חברת NE.S הישראלית חשפה השבוע פטנט בינלאומי חדשני, את ה- WONDERSEAL, מנגנון המתחבר למכסה הצנצנת ושומר על הטריות והארומה של הקפה עד הגרגר האחרון. בינתיים רק לשותי נס קפה
מרכזים קולינאריים הם כבר מזמן לא רק טרנד ובישראל 2006 הם הפכו לסגנון חיים של עשרות אלפים. אורנית עובדיה, השפית הראשית של המרכז הקולינארי ''טייסט'' ברעננה, מזמינה אותנו להציץ אל מאחורי הקלעים של הענף הכי מתפתח בתרבות האוכל המקומית
בשבילי זו היתה כבר שעת צהריים מאוחרת והייתי רעבה לאוכל אמיתי. ביקשתי אנטיפסטי ואחריו פיצה עם בצל וחצילים. כשהפרנצ' טוסט המטוגן של יסמין הגיע שתינו טעמנו ונמסנו
עיינה גל לקחה את החבר בשישי אחר הצהריים למארי, המסעדה החדשה שבשכונה הכי יפה בתל אביב. קרפצ'יו הסלמון היה נהדר, רצועות החציל בטחינה עוררו את התיאבון ושתי כוסות היין יחד עם השבת היורדת על נווה צדק הפכו את הדמדומים לקסומים. כך מתחילים שנה חדשה
החל מהשבוע יתפסם כאן אחת לשבועיים טור אישי של יואב שורד. ולא שצריך להציג, אבל רק לשם הנימוס נזכיר שחוץ מאליל בנות, חתיך וכוכב טלוויזיה, מדובר בברמן מקצוען ומנוסה ומהחודש האחרון גם בעליו של הבר ויינשטוק בנחלת בנימין בתל-אביב
אנו בחרנו לנסות סטייק בנוסח סיני, רצועות בקר בציפוי פריך מוגשות על מצע של בצל מטוגן ברוטב יין וציר בקר שמוגשות על מחבת לוהטת – תענוג לעין ולחיך. עוד במחלקת הבקר הזמנו מנת בקר סצ'ואן – רצועות בקר, בצל ,פלפל ירוק, פטריות, וגמבה ברוטב סצ'ואן סמיך וטעים.
רגע לפני שאנחנו טובעים בעוגות דבש בחושות, הנה ארבע מומלצות במיוחד פלוס מתכון בלעדי לעוגת הדבש של ''מתוקה''. שתהיה שנה דבש!
מיתוס - גריל בר כשר, מושקע ומעוצב, הנמצא במגדלי אירופה ישראל בת''א. מציע ארוחות עסקיות מצוינות עד שעות הערב המוקדמות, ואז הופך לבר מסעדה עם אווירה אלגנטית. התפריט העסקי מוגש בימים א' – ה' בין השעות: 12:00 – 17:00 במחיר של 69 ש''ח בלבד!
דבש הוא חומר גלם מצוין לאפייה. מתוק וטעים, מוסיף צבע זהוב וטעם קסום, והריח... תאמרו לי, האם יש ריח מתוק יותר מריח הדבש? סמדר ולטר מתפייטת על דבש ומצרפת מתכונים לפאי תפוחים ודבש, לעוגת דבש ולחלת דבש לראש השנה
בפרוץ עלינו חגי תשרי גייסנו את מיטב המוחות וקיבצנו עבורכם צרור מתכוני חג מנצחים. האוסובוקו בפירות יבשים של ארז שטרן, קבב הלוקוס על קרם כרישה וחצילים של מנחם כץ, סלט הירוקים וגרעיני הרימונים של בל קפצן, עוגיות הדבש החלומיות עם התבלינים של אורי שפט ועוד ועוד. פרויקט שלא מתחילים את השנה בלעדיו
לשלוח את סמדר ולטר לסדנת בישול זה כמעט כמו לשלוח נזירה לאורגיה. צמחונית אדוקה שלא אוכלת אפילו דגים ונמנעת מלאכול ביצים לא מבושלות (אפילו אם הן מוקצפות במוס שוקולד)? ובכל זאת, מהסדנא של יואב שורד בספייסס היא חזרה בריחוף קל
גורדון 17 - בר מסעדה ברחוב גורדון המשלב תערוכות מתחלפות מידי חודש והופעות חיות מידי יום לא מפסיק לחדש ולהפתיע גם בתחום הקולינארי. כל סופשבוע החל מחצות ועד אחרון הלקוחות, יוצע כל תפריט המסעדה והאלכוהול ב- 15% הנחה.
הצעות לבילויים גסטרונומיים ואחרים עם הילדים
שלחנו את שפרה צח לביקור בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן בלי לדעת שמבחינתה מדובר באתר מיתולוגי. היא חזרה עמוסת זיכרונות ועם מסקנה קולינרית נחרצת: ''הבלינצ'ס טעים-טעים, ממש כמו פעם''
ראש השנה אוטוטו כאן ואתו הקניות, המתנות, הדודים והבישולים. לפחות בסעיף האחרון אפשר לעשות לעצמנו חיים קצת יותר קלים, והמחיר, תתפלאו לגלות, מצדיק את הרעיון. על חטאינו נכפר כבר ביום כיפור, ועד אז, שנהיה לראש ולא לסמרטוט
קיץ, חורף, מה זה חשוב, אנטרקוט תמיד טוב לאכול וזה שאכלו שרון ודני וייס בננה בנוה צדק היה נתח משובח. היה כל כך טעים וכל כך ממוזג בפנים עד שהמציאות המהבילה בחוץ נשכחה מהם לגמרי ואפילו הטענות כלפי הרצל ששלח אותנו לכאן ולא לקנדה הצוננת, נניח, התאיידו במזגן
כשאנחנו יוצאות מ''לה-טוסקנה'' אנחנו משתאות מהפלא: זה עתה הצלחנו לסיים ארוחה איטלקית שלמה ולצאת שבעות ומרוצות, אך ללא תחושת הכובד המתלווה בדרך כלל לארוחה כזאת. איך זה קרה?
את השנה החדשה מציינים בבל ווד בר ביום הולדת שנה למקום. כתבנו הירושלמי יובל אופק, סר לבדוק מה שלום העולל בתום שנתו הראשונה וגילה שהתינוק שולט בחומר, שוחה באלכוהול ואפילו דובר אנגלית
על התפריט המבטיח של מסעדת מארי בנוה צדק אחראי לאון אלקלעי, מהדמויות הססגוניות בענף ומהשפים היותר מוכשרים במקומותינו. אם צריך לחלץ ממנו משפט אופייני, זה יהיה כנראה ''הלאה הטרנדים!''. בינתיים הוא חולם על היום שישיבות הממשלה ייפתחו בדיון על ארוחת הצהרים
נטע גל וזוגתו החליטו לרדת הפעם לפשר תופעת התור המשתרך בכניסה לגלידה אנדרי. משדרות רוטשילד התל אביביות הם נסעו עד יפו רק בשביל ללקק והחליפו את הסקפטיות בהערצה גורפת
סתיו ויפו הם חיבור מנצח. בסמטאות האבן הצרות והעתיקות כבר מנשבת רוח קרירה והגלריסטים ידידותיים ומזמינים מתמיד. חמש דקות מתל אביב מזומנת לכם החוויה הכי קסומה ומנותקת, וכמו תמיד, אי אפשר בלי ארוחה טובה
שתי המנות היו טעימות מאוד, והוסיפה לשמחה פוקצ'ת הבית – פוקצ'ה שנאפית במקום עם שמן זית ועשבי תיבול. המנה מוגשת עם מטבלי סילאן, פסטו, וטחינה.
כמו דוור הממשיך להגיח עם בשורות טובות חזר אלינו הפאסאדור עם עוד ועוד סוגי בשר, ברגישות רבה לקצב האכילה שלנו. תחושה חדשה ונעימה הציפה אותנו כשהבנו שהארוחה תיגמר רק כשאנחנו נחליט, בעוד הפאסאדור, כמו אמא פולנייה, תמיד יעקם את פרצופו באכזבה: ''מה, זהו? אתם לא רציניים, אכלתם כמו ציפורים. טוב, אז תאכלו רק עוד משהו קטן...''
לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל
גאיה ברטלה בית הקפה המוכר והאהוב של גלית והנס ברטלה בפתח תקווה, מציע בנוסף לעוגות ולמאפים הנפלאים שכולנו מכירים גם ארוחות עסקיות המוגשות כל יום, למעט יום שישי, בין השעות 12:00 – 17:00