לחם יין, קפה-מסעדה וביסטרו בר ביהוד, מציע שילוב ייחודי של חדשנות, אוכל טוב ואיכות ללא פשרות. בתפריט יש סלטים, בשרים, פסטות, סנדוויצ'ים מושקעים, קינוחים מתוקים ובר יין עשיר. בשעות הצהריים תמצאו כאן מספר ארוחות עסקיות במחירים משתלמים. אז למתי קבענו בלחם יין?
"מדליוני גבינת עיזים מטוגנת בפנקו על פרוסת תפוח עץ ברוטב בלסמי, שקלעה באיזון מדוייק בין הארומה האופיינית של גבינת העיזים לטעמי החמוץ-מתוק של התפוח..." שפרה צח בבראנץ' מפנק ועשיר בטעמים ענוגים במטבח של איילת, יקנעם עילית
ה-25 ביוני הוא הלילה של המסעדות בתל אביב. השנה, אירועי לילה לבן יהיו בסימן מחווה לתרבות אירופה. עשרות אירועי תרבות, אמנות, מוסיקה, ריקודים ושמחה כוללת משעות הערב המוקדמות אל תוך הלילה. מסעדות רבות יציעו הטבות במחירים מיוחדים. הנה הצעות ללילה המיוחד במסעדות:
"פילה סלמון, צרוב במחבת ואפוי בתנור, עם נענע וצנוניות, על מצע של בורגול עם בצל, זיתים, ועשבי תיבול, עם נגיעות של קרם לימון חמצמץ שהוסיפו רעננות לדג הפריך..." גיא סופר-זמרני התמסר לתפריט של זיארה באשקלון, המוציא את כל הטוב מהים ומהיבשה
"לפתע הגיחה מנה יפהפייה שלא הייתה מביישת אף מסעדת שף נחשבת, בדמות כיסוני רביולי חינניים, דקיקים למראה במילוי של תרד ופטה כבשים עם זרעי עגבניות טימין ויין לבן. תענוג צרוף..." חגית גרוס הולכת שבי אחר הטעמים המענגים והסוחפים (וגם אחר הקוקטיילים) של דה לוקאל בתל אביב
בין הסמטאות הציוריות סוחרים עדיין מציעים את מרכולתם על הרצפה ובחנויות קטנות. רק שלצד אלו מתהווה פה כבר זמן רב סצינה בליינית משובחת עם חיי לילה מעניינים, שפע של מסעדות בשוק הפשפשים, ברים ובתי קפה. שוק הפשפשים – לפני שייגמר
"נתח האסדו עובר תהליך של יישון ולאחר הצלייה נעטף ברוטב הבית על בסיס יין פורט. טעם מתקתק מלווה את הנתח, והוא מתעלה על כל מנה אחרת ברכות שלו..." קרין אביב מתענגת מהתפריט החדש והמגוון של מיט בחיפה
"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים
חדשות מהמסעדות: מסעדת מודרן בירושלים משיקה תפריט עסקיות חדש, מסעדת קוצ'ינה תמר בתל אביב מציעה תפריט קיץ חדש ובפסטה פקטורי האיטלקית בחיפה מזמינים לארוחה ארוחה משפחתית לרעבים במיוחד
"הזמנתי יוגורט מילקשייק מרענן, קציצות ירקות מטוגנות וסלט ירקות. המנה סולידית, עשויה היטב, מתקתקה ומגניבה..." כרמית אופק ביקרה בברצלונה וחזרה עם אינספור חוויות קולינריות כובשות. קבלו המלצה לאיך להוציא את המיטב מברצלונה
גריל בר מציגה רף חדש בעולם מסעדות הבשר והגריל: שילוב בין עיצוב יפהפה ומושקע, תפריט ישראלי-ביתי עשיר, יינות איכותיים ואיכות גבוהה של חומרי הגלם. אז אם אתם בפגישת עבודה בבירה או שסתם קפצתם לביקור במקומות הקדושים, שווה להגיע לגריל בר לארוחה עסקית
"אל השולחן הגיעו שני נתחי ענק מגרים: סינטה 400 גרם על העצם ביישון של 28 ימים, ואנטרקוט פריים 350 גרם ביישון של 35 ימים, מפורק מהעצם. שני הנתחים, עשויים מדיום לבקשתנו, היו עבים, עסיסיים, שחומים מבחוץ ואדמדמים מבפנים..." שפרה צח, NG בר & בשר, תל אביב
