא או מרזה? על היכולות של הקולינריה הכשרה
עיינה גל מטפסת בדרך ההר הפתלתלה כדי להגיע אל מסעדת חוות התבלינים שבגלבוע. היא מוצאת חוות תבלינים שאחראית על תיבול כל המנות שיוצאות מן המטבח, ואלו אינן שגרתיות בפני עצמן. נסו גם את הקינוחים בצהרי יום שישי
"הפילה שלי הגיע, יפהפה וטעים כתמיד, שומר לי אמונים כפי שאני שומרת לו..." אדוה גן סתיו בוחנת שוב את סטייק הפילה בזיתים שחורים, עגבניות שרי וחזה אווז המופלא של מסעדת טאבולה בהרצליה. רטרוספקטיבה אחרי שמונה שנים
אמיר נהרי מגיע לאירוע הפתיחה של הסניף השלישי של הבר-מסעדה פראג הקטנה באשדוד: נמצאו למעלה מחמישה עשר סוגי בירה בחבית ועוד מספר לא מבוטל של סוגים המוגשים בבקבוקים. וגם האוכל הצ'כי נהדר. מומלץ להגיע במונית
גם אל רשת חנויות הכלים והמאכלים קוק סטור הגיע כבר החורף. שקיות סיליקון חדשות וגמישות מאפשרות הפרדה בין מרכיבים בבישול, בסינון או בהשריה, כדי שתוכלו לבודד ירקות או עשבי תיבול ולהכין מרק חורפי וצח באמת
אורית איציק מסיירת בין דפי הספר של טלי פרידמן ואלינוער רבין "ירושלים: הסיפור הקולינרי". סביב שוק מחנה יהודה שופע הצבעים והריחות תרבות קולינרית נרחבת וטעמים מוכרים יותר ופחות, מטעמים ביתיים לצד גורמה משובח
עם התפתחות שוק הנדל"ן במזרח אירופה בכלל ובפולין בפרט, החלה את דרכה גם הגסטרונומיה הפולנית. ביקור שיזם המכון לתרבות פולין של שפיות פולניות בכירות בתדמור חושף מטבח פולני חדש ופותח פתח להשפעות הדדיות בין המטבחים
ארז שבת מבקר במסעדת הר מירון שבכפר ג'יש – גוש חלב. הדרך אל הכפר הציורי עוברת דרך כבישים פתלתלים, והמסעדה טובלת בנוף ירוק שהולם את המנות – מגוון סלטים טריים עשויים ירקות פריכים ותבשילים מזרחיים אותנטיים משובחים
יונתן שטרנברג מתרשם מהבראנץ' של יום שישי בקפה מנספלד מבית "ירושלים הקטנה – בית אנה טיכו" שבמוזיאון ישראל המשופץ והמחודש. לא רק פנינה ארכיטקטונית כי אם גם קולינרית, עם תפריט חלבי, כשר ומשובח ממטבחו של השף
בצל ירוק, מוסד וחלק אינטגרלי מטיילת וממדרחוב נתניה, מציעה תפריט חלבי ומגוון הכולל ארוחות בוקר עשירות, דגים טריים, פסטות, פיצות, לחמים, מאפים טריים וקינוחים מפורסמים. בשעת צהריים מומלץ לאכול את הארוחה העסקית