"עוף קשיו - נתחי עוף, בצלים, פטריות בצל ירוק, גמבה, גמבה, צ'ילי מתוק יבש, וקשיו קריספי בקרמל למון גראס, מוגש על מצע של אורז מוקפץ עם ביצה ובצל ירוק. מגוון מרכיבי המנה מהווים שילוב מנצח, מעין בלגן קולינרי טוב, גם מתוק, גם פיקנטי ועשיר בירקות..." כרמית אופק, ריבר, אזור התעשייה ראשון לציון
"קרפצ'יו החציל הקלוי הוגש לנו עם טחינה, פטרוזיליה וגרגירי רימונים מעל. השילוב של גרגירי הרימון עם החציל, פצפץ בלשון ונתן לו טעם מיוחד..." רונן סולומון מתענג על דגים במקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים הכשר, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב
"פילה דניס, שבשרו העדין כוסה בקראסט של טחינה גולמית עם אגוזי מקדמיה, והונח על סלט קינואה עם חמוציות ואגוזים שהוסיף עוד עניין למנה..." שפרה צח בארוחת טעימות במדיטה, המסעדה החדשה בירושלים של השף מוטי אוחנה
ראש השנה הוא חג שמלכד את כל בני המשפחה סביב ארוחת חג מיוחדת בעלת מנות רבות המוגשות לשולחן. משפחות רבות נוהגות להגיש מסימני החג – ואין סיבה שלא לנסות להתאים יין חגיגי גם לסימנים המיוחדים של ראש השנה.
"הפורל, שבשרו מוצק ועסיסי, עשוי על הגריל כשהוא נקי מאדרות, ובתוכו מילוי של גבינת ברוצ'ו עם תרד וערמונים, שניתך מחום הדג ומשתלב להפליא בטעמיו. כל הטוב הזה מלווה בגרטן תפוחי אדמה ובזילוף ירקרק של מחית תרד שמעטרת את הצלחת..." שפרה צח, ננה בנווה צדק, תל אביב
כוננות חגים בפתח: לקנות אוכל, להפוך את המטבח לשדה קרב, שוב לרוץ לסופר לקנות "השלמות" ואז להגיע עייפים לשולחן החג. איזה כיף שיש אפשרות ידידותית יותר המפחיתה את כל הלחץ וההתרוצצויות - פשוט לקנות אוכל מוכן ממיטב המסעדות והמעדניות. כמובן שאנחנו לטובתכם, אז בבקשה קבלו את המקומות המומלצים שכדאי שתכירו כבר עכשיו
"ספאנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר, מבחוץ היא קריספית, ובפנים יש חגיגה יוונית, התרד אהוב עליי, הטעם נימוח ופריך..." כרמית אופק, גרקו, תל אביב
"הסלמון נפלא והרעננות שנותנים הבצל והמלפפון מתאימה לו כחכה לדג. דמיינו את כל זה על מצע עלים ורוטב נהדר על בסיס שמן זית ותקבלו מנה עשירה, צבעונית ומפתה..." גיל ח' עמית, נויה, ירושלים
איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? צלויים על הגריל, בתוך קדירה, ברוטב שמנת, בתוך שקשוקה, מרק או סתם עם לימון ושמן זית - כל אחד לפי טעמו. אספנו בשבילכם המלצות על מסעדות שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו
"פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת..." ליאור נובו לוקחת את הסטארטאפיסט שלה לחוויה קולינרית גלילית וכשרה במסעדת שף בן עמי במושב בן עמי שבגליל המערבי
"נתח עסיסי של חזה מולארד, כשלידו נחו בצלצלים ודובדבנים ברוטב יין אדום. הבשר היה רך ונימוח בפה, כל טעימה רק הגבירה את הטעם ולא יכולנו להפסיק לאכול..." רונן סולומון מגלה את רזי המטבח הגרוזיני בראצ'ה
כשמדובר באירוע, עם כל השמחה עם החוגגים, הכי חשוב זה שיהיה טעים. ואם גם לכם חשוב האוכל, אולי תבחרו לערוך את החגיגה הבאה שלכם במסעדה. מצאנו בשבילכם חמש הצעות למסעדות מיוחדות לאירועים קטנים וגדולים. תשמרו למקרה הצורך
