בשעה אחת וחצי לערך, כשהמקום כבר מלא למדי, נופלת חשיכה על ויינשטוק ואז מתחילה החגיגה האמיתית. אנשים רוקדים במעברים הצרים בין הבר לדלפק מאחוריו, ובגלל המוזיקה, האלכוהול והחושך, נאלצים למצוא דרכים אלטרנטיביות לתקשר. אולי בגלל שרובם לא שולטים בשפת הסימנים, אין להם ברירה אלא לגעת, לנשק ולחבק
אינגליש קייק נמצא במתחם המזון שבקניון הגדול בפתח תקווה, אך רחוק מלהיות עוד מזללה ונראה כמו אי קסום. מעוצב בגוונים רכים ומזמינים, עמוס במאפים קורצים ומפתים מכל עבר. את הארוחה התחלנו דווקא מהמתוק, כשטעמנו מגוון סופגניות במילויים שונים
בשלושת סופי השבוע הקרובים יתקיים בירושלים פסטיבל חמשושליים2, במסגרתו יתקיימו בעיר אירועי תרבות מיוחדים, חלקם ייפתחו לקהל חינם. יהיו סיורי שווקים, היסטוריה ואדריכלות, אירועי מוסיקה, תיאטרון וקולנוע, אבל מה שאותנו מעניין הם תפריטי הפסטיבל המיוחדים שיציעו במיטב המסעדות. דוגמית לטעימה
ולחדשות הטובות: שושי שטיינוביץ, המתמחה בגורמה ''מוקפד קלוריות'', חוזרת לבשל את מנותיה הטעימות גם ללקוחות פרטיים. למי שהתגעגע, למי שרוצה לאכול טוב ולשמור על המשקל, לאמהות עובדות, ולכל מי שרוצה איכות חיים
שביל העפר בכניסה ליער העלה בי אסוציאציות לניחוחות ולנופים של טוסקנה. כרמי הענבים מסביב ליער, עצי השקמה, האשלים, חרובים, זיתים, אלונים ושדרת דקלי וושינגטוניה מרהיבה, מזמינים שילוב נדיר של נוף טוסקני וניחוחות של ארץ התנ''ך
מסבא עזריה, הפלאח האגדי, למד דרור אשל שזיתים כובשים עם הנשמה ונותנים לכל זית הרבה אהבה וכבוד. טור אישי במיוחד על תהליך מסיק הזיתים וכבישתם כולל הסברים מדויקים לכל שלב, למי שחולם לנסות בבית
"מתוקה" היא גן עדן לאוהבי המתוקים, ואני ושחר בהחלט כאלה. בכניסה מול הויטרינה המפתה נפערות העיניים ואנחנו בולעים רוק כמו שני ילדים. אחר כך מתעשתים, הלא אנחנו אנשים מבוגרים, ומתיישבים לאכול משהו.
ישבנו מכורבלות בשמיכות כמו שתי מטיילות שאבדו על איזה הר בטרק הודי, קצת נבוכות, קצת מצחקקות, אבל מרוצות מאוד מהרעיון המקורי שרק נשים יכולות להגות וגם להוציא לפועל, בעיקר אם אין גבר בסביבה שיסביר להן שהרעיון מטופש
מסעדת השף טרין מזמינה אתכם לפסטיבל מולים המתקיים בימים אלו במסעדה. הפסטיבל ימשך עד ה-30/11 ובמסגרתו יוצעו מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 82 ש''ח בלבד.
