אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
גואטה בשדרות ירושלים – בשביל האותנטיות
המיקום בשדרות ירושלים מתאים ביותר למסעדה מהסוג של גואטה – ביתית, משפחתית ואותנטית, כמו הרחוב עצמו. את המאכלים הטריפוליטאים שמוגשים אצל גואטה מכינה האם לאה, ושאר בני המשפחה מגישים אותן בנדיבות לשולחנות גדולים עטופים במפות נייר כמו במסעדת פועלים אמתית. בין המטעמים תוכלו למצוא קוסקוס עם מרק ירקות או שעועית, מפרום, גרגרי חומוס עם בשר מבושלים עם דלעת והרבה-הרבה עראק. מי שמקפיד על דיני הכשרות יכול להתענג מהמטעמים של המסעדה ללא חשש כיוון שהמסעדה נכללת ברשימת
מסעדות כשרות ביפו.
הזקן והים ברחוב קדם – בשביל הדגים
בין המפורסמות (והחבויות) במסעדות יפו היא
מסעדת הזקן והים , שמציעה תפריט גדוש דגים טריים, פירות ים ובשרים. מיקומה על גבעה שמשקיפה לעבר הים משלים את האווירה. בין ההיצע בתפריט של הזקן והים תמצאו דניס, מושט, בורי, פורל, ברבוניות, בס, מוסאר, סלמון, בקלה, פלמידה, לוקוס, לברק, שרימפס, קלמארי, מולים, סרטנים, צלעות כבש, סטייק אנטרקוט ועוד ועוד. הזקן והים ברחוב קדם שייכת לאותן וותיקות ואהובות שבין מסעדות ביפו, כאלה שתמיד כיף לחזור אליהן ולהתענג ממטעמיהן.
אונזה – הדבר העכשווי בין מסעדות מומלצות ביפו
יוסי שטרית, השף שמנצח בגאון על המטבח של הקיטשן מרקט, אחת הבולטות והמובילות בין
מסעדות בתל אביב, מוביל גם את המטבח של אונזה ביפו. אונזה מציעה למבקרים בה חוויה משולבת: בר מלא באנרגיות תוססות ומסעדת שף מיוחדת. התפריט נשען על טעמים שהובאו מהמטבח הצרפתי-ים תיכוני, והמנות המוגשות לסועדים מציגות את הכישורים הקולינריים הגבוהים של האיש החשוב במטבח. השף שטרית יודע לקחת חומרי גלם זמינים ולהפוך אותם למשהו בלתי צפוי, משהו עם אלמנט הפתעה. אי אפשר שלא לציין את המוזיקה הנכונה המתנגנת במקום שמתכתבת בצורה מושלמת עם האווירה, העיצוב והטעמים המפתיעים. אז מהי המלצת השף? יש כמה – בריוש שרימפס, דג ים על הפלאנצ'ה, סלא אנדיב עם קציפה כחולה וגם "הביצה" הכל כך מוכרת מהאחות הגדולה, הקיטשן מרקט. אונזה לוקחת את המבקרים בה למסע קולינרי בועט וסוחף ללא גינונים מיותרים. היכנסו לאוטו ותגיעו בהקדם לאונזה, כדי שגם אתם תחוו את הקסם של המקום. מחפשים את הדבר החם הבא – אונזה היא התשובה ולכן היא אף מדורגת גבוה ברשימת מסעדות מומלצות בעיר.
קלימרה – סוחפת בין מסעדות ביפו
מסעדות בנמל יפו יש בשפע, אך קלימרה יש רק אחת – מרגשת, סוחפת, מסתורית ומושכת. הטעמים של קלימרה מאוד חזקים, מאוד יצירתיים, מאוד עכשוויים, פשוט טעמים שאי אפשר שלא ללכת שבי אחריהם. מסעדות מומלצות מובילות את הסועד למחוזות קולינריים מיוחדים, וקלימרה, מהמובילות בין מסעדות מומלצות ביפו עושה את זה ובגדול. האווירה במקום אנרגטית, העיצוב שזור באלמנטים מיוון, כלי האוכל הובאו מוייאטנם הרחוקה, והתפריט הוא ישראלי, עכשווי ומלא ריגושים. מנות שכדאי לטעום: ריזוטו פטריות ופרמזן, סלט תמנון על הפלאנצ'ה, אנטריקוט עם ביצה עלומה מעל ועוד שפע טעמים. אל תשכחו להזמין מקום מראש.