"את הקבב קל מאוד להרוס. מערכת היחסים העדינה כל כך בין כמות הבשר וכמות השומן, התבלינים ומידת הצלייה מחייבים מומחיות ודיוק. הקבב של האווזים היה ונשאר אחד האהובים עלי..." גיל ח' עמית מבלה כמיטב המסורת השכונתית, עם הרבה אוכל טוב המוגש בנדיבות ובאווירה נעימה באווזים בתל אביב
"שיפודי עוף מיוחדים שתובלו בפפריקה מעושנת מתוקה ושמן ארגן המיובא ממרוקו. אין ספק שהשמן המיוחד "הקפיץ" את המנה ונתן לה את הטוויסט המיוחד..." קרין אביב במפגש אישי מעניין עם ירון חן מ"שירת הסירים - סדנאות בישול וארוחות שף"
החופש הגדול הסתיים ונותרו עוד שלושה שבועות עד לחופשה הבאה שלנו בחסות חגי תשרי. אז דווקא עכשיו בוחרים חופשה בירושלים המציעה שלל אירועי תרבות, מופעים, מייצגים ועוד. אל דאגה, גם המסעדות מחכות לכם עם הטבות שוות במיוחד
"הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה...." שפרה צח יוצאת למסע מרתק, סוחף, מלא ניחוחות וצבעוניות ב-VONG הויאטנמית של תל אביב
יובל בלנקובסקי מזמין אתכם להכיר מספר יינות המיובאים לארץ מאוסטרליה ומצרפת, המציעים הזדמנות לטעום זנים בשילובים שונים, להתמכר לניחוחות ולריחות ולאתגר את החיך במשהו שונה ולא מוכר
מתכננים נסיעה עם המשפחה לצפון או בילוי זוגי בצימר? אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בצפון הארץ המציעות אווירה נינוחה, נוף ירוק והכי חשוב אוכל טוב ומשובח. אז מתי נפגשים בצפון?
"סביצ'ה דג ים הוגש עם לימון כבוש על מצע עלים ירוקים. העדינות והלבנבנות של הדג נעטפו בכתום עדין של פפריקה. המנה היתה רעננה, קלילה ונעלמה כלא היתה..." קרין אביב מרגישה כאילו איזו מאמא איטלקייה הגישה לה מנות ממיטב המסורת האיטלקית בבית איטלקי, נווה צדק, תל אביב
בשנים האחרונות מסעדות היוקרה הפכו לפופולריות יותר בקרב הישראלים. הסועדים מוכנים לשלם יותר עבור החוויה הקולינרית הגבוהה הכוללת מנות גורמה, חומרי גלם איכותיים ואירוח יוקרתי. קבלו המלצה למסעדות עילית בתל אביב שכדאי להספיק לאכול בהם ולהרגיש "חשובים" למספר שעות
"הניוקי סלק שהוזמן התגלה כמנה מפוארת ונאמנה לטעם ולמרקם איטלקי משובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, טובלים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק להפליא..." חגית גרוס במסע קולינרי איטלקי בטעם של פעם בטאבולה, הרצליה
"לשולחן הגיעה צלחת הגשה ענקית עליה היו מוצגים עשרות יחידות סושי של רול סופט-של קראב עם טאביקו, עירית, ספייסי מיו ואבוקדו, ניגירי צלופח ים, רול חם של טונה ועוד..." דן תורן נהנה מארוחה קייצית איכותית בנאמוס במרינה בהרצליה פיתוח
"מערום בייגלים מכמה סוגים לצד סדרה מלאה של מטבלים צבעוניים ומגירי נוזלים מפתים, ביניהם: אבוקדו, פלפלים קלויים, סלט ביצים, דגים מעושנים, מטבלי גבינות בכמה סוגים, ממרחים נפלאים, ירקות בכל מיני גוונים ולימון כבוש..." ענבל גרזון פותחת את הבוקר עם שלל בייגלים בטעמים ב-BC בייגלס קפה, ירושלים
כבר מזמן שישי בבוקר הפך ליום של סידורים שמתחיל בארוחת בוקר נינוחה. נחמד יהיה להתחיל את היום הקצר בבית קפה בעל אווירה מיוחדת, קצת טבע או נוף מקסים. קבלו הצעות לכמה מקומות שכדאי להתחיל בהם את בוקר שישי
"הטאקוס הממולא דג: נתחוני פילה דג ברמונדי בבלילת בירה קורונה, ברוטב חלפניו ליים, עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול. זהירות! נטרף...." חגית גרוס לוקחת הפסקה קלה בימי 'צוק איתן' ונכנסת לבועה המקסיקנית במקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב