מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם אלון גונן מאל באריו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת אל באריו החדשה של אלון גונן ואורי כהן, היא הרבה יותר ממסעדה. זהו מועדון, בר ומקדש לאוכל של דרום ספרד ולריקוד הפלמנקו שבו מתמחה כהן. לא פלא שהוכתרה כאחת התגליות של השנה

אלון גונן חגג השנה יום הולדת 40 והגשים את החלום לפתוח מסעדה משלו. ולא סתם מסעדה, אלא מסעדה בסגנון ספרדי בשותפות עם בן הזוג שלו, רקדן הפלמנקו אורי כהן. ב''אל באריו'' הם עושים יחד בדיוק את מה שהם אוהבים: אוכל ספרדי, מוסיקה ספרדית והמון פלמנקו. מזמן לא התרגשתם ככה

שם: אלון גונן.

מקום מגורים: תל אביב, ''אני תל אביבי גאה''.

מסעדה: אל בריו.

לימודים: ''תדמור, גראנד נונארק צרפת תחת שרביטו של שף מישל מינייה''.

סגנון בישול: ''צרפתי קריאטיבי''.

עבודות קודמות: ''ספידו, דון ויטו, לה מניגואה (צרפת)''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''מחכה ביום שישי בצהריים שאמא שלי תיתן לי ללקק את הסיר של עוגת הגבינה''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''איש צבא''.

מנה אהובה: ''צלחת גבינות צרפתיות עם לחם טוב וכוס יין אדום''.

חומרי גלם אהובים: ''שמן זית, חמאה, שום, עשבי תיבול טריים, שרימפס ונתחים של בשר מכל הסוגים והמינים''.

לעולם לא אבשל: ''אוכל שאי אפשר לזהותו לאחר הבישול''.

מנת דגל: ''פילה דג בקוקוס וקארי, חציל קלוי על לבנה כבשים''.

מסעדה אהובה: ''גראנד מונארק בשארט צרפת ופרנצ'סקה בראשון לציון כשהשף אופיר דמלין מבשל''.

השראה: ''ריקוד הפלמנקו של חברי אורי כהן מלהקת הפלמנקו של מיכל נתן. משהו בריקוד החושני גורם לי להמציא מנות חדשות''.

חלום: ''הגשמתי אותו השנה כשפתחתי מסעדה משלי''.

סלט פירות ים קר
(מתכון ל-4 סועדים)
החומרים הדרושים:
300 גרם טבעות קלמארי
12 שרימפסים בינוניים נקיים מקליפה
4 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות
חצי חבילת עירית חתוכה לרצועות ארוכות
כף ג'ינג'ר קצוץ
גרדה מחצי לימון
חצי מנגו חתוך לרצועות דקות
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
בצל סגול גדול חתוך לחצאי טבעות
בצל לבן חתוך לחצאי טבעות
חצי פלפל צ'ילי
מיץ מלימון שלם (עדיפות לליים)

אופן ההכנה:
1. חולטים את הקלמארי במים רותחים ומוסיפים את השרימפס לשתי דקות נוספות. מסננים ומצננים במים קרים.
2. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה מלבד רצועות המנגו ומערבבים.
3. לקראת ההגשה סולחטים על הסלט לימון, מוסיפים מלח גס, מניחים חופן סלט על כל צלחת ומסדרים מעליו את רצועות המנגו.

פילה דג ברוטב קוקוס וקארי
החומרים הדרושים:
4 פילטים של דג ים כדוגמת בורי,לוקוס,מוסר, חתוכים לקוביות גדולות
רבע כוס שמן זית
2 כפות קארי צהב
1 קופסה של קרם קוקוס
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף שום כתוש
חופן פטרוזיליה, חצי חופן נענע, חצי חופן כוסברה.
חצי כוס של קוקוס טרי מגורד על פומפייה גסה
חצי כפית מלח אטלנטי
רבע כפית צ'ילי חריף

אופן הכנה:
1. מחממים מחבת טפלון ויוצקים אליו את שמן הזית. מוסיפים את הג'ינג'ר,השום והקארי ומטגנים עד הזהבה קלה מאוד.
2. מוסיפים את נתחי הדג ומערבבים קלות עד שהדג מכוסה בתבלינים.
3. מוסיפים את קרם הקוקוס והקוקוס הטרי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות בבעבוע קל .
• מגישים עם אורז לבן.

אל באריו
נח מוזס 22, תל אביב
טלפון: 03-6960512