מסעדת אלפרדו קרויה על שם המנה האיטלקית כל כך, וכשמה כן היא – איטלקית יפהפייה. בשעות הבוקר תוכלו ליהנות כאן מארוחת בוקר איטלקית, בצהריים מעסקית משתלמת ובערב מישיבה על המרפסת. וכל זה בלב עמק הסיליקון של פתח תקווה
מה לא עשו לקציצת הבשר: הוסיפו לה טוגנים, הכינו אותה מסינטה, הקטינו, הגדילו, הכפילו, הניחו בלחמנייה מלאה, הוסיפו חביתה, בייקון, פטריות, בצל וסיינט מור. השף הכין לה רוטב פלפלים וגם רוטב אסייתי – המבורגר, מישהו?
השנה קיבלנו שתי חגיגות בשבוע אחד: סיינט פטריקס דיי ופורים באים עלינו לטובה יחד. אין תלונות: החגיגה מתרחבת והשבוע הבא הולך להיות שבוע של שכרון חושים, מה זה כבר משנה של מי החג הזה. המלצות אלכוהוליות בשבילכם
עוד לא הגיע פורים אבל פסח גם הוא בפתח, וברשת החנויות ספייסס כבר מתכננים לכם את החג. הדרך הנאותה היא כמובן עריכת ליל סדר שהאורחים שלכם לא ישכחו לעולם, ולשם כך מציעים לכם בספייסס סדנה שתלמד אתכם כיצד. הנה:
"'אנחנו אוהבים לחרוך פירות-ים רגילים (וגם קצת פחות רגילים), לתבל אותם בעדינות אבל ביצירתיות, ולשלב בהם רכיבים מפתיעים ואיכותיים'..." מיה ואדם בר מגלים מחוזות חדשים – מסעדת שילה בצפון בן יהודה, תל אביב
"כבר בכניסה אליה אנחנו מקבלים הבזקים חמים של צבעים כתומים וצהובים, צלילי מוזיקה ספרדית שמחה וריחות של מטבח עם הרבה צ'ילי..." אפרת רוזנטל מקבלת מנה הגונה של מקסיקו במסעדת מקסיקנה, בוגרשוב-בן יהודה תל אביב
"רקומה מתוך חלום. דלפק עץ קטן מציג תחתיו מבחר מתוקים ומאפים, שולחנות עגולים קטנים ושורות מדפים מציגים חומרי גלם ומוצרים מוגמרים. מאחורי הדלפק נישאים באוויר ריחות האפייה..." אמיר נהרי, סוויט ארטס רמת השרון
"לרול הזה קרה משהו מדהים, שהיפנים, בהקפדה שמרנית, פספסו לגמרי: הסלמון החיצוני נמס במקצת וקיבל מרקם של משי, וכל הטעמים התמזגו והתחדדו לכדי מנה שהיא פיתוח מקורי של המטבח היפני.." דניאל לוין, סופר סושי, תל אביב
"ברחוב שמאי שוכן מקום מפורסם שכבר הפך למוסד ירושלמי מוכר – החגיגה של בבט..." יובל בלנקובסקי, יחד עם שאר צעירים, מבוגרים וילדים, מגיע לבבט הירושלמית המפורסמת וטועם מני וופלים בלגיים בליווי צ'ייסר שוקו מנצח
"ממסעדת גורדו נשקף ים כחול מנוקד מפרשיות וברקע התנגנה מוזיקה ישראלית נעימה..." אמיר נהרי מכיר את המבקרת זיו רונה, מי שזכתה בגמר תחרות מבקרי הגליל של טבעול והשף ארז קומורובסקי, שנערך במסעדת גורדו תל אביב
מעדניית לומיטו שבקריית עקרון (רחובות) היא חנות בוטיק כשרה, אטליז, ספקית שירותי קייטרינג ובית לאוהבי בשר. התפריט של לומיטו הוא מגוון ומשלב מוצרים וטעמים רבים, ובשעת צהריים אפילו מציעים כאן ארוחה עסקית
יש אנשים שאוהבים סושי ואחרים שלא מסוגלים לסבול את המחשבה על האורז הדביק המגולגל בתוך אצה. לאלו נוכל לומר שמדובר בטעם נרכש – עשוי להיות קשה בהתחלה, אבל אחר כך תתמכרו. איך אתם אוהבים את הסושי שלכם? המלצות
