קסמיה של הודו ידועים לנו, הישראלים, כבר שנים רבות. הטיול הגדול למזרח כבר אינו נחלתם של יוצאי צבא בלבד, והאוכל ההודי המתובל והססגוני אינו מוגבל רק לתרמילאים. הנה ארבע הזדמנויות לאכול, פה בארץ הקודש, אוכל הודי כהלכתו
אינדירה
המסעדה התל אביבית, שנפתחה בשנת 1993, היא מהמסעדות המוכרות והוותיקות בארץ, בכל הנוגע לבישול ואירוח הודי. בקומה הראשונה של המסעדה ניתן ליהנות מארוחת ערב אלגנטית, ובשנייה - מאירוח רגוע בהסבה על ספות וכריות, ומאירועים. תפריט המסעדה מבוסס על המטבח הצפון-הודי, הכולל תבשילים בטנדור (תנור הודי), לחמים מיוחדים ותבשילי בשר, ומציע גם תפריט מהמטבח הסיקי, ותפריט צמחוני. במנות: נאן שום ונענע; פקורה ירקות; טיקה - נתחי עוף מתובלים, מעושנים מעל גחלים; זעפרני - פילה עוף מושרה במרינדה של פטרוזיליה, שום ופלפל חריף, צלוי על גחלים; ביריאני ירקות - ירקות מבושלים עם אורז; אלו גובי- כרובית ותפוחי אדמה מבושלים עם זנגוויל ושום, ועוד.
אינדירה
שאול המלך 4, לונדון מיניסטור, תל אביב.
03-6954437
מטעמי קוצ'ין
מסעדת מטעמי קוצ'ין ממוקמת במושב מסילת ציון, שהוקם ע"י יוצאי קהילת קוצ'ין שבהודו. את המסעדה, הכוללת מתחם אירוח לקבוצות ולאירועים, הקימו בחצר ביתם האחים בתי ובני. השניים רצו לשמר את זיכרונות הטעמים והריחות מבית אבא, ולהחיות את מטעמי הילדות, המבוססים על מטעמי המטבח הקוצ'יני המיוחד בטעמיו, המתאפיין בתיבול פיקנטי ובמאכלים הדורשים סבלנות, דיוק והשקעה מרובה. בתפריט: מסלה דושה – חביתיות במילוי תפוחי אדמה; תרמיל קוצ'יני במילוי ירקות שונים; קציצות חומוס מטוגנות; צ'פטי עם מילוי עדשים ותפוחי אדמה; סהורי מתוק עם חלב קוקוס והל; אלבסונדה – כדורי קוקוס ובוטנים, ועוד. האירוח במסעדה לקבוצות בלבד, בהזמנה ובתיאום מראש.
מטעמי קוצ'ין
מושב מסילת ציון 64, פרוזדור ירושלים, מסילת ציון.
077-9114582, 050-6931011, 054-4914028
נמסטה
מסעדת נמסטה שבאשדוד היא מסעדה הודית אקסקלוסיבית, באווירה ביתית ואינטימית, המציעה את מיטב מטעמי מהמטבח הצפון הודי, מעשה ידי שף וטבחים הודיים. התפריט כולל מגוון עשיר של מנות ראשונות, נאן, אורז בסמטי מסוגים שונים, תבשילים הודיים, על האש בטאבון מיוחד, ועוד. במנות: בג'יה בצל - קציצות בצל פריכות מטוגנות בשמן עמוק; פנג'אבי סמוסה ירקות - בצקיות במילוי ירקות; קשמירי פולאו - ירקות ופירות יבשים מוקפצים עם אורז בסמטי; ברייני עוף - אורז בסמטי מבושל עם תבלינים ונתחי עוף; צ'יקן סגוואלה - נתחי עוף מבושלים ברוטב קארי עם תרד ותבלינים; בונה גאוש - בשר מבושל עם בצל, עגבניות ותבלינים מסורתיים, ועוד. במסעדה ניתן לקיים גם אירועים.
נמסטה
הטיילת 10, חוף מי עמי, אשדוד.
08-8562437
אננדה
באננדה – אושר בהינדו – מציעים חוויה ייחודית, המשלבת אוכל, מוזיקה ותרבות הודית. במקום עורכים אירועים פרטיים ואירועים עסקיים, בסגנון הודי אותנטי, המקנה לאירועים אווירה קסומה ואינטימית, מהרצאה על התרבות ההודית, דרך הופעה מוסיקלית חיה בסגנון ההודי של האמן יציב כספי, ועד מיטב מטעמי הבישול ההודי המסורתי, מעשה ידי השפית טל שחר כספי. בתפריט: פאקורה – חטיף הודי; צ'אטני – ממרח ירוק חריף המוגש כליווי למנות; דאל – נזיד עדשים הודי; סבג'י – ירקות בקארי; פלאק פניר – תבשיל תרד וגבינה, ועוד. באירועים ניתן לשלב גם הרצאות או סדנאות בנושאים הקשורים לתרבות ולרוחניות ההודית. בנוסף, ניתן להשתתף במקום בסדנאות בישול הודי, הפתוחות לקהל הרחב.
אננדה
פעילויות ברחבי הארץ.
03-6811074, 050-9581380
-
אינדירה: מסעדה הודית בתל אביב
-
מטעמי קוצ'ין: מסעדה הודית ליד ירושלים
-
נמסטה: מסעדה הודית באשדוד
-
אננדה: אירועים בסגנון הודי