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
על טרסה יפיפייה עם וף פסטורלי משקיף לים הכחול הגדול, תמצאו את לה ביפטק, מסעדת בשר ודגים כשרה. את המטבח מוביל שף מדרום אמריקה כך שמובטחת חוויה קרניבורית עם דגש על חומרי גלם איכותיים. יש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד
"רצועות דג בכבישה ביתית מלווים בלחם אגוזים חם, קרם פרש ופרוסות דקות של מלפפונים חמוצים. המנה מרשימה ביופייה. הטעמים מציפים את הפה בחדות, בנעימות רכה המתפשטת בפה..." חגית גרוס מתמוגגת מהטעמים המיוחדים המוגשים בפאסטל, הבראסרי הישראלי, באגף החדש של מוזיאון תל אביב
אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
"פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה..." ליאור פנחסי יוצא מהעיר "ללא החניה" ומגיע לברולו, בר-מסעדה בפתח תקווה המציע אלכוהול משובח ובשפע, אוכל ממכר וסוחף ואווירה קלילה
ברמת ישי השוכנת בצפון עמק יזרעאל תמצאו את ארנולד'ס, מסעדת שף כשרה למהדרין תחת שרביטו של השף אורי ארנון. התפריט מורכב מרכיבים מהשראה שיש לגליל להציע עם נגיעות צרפתיות וים תיכוניות. באזור? לא תקפצו לעסקית צהריים?
"את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד..." גיל ח' עמית מגיע לפוסטו פיגו, מסעדת איטלקית חדשה בראשון לציון, השוכנת בתוך מקום מפתיע. בואו לגלות
"באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה..." יונתן שטרנברג בוחן את ארוחת הטעימות העסקית של מקסיקנה, תל אביב
"עוגת גבינה בחושה שהיא ללא ספק הטובה שזכיתי לאכול עד כה, עוגת גבינה אפויה עם נגיעות גרידת לימון, תפוז וריקוטה, טארט ריקוטה עם דובדבנים ופירות יער..." לקראת ארוחת שבועות המשפחתית, דן תורן מגיע ללחם ארטיזן ברעננה. היה טעים מאוד
קרניבורים - קחו הפסקה לכמה ימים. חג השבועות הוא שעתן היפה של המסעדות החלביות. הן נמצאות כאן כל השנה, מלאות בעושר של טעמים יצירתיים, עטופות בניחוחות משכרים וביין משובח. קבלו המלצה למסעדות חלביות מומלצות מצפון ועד דרום:
בין שלל מבני ההייטק, החניונים, החליפות והחולצות הלבנות המכופתרות, יש גם מסעדות ברמת החייל - ובשפע. אז אם אתם בפגישה עסקית בשעות הצהריים או הגעתם לבילוי זוגי בשעות שהמשרדים כבר סגורים כדאי שתכירו כמה מסעדות שישמחו לארח אתכם
מטבח יפני עכשווי וכשר, אווירה צעירה, מנות צבעוניות וחומרי גלם טריים הם המהות של מסעדת ניני האצ'י השוכנת ברחוב בן יהודה 228 בתל אביב. בצהריים תוכלו להנות מתפריטים לפי רמות מחיר שונות. מוזמנים לעסקית צהריים
"פילה עגל עם חסה צלויה, כרוב ניצנים, חרדל כבוש ומעל רוטב של ציר בקר, יין אדום וחרדל דיז'ון. הבשר נחתך בקלות, רך מאוד, צלוי במידה הנכונה, עדין בטעמו כאשר כל השאר משמשים כשחקני חיזוק המעשירים את טעמו..." יפית שבחון שרף, קיטשן מרקט, נמל תל אביב