Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מונא ירושלים
לחם בשר הרצליה

מונא - ירושלמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

היא שוכנת בבניין מרשים עשוי אבן ירושלמית לצד אגודת הציירים והפסלים של ירושלים, נחשבת אחת המסעדות המוצלחות בבירה ועל כך יעידו המקומיים והעיתונאים הזרים שפוקדים אותה. יונתן שטרנברג, מסעדת מונא, ירושלים

מסעדת מונא שוכנת בבניין מרשים עשוי אבן ירושלמית בפינת הרחובות ש"ץ ושמואל הנגיד, ששימש בתחילת המאה העשרים את בית המדרש למלאכות אמנות בצלאל, גלגולה הראשון של האקדמיה לאמנות ולעיצוב. לימים הפך המקום לבית-נכות לאומי ושימש בתפקיד זה עד להקמתו של מבנה מוזיאון ישראל במיקומו הנוכחי אל מול הכנסת וקריית הממשלה. מזה כמעט חמישים שנים משמש הבית את אגודת הציירים והפסלים של ירושלים. בניהולה של האגודה הפך בית האמנים למרכז תערוכות תוסס המציע תמהיל מגוון וייחודי של אמנות ישראלית ובינלאומית. מומלץ לעיין בתכנית התערוכות השנתית הנמצאת באתר, שם תוכלו למצוא תערוכות של אמנים צעירים ומבטיחים, סדרת רטרוספקטיבה לאמנים ותיקים, תערוכות נושא מקיפות, תערוכות משותפות לאמנים ישראליים ובינלאומיים ועוד.

מסעדת מונא הוקמה לפני שמונה שנים ומאז ועד היום בנתה לעצמה שם של אחת המסעדות ומקומות הבילוי המוצלחים בבירה. הן תפריט האוכל והן תפריט האלכוהול מגוונים מאד ומאפשרים לכל אחד ואחת למצוא את מבוקשם. התיישבנו על בר העץ המסיבי והבטנו סביב, שליש בירת סטלה מהחבית נבלעה בתוך בליל של ספרדית, גרמנית, עברית, אנגלית ושפה מזרח אירופית נוספת שלא הצלחתי לזהות, מתברר שמסעדת מונא פופולרית למדי גם בקרב התיירים וקהילת העיתונאים הזרים המוצבים בארץ.

לצד הבירה חלקנו מנה מתפריט הספיישלים של מונא - סביצ'ה דג המשתנה לפי היצע הדגה היומי ומנה שכללה נתחי שייטל כבושים ושלל ירקות. הסביצ'ה היה לא פחות ממעולה. בזמן האחרון יצא לי לטעום ורסיות רבות ומשונות של דג נא בתיבול כזה או אחר, אך השילוב בסביצ'ה של המונא שבין דג מוסר בשרני לבין תותים, סלק ותיבול מדויק, היה בין הטובים שאכלתי. מנת השייטל הכבוש הייתה מוצלחת אף היא, נתחים קטנים של בשר עסיסי בכבישה ביתית הוגשו בליווי אספרגוס, זיתי טאסוס, לבבות ארטישוק, רוקט ובצל סגול – מנה נהדרת בפני עצמה או לצד בירה קרה.

טרם הגעת המנות העיקריות, ליוויתי את ידידי אלרן אל המרפסת להפסקת סיגריה. לא עברו שבע דקות והמלצרית החביבה סימנה לנו שהאוכל מוכן. בסיבוב השני בחרנו לגוון ולדגום מנה אחת בשרית ואחת של פירות ים. את העיקריות ליווינו עם יין הבית, ובמקרה של המונא מדובר ביין הבית תרתי משמע. יקב טוליפ מכפר תקווה מייצר זו השנה השנייה יין מיוחד עבור מסעדת מונא. כל בקבוק נושא את שם המסעדה ואת היין ניתן למצוא במקום בלבד במחיר של 140 ₪ לבקבוק או 35 ₪ לכוס. תמיר ארצי, היינן של טוליפ, יצר בלנד מבוסס קברנה פרנק מהרי יהודה, קברנה סוביניון ושיראז. התוצאה היא יין נחמד המשתלב טוב עם מנות בשר בעל גוף בינוני-מלא, מעט ירקרק, ארומות נדיבות של פרי שחור, שזיפים וסיומת מעט אלכוהולית. באגף הבשר הזמנתי מנה שצדה את עיני ברגע שפתחתי את התפריט – קנלוני טלה. מדובר בגליל פסטה ביתית, מבושל לדרגת אל דנטה וממולא בשר טלה קצוץ גס. רוטב הציר המרוכז שנוצק על הגליל נשא אל האף ריחות עשירים ועזים של בשר טלה ועשבי תיבול, הברמן הציע עוד לחם כדי לנגב, ומיותר לציין כי הצלחת הוחזרה למטבח נקייה ומבריקה לגמרי.

באגף פירות הים של מונא תוכלו למצוא מגוון מנות עם השפעות איטלקיות, ספרדיות, ירושלמיות ואפילו מנה בהשראה יפנית. אנחנו הלכנו על מנה הנושאת את השם המבטיח – שרימפס בחומוס. גרגירי החומוס הנימוחים עברו טיפול מדויק במטבחו של השף של מונא והונחו על צלחת גדולה בליווי עגבניות חלוטות, עגבניות מיובשות, יוגורט טרי וחמצמץ, כוסברה וכמובן חופן חסילונים צלויים. אספרסו כפול ושטרודל תפוחים לקינוח, צ'ייסר אחרון של ויסקי והגיע הזמן לחזור הביתה. מונא הוא בר- מסעדה ירושלמי מקסים המציע אוכל משובח, תפריט יין ואלכוהול מגוון ומדי פעם אפילו יש שם הופעות, אז אם עדיין לא יצא לכם, מומלץ לבקר.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש