החורף המקומי המשתולל לפרקים לא צריך להפריע לכם לאכול את הגלידה שלכם. למכורים או לסקרנים, אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים גלידה – כקינוח או כמנה עיקרית, ובשבילנו מנה כפולה בבקשה. ושיהיה לנו חורף חם ומתוק
"מנת הקינוח הגיעה היישר מארגנטינה אלינו לצלחת, סטייק אנטרקוט קצבים מובחר שעבר יישון כדי שיושבח עוד יותר, נתח עסיסי במיוחד של 400 גרם שעבורו כנראה הומצא הביטוי 'נימוח בפה' …" שירלי רחמים, מסעדות אגואה, ירושלים
בזמן שיטוט בתמונות שבמחשב נזכר אמיר נהרי בהודו, ובמקום לארוז תיק ולעלות על הטיסה הבאה הוא מרחיק עד ללונדון מיניסטור שברחוב אבן גבירול התל אביבי ונוחת במסעדת אינדירה ההודית. מהו המאכל ההודי האהוב עליך?
מחפשים משהו לשתות? רשמית, סוף השבוע מתחיל רק בעוד שעות ספורות, אבל את התכניות אפשר כבר להתחיל בקול רם. בלגו בר בכפר סבא מציע לכם חודש יין עם מילוי חוזר חופשי וגואטה הטריפוליטאית מתהדרת בעראק – סוף שבוע נעים
עומר גנור, זמן אמיתי, ניסה לכתוב על המשקה הנמכר בארץ ובעולם – הוודקה, אבל שוב, כרגיל, יצא לו טור על ויסקי. ככה זה כשמאוהבים. בוויסקי. הפעם – קרדו – ויסקי סקוטי שאת המזקקה שבה הוא מוכן הקים מבריח בשנת 1824
"מגוון המנות העיקריות של מסעדת בייג'ינג יכול לבלבל, ישנן כמאה מנות, וכולן משחקות על טווחי האפשרויות של מנות צמחוניות, מנות עוף, בקר וברווז עם מגוון משתנה של ירקות, נודלס ואורז..." יובל בלנקובסקי, ירושלים
"בכניסה למטבח של נורה נגלית לעיניי תצוגת אוכל מרשימה ביותר הכוללת שלל סירים מעל פתיליות, המוצגים כמזנון חופשי לכל סועד ומפיצים ריחות משכרים..." ארז שבת נהנה מאירוח ביתי במסעדה המטבח של נורה, דליית אל כרמל
"באשר לי, אני מעדיף בשר מעט יותר שומני ועל כן אכלתי את מניפת האנטרקוט: אצבעות עבות של אנטרקוט ברוטב ברביקיו מתקתק בתוספת פירה וצ'יפס בטטה..." אמיר נהרי אוהב כשנותנים לו עוד סלטים ולאפות – מפגש הסטייק, תל אביב
1868, אחת ממסעדות העילית של ירושלים, מציעה עסקה חלומית: פעם בחודש, ביום שישי האחרון ליתר דיוק, סיור קולינרי אורך מהבוקר ועד הצהריים ומסתיים בארוחת טעימות חלומית ב-1868. יובל בלנקובסקי לומד משהו על 1868
מתברר שגם ירושלמים אוהבים את הים, ומסעדת אהבת הים, הממוקמת מול גן סאקר שבעיר, מציעה אווירת ים משכרת גם אם היא ממוקמת הרחק מהחוף. אקווריומים מרהיבים מקשטים את האווירה, השירות לבבי, והעסקית - מוגשת כל היום
כבר יצאה לה השמש, חבל להפסיד אותה ולבלות את בוקר שישי בבית או בעבודה. צאו לארוחת בוקר בחוץ, ואם אתם לא יודעים איפה, הנה כמה המלצות: אורבנית או לא, בתל אביב, בחיפה או בנתניה – צאו והריחו את הבוקר לפני שייגמר
אם יש משהו שכיף להתעורר בשבילו בבוקר הרי זה ארוחת בוקר. לפעמים היא נאכלת ליד העיתון בעצלתיים, לפעמים היא חפוזה בדרך לעבודה, ולפעמים היא נינוחה ורגועה, בבית קפה או במסעדה שיודעת מה טוב לכם על הבוקר. שתי הצעות
