''במיומנות רבה פירק מלצרינו החייכן את העוף הרך, שהחליק ונפרד כמעט מעצמו מן העצמות, והוגש לצלחות האישיות, לצד פיסת לימון כבוש וכמה זיתים...''. נעמה הלוי חותמת את מסעה במרוקו במסעדה האהובה על המלך – מסעדת יקוט במרקש
מסעדת בין הקשתות הירושלמית מציעה עסקית צהריים חלבית וכשרה, במיקום רומנטי וקסום במערכת הקמרונות והקשתות של הר הבית, בסמוך למתחם הכותל המערבי. בתפריט: מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ושתייה קרה, במחיר 79 ₪ לאדם
''אני הסתערתי על ארוחת הבוקר העשירה שלי, ונשנשתי מהלביבות הטעימות, וטל דחף את המבורגר בלי למצמץ...''. עיינה גל מנסה להבין מהם הרכיבים הסודיים, שהופכים את דה סטריטס התל אביבי מסתם עוד בית קפה, לבית קפה שווה באמת
''הצ'יקן קשיו היו נתחי עוף, קשיו, פטריות, סלרי וגזר על מצע אורז מאודה. המנה הייתה מצוינת וחוסלה מבלי להשאיר זכר...''. אדווה גן סתיו אכלה אחלה נודלס באחלה נודלס – תרגום חופשי לשמה של מסעדת גאו נודלס הכשרה שבתל אביב
סושי, כידוע, נחשב לפלאפל החדש. סושיות צצות כיום תחת כל עץ רענן, ובצדק – אחרי הכל, מדובר במזון מהיר, בריא וטעים, עם מגוון מפתיע של וריאציות, שכיף לנשנש. למי שמתקשה להתמצא בתוך המגוון - הנה ארבע סושיות מומלצות ברחבי הארץ
''ספגטי ברוטב אדום, מנה פשוטה לכאורה, אבל היה בה משהו מיוחד. לי אישית זה הזכיר את הימים של בית הספר היסודי, כשהייתי הולך לאכול צהריים אצל חבר...''. נדב אבידן מצא תחליף לאוכל של אמו, במסעדת רבקל'ה – אוכל מבית אמא (של סער)
''בעת שהמתנו למנות העיקריות, נשנשנו קצת בוטנים, ומלצרית חייכנית במיוחד שידלה אותנו לקחת ממגש מבחנות האלכוהול שבידה, על חשבון הבית כמובן..''. רותם רוזן יצאה לדייט מהנה במיוחד באוונגרד. מהנה, בגלל המקום, ובגלל הדייט - בעלה
''כשהמנות הראשונות הגיעו אפשר היה להרגיש, בכל ניואנס וטעימה, שהשף של הדרל'ה פשוט אוהב את המנות שהוא יוצר. החציל נראה כמו יצירת אומנות: יפהפה ומקופל בתוך מרינדה ארומתית מופלאה...''. מסעדת הדרל'ה. כל מילה נוספת מיותרת
להתאים את התפריט לסדר היום, לעסוק בספורט מהנה וכייפי, ולא לשכוח להתפנק מפעם לפעם. רוצים להתחיל את השנה החדשה עם הרגלי תזונה ודיאטה נכונים? גילית מנצ'ל, דיאטנית קלינית, מציגה: עשרה טיפים לתזונה מאוזנת ובריאה
רוצים לאכול, אבל בדרך הקלה? אגף המשלוחים של אתר 2eat פורס בפניכם, בסדרת כתבות, את שירותי המשלוחים של מיטב המסעדות בארץ, כולל אפשרות לסווג לפי שם המסעדה, עיר, סוג ובאמצעות מי להזמין. לספתח: מסעדות באזור המרכז
הלילה, בתום הספירה לאחור, בחצות בדיוק, יוכרז על כניסתה של שנת 2009 לצליל פקיקתם של עשרות בקבוקי שמפניה. לכבוד הסילבסטר, מבקר היין יובל בלנקובסקי עושה לנו סדר ביינות המבעבעים, וגם ממליץ על כמה מותגים מקומיים
''ראשונים הגיעו הדושפרא, מעין כיסוני בצק קטנים וממולאים בבשר, בגרסת הקיץ של המקום: יותר כיסונים, פחות רוטב, שהיה תענוג בפני עצמו, עם דובדבנים חמוצים וגרגרי חומוס..''. נדב אבידן ערך היכרות עם המטבח הבוכרי במסעדת סמרקנד
''הפילה, עשוי מדיום רייר, היה עסיסי מאוד למאכל. תפוחי האדמה והבטטה שהוגשו איתו היו רכים וטעימים, ומתיקות הבטטה השלימה יפה את מליחות התיבול...''. שיר כידן וחברתה נהנו מארוחה כהלכתה, בקפה-מסעדה זן נדיר שבגדרה
באיראן מניחים על השולחן שבעה פריטים המתחילים באות ס'; ביוון אופים מטבע בתוך עוגה, למזל ולברכה; ובתאילנד חוגגים עם הרבה מאוד מים. לכבוד השנה האזרחית החדשה, יצאנו לבדוק: איך חוגגים את ראש השנה בתרבויות שונות בעולם?
