הרעיון מאחורי הגאק''ו, משחק הגיאוגרפיה הקולינרית של משפחת לוי, הוא לטייל בעולם דרך מטבחים מבלי לחצות את גבולות הארץ. השבוע למשל, הם ביקרו בסין, כלומר במסעדת ''החומה הסינית'' שבת''א, טעמו דים סם ודמפלינג ולמדו איך אומרים תודה בסינית
עשרות מסעדות בתל אביב חגגו בסופ''ש 28-30/6 את השנה השלישית להכרזת העיר הלבנה של אונסק''ו בתפריטים מיוחדים שכללו מבחר מנות ב- 76 שקל. הלילה הלבן אמנם הסתיים, אבל המסעדות והמנות נשארות שם גם הרבה אחרי...
אחת המסעדות הסימפטיות ביותר במתחם שדרות רוטשילד היא רוסטיקו. רוסטיקו היא מסעדה איטלקית המתמחה בבישול בסגנון כפרי. למיקום המוצלח, לשירות הידידותי ולמנות הטעימות מתווספות מגוון הצעות עסקיות במחירים שבין 25-80 ש''ח.
קבלו את הבשורה החדשה מבית תשבי: לא רק יינות איכותיים, סיורי מבקרים, בראנץ' בשישי, ומכלי יין למילוי עצמי. לאלו עתיד להתווסף מרכז מבקרים, שנועד להוות נקודת משיכה לתיירות חקלאית ולחובבי יין וגורמה, עם מזקקת ברנדי מסורתית, מסעדה חלבית, מאפיית לחם ועוד. שפרה צח כתבתנו מדווחת מהשטח...
על הסדנא ניצחה ביד רמה דפנה דריאל, גבנית שלמדה בברזיל את רזי המקצוע ומטפחת כיום את חנות הגבינות הקטנה של ספייסס, הכוללת מגוון גבינות ממחלבות מעולות בארץ ובעולם...
במקום לעלות על המטוס ולהמריא לאיטליה נסעה קרן ויזנר כתבתנו לבית אבא שבנהריה, אבל לא ויתרה על אוכל איטלקי מצוין, ממש כמו זה שמככב בזכרונותיה מארץ המגף
לפתיחה זללנו קציצות פלאפל חמות וטעימות, שניכר בהן המגע הביתי. אמנם בחוץ שרר חום אימים, אך אנו לא ויתרנו על מרק הבצל המוקרם, שהוגש בליווי קרוטונים. בין המנות היינו עסוקות בקריאת ספר האורחים, הגדוש סופרלטיבים על האירוח ועל האוכל...
קימל שבנוה צדק, נכנסת בקרוב לשנתה ה-16, שיא בנוף המסעדות הישראלי. אם הצלחתם לפספס את המוסד הזה ב-15 השנים האחרונות, הלילה הלבן הוא הזדמנות טובה להתוודע אליו
הכניסה ל''בבית של רפא'' מחופה בעצי תות עמוסי עלים ופרי בעונה זו של השנה, ותחתיהם בצל פזורים שולחנות. פנים המסעדה רומנטי אף יותר, ואנחנו מבינות מדוע המקום מושך אליו זוגות: בית אבן, עיצוב קלאסי ומהודר. איזה כיף שיש משברים, שכשהם נפתרים אנחנו יכולות (ואף חייבות) לפנק את עצמנו במקום כזה...
דווקא בגלל שחם נורא והכי מתבקש זה להסתגר במזגן, שוקולד איכותי הוא הליווי הקולינרי האולטימטיבי
בזמן הארוחה הבנו למה התכוון המשורר כשהגה את הצרוף ''קפה שכונתי''. כמעט כל מי שחלף על פני המקום, נכנס לומר שלום, גם מי שלא נשאר לשבת. זוגות אחרים ניגשו ישירות לשולחנם הקבוע מנופפים בחיבה לברמן ולמלצרית...
האנשים מאחורי מטרופוליס החליטו ככל הנראה לדאוג לחיזוק הקשרים שלכם עם האהובים עליכם ויצאו במבצע מפתה במיוחד. במסעדה מציעים בימים אלו ארוחות לזוג במחיר של 49/99 ש''ח (ל-2 הסועדים גם יחד).
מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...