"שגרתי, אתה אומר? הנה לך המבורגר "ג'אפאניז", שהוא וריאציה על המבורגר רק בצורה, אך מרכיביו וטעמיו שונים לגמרי: הלחמניות הן לחמניות שמרים מאודות, והבשר אינו קציצה אלא נתחוני בשר לחי..." שפרה צח, יבנה מונטיפיורי
שירלי רחמים מורידה את התיק מהגב ופוגשת במסעדת פרסקו שברחובות חברה מגדרה – חוץ לארץ במחוזותינו. למראה בר הסלטים העשיר ותפריט הבשרים הרומני-אותנטי הן שוכחות הכול, משנסות מותניים ומתחילות לעבוד. לאכול, זאת אומרת
"החידוש המרענן שמציג שושקה שווילי הוא שבמקום להתלבט בין שלושה סוגי בירה הקיימים ברוב הברים בעיר, הוא מציע כשמונים וחמישה סוגים, שבעה מתוכם מגיעים בחבית..." שיר כידן, שושקה שווילי, מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב
יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב
"החלום הישן שהגשים מרקו במרסלה ניכר בכל... העיצוב המוקפד עם הנברשות העתיקות, הטפט המצפה את הקירות, הריהוט שמזכיר בית סבתא מחד וסלון תל אביבי מהודר משנות ה-70 מאידך..." אורלי פרש-אזולאי, קפה מרסלה, קריית ביאליק
"הקובה עשויות אורז ונראות כמו ניוקי ממולאים, ובכלל, מתברר שהקובה העיראקי המקורי אכן עשוי מאורז ושרק בארץ, בתקופת מחסור, החלו להכין אותו מסולת..." אמיר נהרי נטול גלוטן בבית הקפה המפתיע, משו... טוב הרצליה
"ואז הגיע טאג'ין השף של אל מגרב – צלחת חרס שמעליה מכסה גבוה בצורת חרוט. כשהוא הוסר הציפו את האף שלנו ריחות חזקים של בשר עגל ברוטב מבעבע של שזיפים ושקדים. גם הטעם היה מדהים..." דניאל לוין, אל מגרב, תל אביב
ממשכנה החדש שבמרכז המסחרי של רעות, מזמינה אתכם באנאפה לטעום את הקרואסונים הכי פריכים, את המאפים הכי פאריזאיים, את העוגות והשוקולדים הכי איכותיים ועוד מבחר מתוקים ומלוחים. ובשעת צהריים כדאי לבוא לעסקית משובחת
כמו את העיר תל אביב, שאינה עשויה כמקשה אחת, גם את הברים ואת הפאבים שבה אי אפשר להגדיר בהגדרה אחת כוללת. בהיותם חלק מהמרקם העירוני, המשתנה משכונה לשכונה, מאזור לאזור, אופיים משתנה בהתאם. אספנו ארבעה, רק כדוגמה
יום חמישי בחצות, סוף השבוע כבר כאן באופן רשמי, ואנחנו רוצות להשיל מעצמנו את תלאות השבוע שחלף. כבר אמרו חכמים שבנות רק רוצות לכייף... הלילה, המיקום היה המשבעה בהרצליה פיתוח. שיר כידן, חגיגה ישראלית במשבעה
זהו ראש השנה לאילנות, הפריחה בטבע מציינת תחילת שנה נוספת, בני האדם נוטעים עצים ונזכרים בקיומם של הפירות היבשים, והמסעדות – הן אף פעם לא מתקשות למצוא סיבה למסיבה. מה עושים בט"ו בשבט הזה? אספנו כמה רעיונות
"מבנה המסעדה מעוטר בצריח אבן קטן ומחלונותיה נשקף צלע ההר שבו נראות כיפות הזהב המבריקות של המנזר הרוסי הזרועות בין עצי הברוש והחורש הטבעי של ההר..." יובל בלנקובסקי, מסעדת כרמא, עין כרם: קפיצה קטנה לחו"ל
"התחרות על תואר ההמבורגר הטוב בעיר היא קשה וצמודה, אבל זה של רוטשילד'ס קיטשן - שעשוי משייטל ומנתח קצבים ומוגש עם צ'יפס דקים, יעלה לשלב הגמר בלי צל של ספק..." מיה ואדם בר יוצאים בערב יום א' אל רוטשילד'ס קיטשן