"בלאק בר אן בורגר היא הרבה יותר מעוד מסעדת המבורגרים, היא מציעה מגוון גדול של מנות ומתאימה למגוון קהלים ואווירות. אבל בעיקר זאת מסעדה שבמחיר סביר מגישה אוכל טעים, טרי ואיכותי..." יובל בלנקובסקי, המטבח בירושלים
עומר גנור, מנהל סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: שתי המלצות לשתי בירות, כי זה טעים. דובל טריפל הופ והגאווה הישראלית – בזלת דאבל בוק. כשזה מגיע לבירה טובה, מומלץ בחום לשתות אותה מגביע ולא מהבקבוק. תכף תבינו למה
אולי בגלל פורים, אולי יום האישה, אולי סיינט פטריקס דיי הידוע לשמצה, אולי זה בגלל האביב המתקרב וחג החירות שבא יחד אתו – למסעדות שלנו יש מספיק סיבות להתחיל להרגיש שבא להן להשתולל. קחו כמה המלצות שבועיות
"מסעדת אבו אל עבד היא מסעדה ערבית אמתית שפועלת ברחוב יפת כבר עשרות שנים. האימא מבשלת, הבנים מגישים והמקומיים מגיעים לאכול. פשוט לאכול. כי כאן אין גינונים ואין משחקים..." שפרה צח: צהריים במסעדת אבו אל עבד ביפו
בימים הקרובים תערוך הרשות לפיתוח ירושלים פסטיבל למשפחות ברוח הילדות החורפית, שבמסגרתו תוכלו לחוות עם ילדיכם טיול בעיר המרגשת ובאותה הזדמנות ליהנות ממבצעים מיוחדים במסעדות רבות בעיר. בואו עם הילדים לירושלים
עדיין אפשר לדמיין את החורף. בעיקר בשעות הערב, כשהצינה שוררת, הסוודרים הגדולים והחמימות הביתית עדיין כאן. קחו כמה המלצות ממסעדות למאכלים המיוחדים שבעוד כמה שבועות נוכל רק להתגעגע אליהן. רגעים אחרונים
"מצאתי שרימפס ברוטב שום סמיך ומעודן, טורטליני גבינה ברוטב פונגטי, לזניה בשרית עם רוטב בולונז ופילה בקר פלומבה ברוטב שום ויין עם תפוזים..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת פופולו בחיפה, קצת לפני חגיגות יום הולדתה ה-35
"שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים..." קחו לדוגמה את מנת הטאליאטלה ברבוניות שהזמין יובל בלנקובסקי – אל דנטה, ירושלים
גם עכשיו כשבית הקפה-מסעדה פינגווין שבנהריה חוגג את יום הולדתו ה-70, הוא ממשיך להיות מקום מפגש מרכזי לתושבי הסביבה. המנות האהובות מהמטבח האירופי וביניהן 'שניצל פינגווין' המפורסם מוצעות במסעדה, ובצהריים – עסקית
לא על הכסף לבדו, ואהבת לרעך כמוך: בשקט ובלי פרובוקציות, יותר ויותר בתי עסק מבינים שהכול מתחיל ונגמר באדם ובחברתו. הנה כמה מסעדות ובתי קפה שחרתו על דגלם אמירה חברתית, מה שרק הפך את האוכל בתפריט לטעים יותר
"את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות מהקולינריה הצרפתית במסעדת ביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה, ירושלים
"מייקס פלייס חזר הביתה!" יונתן שטרנברג מתרגש מחזרתו של הבר הראשון בירושלים שהיה מוקד משיכה לחובבי מוזיקה מכל הארץ כמו גם לתיירים ולחובבי התרבות האנגלוסקסית. בגרסה המחודשת ברחוב יפו, הוא שוב עושה את העבודה
מה שכיף בסוף השבוע זה שבסוף הוא מגיע. הנה כמה הצעות למתכננים: פסטיבל חצילים במתחם הבראנץ' טל טלה שבבאר יעקב, תפריט חדש למסעדת לארא הירושלמית ומנות מומלצות לארוחה בטאבולה, הרצליה. מה אתם הולכים לעשות?