מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על קפה פולה ראשון לציון

קפה פולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המנות מהמטבח הפרסי היו לפי מיכל גיא הצלחת הערב בביסטרו קפה פולה שבראשון לציון: "חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, הוגשה על מצע אורז פרסי..."

על הביסטרו קפה פולה, הממוקם במרכז בן גוריון שבראשון לציון, שמענו מחברים. לא, לא חברים מראשון, חברים מהרצליה דווקא. מתברר שקפה פולה התוסס מושך אליו לקוחות קבועים מכל אזור המרכז כבר 11 שנים, ועם המלצות נכבדות כאלו החלטנו שחייבים לנסות. הגענו לקפה פולה בשעת ערב מוקדמת באמצע השבוע, והוא היה מלא במבלים – עוד אינדיקציה מבחינתו לטיבו. הובלנו לשולחן צדי אשר משקיף על אורות העיר, הזמנו שתי כוסות סיידר חם עם תפוחים מיובשים ומקל קינמון כדי להפשיר, והתפנינו להציץ בתפריט.

קפה פולה מציע ללקוחותיו תפריט אקלקטי, הכולל הכול מהכול. בבוקר יש כאן מגוון ארוחות בוקר המוגשות עד השעה 14:00, בצהריים - עסקיות שמחירן נע בין 68 ל-78 ש"ח, ובערב - תפריט "ביסטרו פולה", הכולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה ב-83 ש"ח. המנות מגוונות מאד, וניתן למצוא בתפריט מרקים, סלטים, כריכים, אוכל איטלקי, בשרים, מאכלי אתניים שונים, וכמובן – קינוחים. לצאצאים מציע המקום ארוחת ילדים. קפה פולה, במילים אחרות, מנסה לפנות לקהל רחב ככל האפשר, לטעם של כ-ו-ל-ם. מה שמסביר אולי את סוד הצלחתו.

פתחנו עם כרובית מטוגנת, חמה ופריכה, עם רוטב צ'ילי מיונז חריף (הוזהרנו מראש) שהוסיף לה עקצוץ מענג. לצדה, מנה של פטה כבד, רך וקל למריחה, שהוגש עם משולשי לחם ולא על טוסטונים (לשם שינוי) וחצי אגס מבושל ביין. הפטה בפני עצמו היה אולי מעט מלוח מדי, אבל האגס נתן לו קונטרה מושלמת, ואיזן את המליחות. ביחד זה היה שילוב מנצח. בצד קיבלנו לחמניות חמימות, פריכות וטעימות עם חמאת בזיליקום מצוינת.

המשכנו עם מניפת אנטרקוט וסלט תאילנדי בהגשה אסתטית ובכמות נדיבה. האנטרקוט הוגש על פלטה לוהטת עם תוספת חמה לבחירה (צ'יפס, במקרה שלנו) וצלחת גדולה של סלט ירקות בצד. הסלט התאילנדי הכיל עוף, פטריות, בצל ותרד, והוגש על מגדל של אורז עגול, מקורמל ברוטב מתקתק על בסיס דבש. שילוב טעים ומעניין.

עוד דגמנו מנות מהמטבח הפרסי, שהיו לטעמנו ההצלחה של הערב: חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, שהוגשה על מצע של אורז פרסי. המנה השנייה, העונה לשם המסקרן מוצ'קה, התגלתה כקציצות בשר עגל ועוף עם עשבי תיבול, עגבניות וירקות שורש, והוגשה גם היא על מצע של אורז פרסי. מנה פיקנטית, סטנדרטית יותר, אבל טעימה מאד.

קינחנו באספרסו כפול, בעוגת גבינה פירורים פשוטה וטובה שהוגשה עם רוטב דובדבנים ששידרג אותה, ובניקול – עוגת שוקולד מעולה, עם שוקולד לבן ופצפוצי שוקולד על בסיס של בראוני פריך. חזרנו הביתה עייפים אך מרוצים, ומה הפלא: בערב אחד ביקרנו, דרך המטבח של קפה פולה, בפרס, בתאילנד ובצרפת.