מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על בית קפה קוקיה בקיבוץ דפנה

קוקיה - קיבוץ דפנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קלתית בצק פריך אפוי עם מילוי של כרישה, עגבניות מיובשות וגבינות עיזים, כשלצידו הגיע סלט שורשים עם שבבי בוטנים מלמעלה, הבצק של הקיש היה פשוט פנטסטי ונימוח, ללא ספק עם בצקים יודעים לעבוד כאן..." נורית פורן, בית קפה "קוקיה", קיבוץ דפנה

במציאות שבה כל מסעדה שנפתחת עם המון יחצנות ברשתות החברתיות, עיתונות והמולה יש משהו מעורר כבוד למקום שקיים כבר שש שנים ומצליח בצורה נהדרת גם בלי כל הפרסום.

יואל ואביבה, זוג קיבוצניקים מברור חיל, עם עבר עשיר בניהול מסעדות באזור המרכז עברו לפני שבע שנים לצפון והקימו את בית הקפה "קוקיה", דרך עבודה קשה, אוכל טוב, שירות מעולה ומקום שמעוצב בצורה נעימה נתנו לשמועה להתגלגל מפה לאוזן וזה עובד נפלא.

מצאתי את עצמי יושבת מול הזוג המקסים, שומעת על עברם המעניין ובין לבין נהנית מכל ביס וביס. יש כאן סיפור מקסים על עבר קולנועי וטלוויזיוני (מאחורי המצלמה), ניהול והקמה של מסעדות נחשבות בארץ ובחו"ל אבל בעיקר יש כאן זוג שכל הזמן חולם ומגשים. הנה תראו את הפרונט של הפיצה טראק שרק זה בפני עצמו סיפור מקסים של חלום, עקשנות והגשמה. שיזדמן לכם להגיע לקוקיה תבקשו מיואל שיספר לכם כיצד השיג את הקבינה של המשאית היפיפייה, מבטיחה לכם אחלה סיפור.

אין ספק שהרמה הקולינרית באזור עלתה מרגע כניסתה של הקוקיה למגרש. המקום מתאים למפגש חברתי עבור המקומיים או עצירה עבור המטיילים הרבים באזור. המסעדה חלבית עם אופי איטלקי, התפריט עשיר ומגוון, יש בו ארוחות בוקר נהדרות, מנות טבעוניות, מנות ללא גלוטן וקינוחים מדהימים. גולת הכותרת מבחינתי היא התוספת של פיצה טראק המדהימה אשר מעוצבת בצורה מעוררת השראה ומגוונת בפיצות מקוריות וטעימות, רעיון שנולד מטיול פיצות בסיציליה, חלום על פרונט אמיתי של משאית רטרו ופיצה איכותית בסופו של דבר התממש למציאות נפלאה שבה ללא ספק מכינים פיצות אליפות. איך יואל אמר לי "אביבה הביאה את הבית קפה ולי היה ברור שאביא את הפיצה ולא סתם פיצה את הכי טובה".

אז כמתבקש הזמנו פיצה, יואל המליץ על הפיצה פטריות עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, פטריות שמפיניון, פורטבלו והשוס - שמן כמהין שהורגש היטב והיה באמת שוס. טעם הכמהין היה מעולה ובצק הפיצה אליפות, פיצה דקה כמו שאני אוהבת, פיצה שבה מרגישים את התוספות ולא סתם עוד בצק עבה בלי שום טעם, כאן הכל השתלב יחד בצורה נפלאה. יואל מתגאה, ובצדק, בחומרי הגלם האיכותיים שרובם מיובאים מאיטליה ובשמן הזית של קיבוץ גשור מרמת הגולן שנחשב לאחד הטובים וכל הטוב הזה נאפה בתנור אבן שיובא ישירות מאיטליה.

לצד הפיצה הזמנו קיש כרישה - קלתית בצק פריך אפוי עם מילוי של כרישה, עגבניות מיובשות וגבינות עיזים ולצידו הגיע סלט שורשים עם שבבי בוטנים מלמעלה. הבצק של הקיש היה פשוט פנטסטי ונימוח - ללא ספק עם בצקים יודעים לעבוד כאן.

בשביל הגיוון והסקרנות לקחנו את המאש בורגר הטבעוני שכלל מאש בורגר, טחינה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול, חסה - הכל בלחמניית דגנים, מוגש עם פוטטו חם ישר מתנור אש. מענה נפלא שמציעים בקוקיה לטבעונים. הפוטטו היו מעולים עם תיבול של גריל והמרקם היה מעניין ומקורי. פחות התחברתי למרקם של המאש בתוך לחמנייה, יחד עם זאת, כל השילובים יחד הפכו את הלחמנייה, שהיא בעצמה היתה נהדרת מאוד, לטעימה ומשביעה.

בטיולכם הבא לצפון, תשלבו מסלול ליד קיבוץ דפנה, כך שתוכלו לעשות קפיצה קטנה לבית הקפה "קוקיה" ולהנות מכל הטוב שהמקום מציע.