מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת מנטינה נתניה

מנטינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הגשם הכה ללא רחם במתחם טיב טעם שליד איקאה בנתניה, ואנחנו נמלטנו אל החמימות של מסעדת מנטינה הסמוכה. היא קיבלה את פנינו עם חלל מרווח, עיצוב מודרני ומוזיקת ג'ז נעימה ברקע..." ורק אז פתחה מיכל גיא את התפריט

הגשם הכה ללא רחם במתחם טיב טעם שליד איקאה בנתניה, ואנחנו נמלטנו אל החמימות של מסעדת מנטינה הסמוכה. היא קיבלה את פנינו עם חלל מרווח, עיצוב מודרני ומוזיקת ג'ז נעימה ברקע, בווליום המדויק שנותן אווירה אבל לא משתלט. ביושבנו ליד השולחן, מתייבשים, קרץ לנו גם התפריט: פיוז'ן איטלקי-צרפתי-ישראלי, עם מנעד רחב של מנות, שבכולן דגש על פרודוקטים טריים ואיכותיים. טווח המחירים ידידותי למשתמש ומתאים לכל כיס.

מנטינה פורחת בלב מתחם העסקים הזה כבר חמש שנים, ונהנית מקהל לקוחות קבוע, שמגיע במיוחד גם מחוץ לשעות הפעילות של המתחם – מה שמעיד על איכותו של המקום - ונהנה מארוחות בוקר מפנקות המוגשות גם אחרי השעה 17:00, מארוחות עסקיות המוגשות גם בערב, או סתם להעביר ערב שקט באמצע או בסוף השבוע. מנטינה יכולה להכיל ברווחה כ-75 סועדים, ועוד 40 בחוץ. בחדר פרטי קטן ואינטימי ניתן לערוך אירועים הכוללים עד 12 מוזמנים. "המוטו שלנו", אומר איציק, מנהל המקום, "הוא ללכת עם הלקוח".

השקנו כוסות למברסקו אדום, יין איטלקי מבעבע קלות (17 ש"ח), והתמסרנו למנות הראשונות: קרפצ'יו בקר מדויק מעוטר בשמן זית ובפרמז'ן (38 ש"ח); מתפריט הספיישלים: כדורי ריזוטו וגבינות פריכים, מענגים ברוטב רוזה, שהלם אותם ונוגב עד תום עם הלחם הלבן הטרי; סלט אגסים מוחמצים ביין (52 ש"ח), שיכול היה בקלות לתפקד גם כקינוח: היו בו עלים ירוקים, שקדים פרוסים וגבינת גאודה, כשכל זה טובל ברוטב ויניגרט אגסים מתקתק. זוהי מנה קיצית במהותה, שדווקא הסתדרה לנו יפה עם החורף הזועם שבחוץ.

גם העיקריות הגיעו בשלשות: סטייק אנטרקוט (98 ש"ח), עשוי מדיום, מפולפל כדבעי, מצוין בפני עצמו, וגם עם רוטב היין האדום המצומצם, שהצליח לשדרג אותו; פרגית ברוטב פלפלים צהובים ושומשום (62 ש"ח), שהחמיא מאוד לבשר - בכלל: במנטינה חזקים ברטבים; וניוקי תפוחי אדמה רכים-רכים (49 ש"ח), במילוי עגבניות מיובשות, שהוגשו עם רוטב שמנת עשיר. המנות העיקריות מוגשות עם תוספת. במקרה שלנו - פירה תפוחי אדמה ובטטה וירקות מוקפצים בנוסח סיני.

בשלב הקינוחים כבר החלטנו להתחכם לחורף: פרופיטרולים – פחזניות ברוטב שוקולד עם כדור גלידה וניל (34 ש"ח), ופבלובה – מרנג ברוטב פירות יער, עם גלידת וניל וסורבה פסיפלורה (32 ש"ח). עוד אספרסו קצר ותה אדום, משתהים קצת עם החום שבפנים, וחוזרים להיאבק בסערה שבחוץ. את מנטינה נחזור ונדגום במזג אוויר ידידותי יותר.