המאפה היה קראנצ'י בפה והאנטריקוט שהונח מעליו היה עשוי במידה הנכונה. דבר שגרם לנו לשבת בנינוחות בספות המרווחות ופשוט לחייך.
סדנת גבינות היא חוויה לחיך וגם אפשרות להציץ לעולם המרתק של ייצור גבינות. הסדנא של חוות העזים בר הרוח כוללת גם סיור בפרוייקט האקולוגי של הר הרוח ובדיר הסבר מקיף על סוגי הגבינות השונים. חוויה מעולם אחר...
הרזיה אמיתית, מגלה הדיאטנית ליאורה חוברה, לא מודדים בשקילה. טור מנומק על כל שיטות המדידה שיתנו לכם את תוצאות האמת של הדיאטה שלכם
נעה שחר כתבתנו חובבת הברים, החליטה לקפוץ השבוע למיוז האוס שבפלורנטין וגילתה שכונה לילית שוקקת ובר אינטימי שמצטיין בקינוחי שוקולד
הבשורה החדשה של רשת "לגעת באוכל" היא סירי סיליקון. גמישים, היגייניים, צבעוניים וקלים לניקוי. מה עוד אפשר לבקש מסיר?
''נפגשתי עם רותי במסעדה היפה, על מרפסת העץ שמשקיפה אל הים, בערב נעים של בריזה. התפריט של קום איל פו משדר איפוק, תחכום ויצירתיות, ממש כמו הבגדים. כמי שכנראה מכירה נשים, חילקה השפית את המנות לגדלים שונים, כמו תווית שעל הבגד (קטן, בינוני וגדול), מה שמאפשר להרכיב ארוחה בהתאם לרעב או לשובע''. מיה בר מתמוגגת מהתפריט החדש בקום איל פו...
אם לא היה שף, היה דוד גולדווסר, השף של מסעדת פסטיס, נגר. או אולי פסל ואולי גנן. ''העיקר לעבוד עם הידיים ורצוי עם עץ''. ולשאלון....
תשוקה לסושי היא כמו החשקים הבלתי מוסברים של נשים בהיריון. אין ברירה אלא להיענות לה, ורצוי במגש נדיב של אצות מגולגלות עם אורז ודגים. הנה ארבע המלצות שכדאי לשמור למקרה שחשק כזה יתקוף אתכם בלי התראה מוקדמת
הגישה הקלילה היא בדיוק מה שנחמד ב''בלה ונציה'' שבהרצליה – האווירה, השרות וגם האוכל, שמקבל פה ושם טוויסטים לא שגרתיים. לדוגמה, הפוקצ'ה לפתיחה. היא לא היתה מעוצבת, כרגיל, ככיכר לחם, אלא כמאפה עגול ופרוס למשולשים, מעין פיצה בלי חלק עליון, עשויה בצק מתובל ברוזמרין ובמלח ים, והוגשה עם טפנד זיתים מוצלח. גם הפטריות הממולאות המצופות בפירורי לחם, קיבלו טעם לא שגרתי, בזכות המילוי גבינת רוקפור במקום גבינת עיזים כמקובל
שנתיים בלבד חלפו מאז ההפקה המסחרית הראשונה של יין הרימונים וכבר מסתמנת הצלחה בינלאומית. שפרה צח כתבתנו השתתפה בטעימה של יין רימונים שהתקיימה ב''מקום בלב'' וגילתה מהו יין רימונים ולמה כדאי לשלב אותו בכל ארוחה
יובל ביקש שנצא לאכול בשר איפשהו בעיר, ולא באחת מהרשתות הגדולות והמוכרות כי נמאס לו כבר מהן וזה תמיד אותו הדבר. עשיתי סקירה קצרה של ההיצע ובחרתי עבורו את ''טורוס'', מסעדת הבשרים שנפתחה במקום אל גאוצ'ו בלב רחוב בוגרשוב בתל אביב.
לפעמים חלומות מתגשמים, עובדה: מירב ומיה שאולוב, שנולדו לאמא האופה המדופלמת, חנה שאולוב, הקימו לפני כשנה את ''האחיות שאולוב'', קייטרינג בוטיק שבו הן מכינות מתוקים מיניאטוריים יפהפיים, שיגרמו לכם לרצות לדלג על הארוחה ולהגיע ישר לקינוח