כבר לקחתם את הילדים לכל מופעי החנוכה, הפסטיבלים והתערוכות? הנה הזדמנות לקחת אותם למסעדה: בדיאבלו טאפאס בר מציעים לילדים ארוחות עסקיות מיוחדות, הכוללות מנה עיקרית, שתייה קלה וקינוח, במחיר 36 ₪. וגם האוכל למבוגרים קורץ
ארוחה בת חמש מנות, עם מוזיקה וריקודים, בנהלל; להקת ג'ז ותפריט ספיישל ברעננה; טאפאסים ייחודיים בירושלים; ומסיבה נוסח לאס וגאס בתל אביב. לקראת ערב השנה החדשה – הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לחגוג את הסילבסטר כהלכתו
''במנות העיקריות עלינו כיתה. השרימפס – מנה גדולה ויפה – שחו ברוטב חמאה, יין לבן והרבה שום. עיטורי הפטרוזיליה הוסיפו צבע וטעם...''. הבוקר של מיה בר התחיל רע, אבל היא התנחמה היטב עם האוכל של מסעדת באבאי שביפו
''מולי הונחה מנה יפהפייה של דג פורל שלם, צלוי בתנור בעשבי תיבול ריחניים וחמאה. בשר הדג היה ממולא מבפנים בשיני שום אפויות ופלחי לימון שחומים...''. במסגרת חופשה צפונית, התענגו רותם רוזן ובעלה על ארוחה במסעדת ורד הגליל
''מוכרת חביבה הציעה לעדי סנאי שוקולד חלב, שקרץ לה מהרגע שנכנסו. עדי כרסמה את הסנאי בהנאה – בעוד אני מתלבטת איזה פרלין אקח עם הקפה ההפוך שהזמנתי...''. אורלי פרש אזולאי ובתה גילו את סוד השוקולד בבוטיק השוקולד טרינידד
מי אמר שאתם צריכים להיתקע במקום אחד, עם בקבוק שמפניה שנס עליו ליחו? חיים גן, מבית איש הענבים ביפו, ממליץ לחגוג את הסילבסטר כמו שצריך, בכמה מקומות, ועם אלכוהול לכל סוג בילוי, כדי שלא ישעמם לכם בפה, ויהיה לכם מה-זה שמייח
''כך, אני מבצעת חיסול ממוקד בטירמיסו, המוגש בכוס זכוכית, ומכיל שכבות שכבות של קרם גבינה מתוק ומענג, ואמא מטפלת יפה בעוגת מוס אספרסו עם קרם ברולה...''. אחרי אימון מפרך בחדר כושר, גלי בן נון פינקה את עצמה בארוחה בגרנד קפה
חנוכה הוא חג טעים, ומשמין, וכולם יודעים שאי אפשר לסיים אותו בלי תוספת של קילו או שניים למשקל. האמנם? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מחלקת טיפים לשמירה על המשקל בחנוכה, בלי לוותר על מעדני החג, וגם מתכון ללביבות אפויות
בבר מסעדה מושבוצ שבמושב רמות מקיימים מדי ערב במהלך חנוכה טקס הדלקת נרות, מחלקים לילדים סופגניות ומטבעות שוקולד, ומציעים למבוגרים מנות ספיישל מיוחדות לכבוד החג, ובהן סופגניות ממולאות בשר, ולביבות ירק עם יוגורט מתובל
''המנה הקמבודית כללה נתחי אנטריקוט רחבים, חציל פריך, פלפלים, בזיליקום, והמון חזה אווז מעושן. כל הכבודה הזו נחה על אורז מאודה, ספוג ברטבים...''. דניאל לוין וחברו הגיעו מורעבים למסעדת למון גראס הכשרה, ויצאו שבעים ומרוצים
סופגניות לשומרי משקל, סופגניות על בסיס בצק בריוש, סופגניות מבצק חלב ללא קמח, וסופגניות במילוי ריבת תות קלאסית, גנאש שוקולד, חלבה, ריבת חלב, שוקולד לבן, ואפילו קרם מלבי. לכבוד חנוכה, מיטב הסופגניות, ממיטב הקונדיטוריות