פלימרקט – עבר ועתיד שוכנים יחד באותו הבית
העיר יפו טומנת בקרבה היסטוריה רבה, כזו שנשמרה עד היום וכזו שלא. על חורבות חנות עתיקות הוקמה
פלימרקט, המעוצבת כמו החנות מהעבר, חלל גדול עם קיר לבנים מחוספס, יחד עם מוטיבים אורבניים-עכשוויים מניו יורק. הטעמים והניחוחות של שוק הפשפשים הססגוני מוצאים מקום של כבוד בתפריט - טעמים אותנטיים ומלאים במסתורין, כאלו שקשה למצוא גם בקרב מסעדות בתל אביב. השף, אורון אסקיו, שואב את השראתו מהמטבח האסייתי, האיטלקי והים תיכוני ומגיש את המנות לצד יינות מיקבי בוטיק ישראליים. מה מתבשל במטבח של השף? קלמרי ממולא, פיתה פירות ים, ריזוטו סלק עם אגוזי מלך, ברוסקטת כבדי עוף ועוד הרשימה ארוכה. אז בין ההיצע הרב של מסעדות ביפו, אתם מוזמנים להנות גם מפלימרקט המרתקת. אנחנו הוספנו אותה כבר לרשימת מסעדות מומלצות ביפו, מה איתכם?
ויטושה – טעמים אותנטיים מבולגריה
לויולטה, ילידת סופיה, ודיויד היה חלום, להקים ביפו מסעדה המצדיעה למטבח הבולגרי העשיר בטעמים ותבלינים מיוחדים. החלום הפך למציאות, ואם הגעתם ליפו, כדאי שתפנו זמן לארוחה קצת שונה, ארוחה המפנקת בתבשילים כמו מבית אמא, סלטים טריים, פסטלים וממולאים שאין דומים להם וכמובן, קינוחים מתוקים שהוכנו בעבודת יד במקום. המנות גדולות והמחירים מתאימים לכל כיס. מוזמנים לטעום קבב בולגרי, מרק שקמבה, קציצות מוח, כבד כבש עם אורז, מוסקה חצילים ועוד.
הזקן והים בנמל – המומחים בדגים בין מסעדות ביפו
מסעדות בנמל יפו מציעות את השילוב האולטימטיבי לבילוי מוצלח: נוף לים הכחול ואוכל משובח.
הסניף החדש של מסעדת הזקן והים פתח את שעריו בנמל יפו העתיק המשמש כמקום בילוי מבוקש ושוקק חיים. מי שנפשו חשקה בדגים, כאלו שנמשו לא מזמן מהים, או מי שאהבתו לפירות ים כה גדולה מוזמן לבקר בזקן והים. בכל מנה המוגשת לשולחן מרגישים את הטריות, הרכות המופלאה והטעמים המשובחים של הדג. בין המנות המוגשות במקום: מיקס פירות ים פיקנטי, סביצ'ה סלמון על סלט אבוקדו, פילה מוסר צרוב במחבת, שרימפס ברוטב שמנת. גם אוהבי הבשר ימצאו מה לאכול – סטייק עגל, צלעות כבש ועוד. רוצים להפתיע מישהו אהוב ויקר לליבכם? מסעדות בנמל יפו אכן יכולות להתאים עבורכם, ובייחוד הזקן והים. אנחנו כבר כאן זאת כיוון שהמסעדה משתייכת לרשימת מסעדות מומלצות ביפו. איפה אתם?
הצוק של באבאי – ועוד קצת דגים
אל תצאו מהמסעדה בטרם שמעתם את סיפוריו המרתקים של באבאי, בעל המקום שלו עבר ארוך כדייג. לפני שנים בחר באבאי לעזוב את מלאכת איסוף הדגים מהים ולפתוח מסעדה קטנה שתציע את נפלאות הים על הצלחת. עם תצפית לים הגדול, כאשר אין שום מבנים ברקע, מציעה המסעדה אוכל טוב, שאינו גורמה ונטול יומרות וגינונים – אוכל לאנשים שאוהבים לאכול. מנות שפשוט שווה להגיע אליהן במיוחד כי פשוט לא תמצאו אותן בשום מקום אחר: סלט פירות ים מוקפצים על מצע חומוס ופלטת באבאי שהיא פלטת דגי ים קטנים, שרימפס וקלמרי, קבב בסגנון לבנוני, צלעות כבש ועוד. תבואו – מובטחת לכם הנאה רבה אצל באבאי.