הבעיה בערבסקה היא לא מה לאכול אלא על מה לוותר. הנה, כבר בתור התחלה נוחתת על שולחננו ערימת פיתות ולאפות מהבילות שנאפו בזה הרגע, יחד עם עשרה סוגי סלטים ובהם חומוס לבנוני עם גרגרים, כרוב כבוש קלות, גרגר נחלים עם רימון, טאבולה, והכי פשוט ומפתיע, סלט עגבניות קלופות בלוויית בצל ונענע
ארבעה תפריטי חורף מפתים ומתכון לאוסובוקו טלה עם בייקון, עדשים ופטריות שיטאקי, של השף עומר מילר מבית פוד ארט
מה מסחרר את החושים יותר מהשידוך בין שוקולד ואלכוהול? השפית אדר קפלן-מור בטור על השילוב שהפך לקלאסיקה, בתוספת מתכון למשקה שוקולד חם בסגנון מקסיקני, המתאים במיוחד לערבי סתיו קרירים
חוץ מלבשל, סיון בלכר הכי אוהבת לטייל בעולם, וזה גם מה שהיא עושה רוב הזמן, נודדת ומבשלת, מבשלת ונודדת. בין לבין היא היתה בייביסיטר לכלבים, הקימה עסקים באירופה ובהודו וצברה קורות חיים של בת 90
יוקו אונו מצאה חן בעיני כבר מן הרגע הראשון כשעל שולחננו הונחה כוס מרטיני מקוררת היטב עם צ'ויה (שיכר שזיפים יפני) ובתחתיתה שזיף ''שיכור''. אני נוטה להתרשם ממי שיודע להבריק כבר במהלך הראשון ועוד יותר ממי שמיטיב לטפל באלכוהול שלי
אנחנו לוקחות את האוטו של אמא וקופצות לצהריים ב''קפה בחורש'' בכפר ביאליק, המצוי בצמוד לקרית ביאליק. סתם ככה באמצע היום לצאת לאכול עם אחותי הקטנה, איזה כיף. אנחנו מנשנשות לנו בהנאה את לחם הבית המוגש לנו עם מגוון ריבות וממרחים, וזוכרות שלפני שנה אהבנו במיוחד את ריבת הבצל ואת ממרח החצילים המעושנים.
הצדף, מסעדת פירות הים והדגים הנחשבת מציעה לכם ארוחות עסקיות טעימות ומשביעות במחירים נוחים. במחיר המנה העיקרית תקבלו- מגוון מאזטים בשיטת האכול ככל יכולתך, שתייה חמה ושתייה קלה. הארוחות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-18:00 ובימי ו' בין השעות 12:00-18:00.
הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות למה הלקוחות הקבועים מרגישים כאן בבית וממשיכים לפקוד את המסעדה שנים רבות כל כך
לא רק המולים היו הכי טעמים, הכי עסיסיים, הכי טריים והכי מצוינים שאכלתי אי פעם, גם כל מי שגר איתם בסיר או הוגש לידם היה ממשפחת ה''הכי''. חלב הקוקוס מאיכות מצוינת, ללא רמז לטעם מתכת קופסתי, הארטישוק הירושלמי מבושל בדיוק במידה והמיונז, שהוגש לצד טוגני תפוחי אדמה פריכים ודקיקים, הכי איכותי שאפשר. ניחוח בשומת החרדל שלו עדיין מהדהד באפי בעת כתיבת שורות אלה
את הכוסמין גידלו כבר לפני 9000 שנה אבל במאה העשרים, הידועה גם כעידן הקמח הלבן, הוא נזנח ונשכח. עכשיו הוא חוזר, ובגדול. קבלו את הטנרד הבריאותי הבא
נובמבר בעיצומו, סופה רודפת סערה ועת המרק הגיעה. ארבעה שפים ומסעדנים ממליצים על מרק ומצרפים מתכון. להדפיס ולשמור
קוביס סופר בר יושב בתוך סניף טיב טעם בראשל''צ, מה שלא מפריע לו לתפקד כמועדון ג'אז מלהיב ולהצטיין במנות התפריט. סמדר ולטר, שמתנזרת מברים, לא נכנסת לסופרמרקטים ולא שומעת ג'אז, ביקרה במקום והתאהבה
זה התחיל מסיפור על טיול של שמונה חודשים בדרום אמריקה ונגמר בתיאור ארוחת שחיתות של 24 שעות על מעבורת בפינלנד, והכל תוך כדי טעימה של פרלינים משובחים. פלא שהיה מענג? השאלון עם רואי גרשון מ''רואי' שוקולד'
השף ניר דגן מבאר אחת ולתמיד מהו פיוז'ן ומוסיף מתכון לסביצ'ה סשימי בטורטיות של נורי
נחלצתי מלפיתת הצבת של ההרהורים הקיומיים הנוגים בעזרת מרק סרטנים עשיר עם עגבניות מיובשות ושמנת, הלהיט של מסעדת אושן. אריאל בחר בראשי קלמרי בציפוי פריך, בליווי רוטב איולי-קארי. כמנת ביניים נהנינו מטרין כבדים עם רוטב תאנים ויין אדום, שתאם את היין האדום בכוסותינו
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל