מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> מסעדת יטבתה בעיר: אוכל מוכר וטוב

אוכל מוכר וטוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כבר הספקנו לשכוח עד כמה המנות של יטבתה גדולות. גדולות, אמרתי? ענקיות! מולי הונחה קערה של פטוצ'יני מוקרם, לבקשתי עם שני סוגי רטבים - שמנת ועגבניות...''. נדב אבידן קינח מסע שופינג עם האוכל המוכר והטוב של מסעדת יטבתה בעיר

יש מקומות שתמיד יישארו חלק מזיכרונות הילדות שלי. ולא משנה כמה זמן יעבור, בכל פעם אחזור אליהם מחדש. כזה מקום, למשל, הוא מסעדת יטבתה בעיר שבקניון עזריאלי. בכל פעם שהייתי בקניון הזה, אם לסרט, קניות או שוטטות נעורים חסרת תכלית - יטבתה בעיר הייתה שם, לסכם את הבילוי.

השבוע, אחרי הרבה זמן שלא ביקרתי בעזריאלי, מיכל ביקשה שאתלווה אליה לקניות. הסתובבנו, קנינו, ולקראת שעות הערב מצאנו את עצמנו מול השלט המוכר של המסעדה. מבט חטוף אחד בשעון, ומייד נזכרנו בדבר שהכי מאפיין את יטבתה: לא משנה באיזו שעה, אין סיכוי שהמקום יהיה ריק. נכנסנו בחיוך נוסטלגי.

כהרגלנו, בחרנו לפתוח את הארוחה בשייקים הטבעיים שהמקום מפורסם בהם, ובצדק. עבורי שייק אננס, בננה ותמר על בסיס חלב, ולמיכל תות, בננה ותמר. השייקים מגיעים בקנקן אישי גדול, שמספיק למזיגת כשתי כוסות וחצי לאורך הערב, וכך ממלא תפקידו נאמנה. השייק עצמו- טרי, מוקפד, עם מינון מדויק של מרכיבים. טוב, זה שייק של יטבתה, כבר יודעים שאין טוב ממנו.

לא הרבה אחרי השייקים הגיעו המנות. כבר הספקנו לשכוח עד כמה המנות של יטבתה גדולות. גדולות, אמרתי? ענקיות! מולי הונחה קערה של פטוצ'יני מוקרם, לבקשתי עם שני סוגי רטבים - שמנת ועגבניות. ביטבתה לא מערבבים את הרטבים מראש, ליצירת מה שמוכר כרוטב רוזה, אלא מגישים את המנה כך שחציה רוטב עגבניות וחציה שמנת. כך נשמרת לי האפשרות המבורכת להחליט איך אני רוצה לאכול אותה – לערבב הכל ביחד, או לאכול חלק כך וחלק כך. המנה הייתה טעימה ומהנה, וכרגיל - את מה שלא סיימתי ביקשתי לארוז בסוף הערב, וכך יצאתי מורווח גם ביום למחרת.

מול מיכל הונחה מחבת מהבילה, עם שתי יחידות לזנית פטריות וגבינה. מנה זו התגלתה כהפתעה נעימה, שלא זכרנו מביקורינו הקודמים. היא הייתה משביעה, טעימה מאוד, ובעיקר נהניתי מהעובדה שמיכל, שלא יכלה לסיים אותה לבד, ביקשה ממני שוב ושוב לעזור לה (כמובן, נעניתי בשמחה...).

בשולחן לצידנו ישב עופר, מנהל המקום, עם זוג צעיר שהגיע לפגוש אותו. את עופר, שהוא אח של חבר יקר שלי מתקופת התיכון, אני מכיר עוד מימים ימימה, ולכן הצענו לו להצטרף עם חבריו אלינו לשולחן. כשעברו לשבת איתנו, התברר לנו כי הזוג הגיע כדי לברר לגבי עריכת אירוע במקום - בריתה לבתם הבכורה. בסניף יטבתה ניתן, מסתבר, לעשות אירועים, על טהרת המטבח החלבי הכשר, והמנות המוכרות של המסעדה. הקומה העליונה של המקום נסגרת במהלך האירוע ע''י פרגוד, המותיר חלל פרטי לחלוטין לחוגגים. המסעדה ממשיכה לעבוד כרגיל, אך אינה מורגשת כלל בחלל האירוע, וגם האירוע עצמו לא חודר לחלל המסעדה. בקיצור- אירוע שהוא חוויה מכל העולמות. גם יטבתה, עם התפריט העשיר, האיכותי והמגוון, וגם חדר פרטי לחגוג בו, וכל סיבה למסיבה כשרה.

בסיכומו של הערב, כשאנחנו שבעים ומרוצים, אספנו את שקיות הקניות והשאריות, נפרדנו לשלום מעופר ומחברינו החדשים (שכבר הזמינו אותנו לבוא לחגוג איתם..), ויצאנו אל הרכב. בדרך, הבנו דבר חשוב- כשזיכרון נוסטלגי מוכיח את עצמו גם בזמן הווה, הרי שבאיכות מדובר. ויטבתה, אולי הרשת הוותיקה בארץ, יודעת זאת היטב.

יטבתה בעיר
מנחם בגין 132, מגדלי עזריאלי, קומה 1, תל אביב
1-599-594-459