''מגדלור השווארמה, שהזמנו למנה עיקרית, גנב לו את ההצגה, ובוודאי שאת הבכורה. כשמו כן הוא, מגדלור בשרי שהיה עשוי משכבות של חזה עוף, פרגית וקבב...'' קרן ויזנר מרגישה שהיא מוכנה לצאת לרקוד סלסה בפתח תקווה
''לאכול בריא פירושו לשלב בין זמן איכות, חברה נעימה, שלווה, אוכל מושקע ויין משובח...'' השף עדו ניידרמן, המייסד והבעלים של ארומה מסעדת שף, בזכרון יעקב, עונה על שאלון השפים שלנו ומציג מתכון פשוט ומיוחד לריבת בצל
בורוכוב 88 ברעננה, מזמין אתכם לעשות הפסקה קטנה בשעות הצהרים וליהנות מעסקית אטרקטיבית הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח (המחיר נקבע עפ''י המנה העיקרית). מלבד העסקיות, קיימות בבורוכוב ארוחות בוקר מפנקות
כולם יודעים שארוחות בוקר אסור לפספס. מה שלא כולם יודעים, זה היכן ניתן להשיג ארוחות בוקר במחיר אטרקטיבי, ארוחות שהן לא רק עשירות אלא גם מזינות. אמרו די לקורנפלס! ובואו לגלות היכן ניתן לאכול ארוחות בוקר, כיד המלך
''בחרנו בגאו ספיישל, שמפתיע את החיך בעושר טעמיו: המנה מורכבת מאטריות ביצים ירוקות, שהוקפצו עם עוף, ברווז, בקר, בצל ירוק ושעועית ירוקה...'' שפרה צח מספרת, ביותר משישים שניות, על האוכל התאילנדי המרשים בגאו נודלס
''הרשו לי בכל זאת לאזכר כמה הברקות שגורמות לי לרייר על המקלדת עד כדי סכנת קצר חשמלי - סלט סלק בוניגרט בלסמי צנוברים, נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים, ונתח קצבים נהדר..'' אדם בר מגלה את סוד הקסם בקימל
''לעיקריות בחרנו מנה אחת מתוך התפריט היפני העשיר. הפור נפל על קומבינציית סשימי, שכללה נתחים נאים (תרתי משמע!) של טונה אדומה, סלמון ודניס...'' אדם בר וידידו המסעדן מופתעים מרמת האוכל והשירות בריבר נודלס בר
קפה בסטודיו הוא מקום שבו יוצרים, נוגעים וטועמים. למקום מגיעים מבקרים שרוצים להתנתק מהרעש וההמולה ולהתחבר לאווירת הטבע והרוגע. בקפה בסטודיו מציעים מפגש של אוכל איכותי ואומנות- שני דברים שתמיד הולכים טוב יחד
''בתחילת הטיול, כל מה שהיה לי בראש היה דים-סאם. במסעדת Jade Garden פתחתי שולחן ומנות דים סאם זרמו אל השולחן - עם כרוב, שרימפס, כוסברה ועוד...'' נעמה הלוי מספרת על חויותיה הקולינאריות מסין בסדרת כתבות מרתקות
''הפטוצ'יני היו עשויים היטב והרוטב היה קרמי וסמיך, כפי שמצופה מרוטב שמנת. בנוסף, הוא הצטיין במרקם עשיר של פטרוזיליה, בזיליקום ועשבי תיבול...'' דניאל לוין מתפעל מנוף עוצר נשימה, הנשקף מקפה אינגאלע בנתניה
''המנה הראשונה שקיבלנו הייתה החריימה- דג ברוטב חריף ואדום. הדג היה עשוי מעולה והרוטב היה במינון חריפות מדויק...'' נדב אבידן החליט לקיים תחרות בין שורשיו הטריפוליטאים לבין הטברנה של דינו. נחשו מי ניצח...
''מעולם לא נתקלתי בדבר כזה. לאחר מספר דקות, הפחמים בוערים, פותחים את המנגל ואת רגלי המתכת, מניחים רשת לחימום ומתחילים למנגל...'' רונן סלמי מספר וממליץ בחום על המנגל החדש שרכש - Smart Start Grill
בכל יום, קורים בקוקה המון דברים. קוקה היא מסעדה חלבית כשרה וגם משתלת פרחים, הנמצאת ברחוב רוטשילד בראשל''צ. במקום מתקיימות עסקיות צהריים, המוגשות כל השבוע, וארוחות בוקר במחירים אטרקטיביים במיוחד
על שלושה דברים עומד בר מוצלח- אלכוהול משובח, מוזיקה טובה וברמן שיודע להתאים בדיוק את המנה לאלכוהול. ריכזנו ארבעה ברים שידאגו שהיום לא תלכו לישון רעבים וודאי שלא צמאים. על מה שקורה בתום הערב, אין לנו אחריות
''בעזרת המלצרית האדיבה, הרכבתי ניגירי סלמון, מאקי צלופח עם בטטה עטוף בשבבי טמפורה וזליפי, טריאקי ופוטומאקי אנטריקוט (כן, כן, קראתם נכון)...'' שיר כידן גילתה באויאמה כיצד ניתן להרכיב סושי בשיטת ''עשה זאת בעצמך''
''המשקה המככב במקום הוא הוודקה כמובן. אבל באונייגין לא חייבים להסתפק רק בוודקה, יש גם בר אלכוהול עשיר ומרתף יין משובח...'' יובל בלנקובסקי מספר שכשנכנסים לאונייגין בת''א, מיד מבינים שלא מדובר ב''עוד מסעדה''
''מאגף המאפים, בחרנו בקלצונה. הקלצונה הוא מעין לחמניה תפוחה שתוכה הוצא ובמקומו הוכנס מילוי ובו כל טוב: חציל מטוגן, גבינה בולגרית, ביצה קשה ועגבניה...'' שפרה צח ובתה מרכיבות בעצמן ארוחת צהריים לתפארת בפיצה פצה
''אמא ואני מטילות חתיכות של פוקצ'ה, פריכה ומתפצפצת, לתוך צלוחית של שמן זית וגבינת המאירי. אחר כך מגיעות שתי צלחות מהבילות של מרק ארטישוק ירושלמי, מתקתק, קרמי ועשיר...'' גלי בן נון עושה יום של כיף בהלנה
איציק פיינשטיין, השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו, מצליח לרתק אותנו בכל הקשור לעולם הבשר – כיצד לקנות בשר איכותי? מהם סימני ההיכר? מהן הטעויות שאנו עושים? ועוד. רונית טל תחשוב עכשיו פעמים לפני שהיא מקפיאה בשר
''פתחנו בבריושים הממולאים בגבינת עזים ופסטו. המרקם בפנים דמה למאפינס, רק הרבה יותר חם, טרי, גבינתי ונמס בפה, ומבחוץ היה פריך פריך...'' אפרת לוין נזכרת באירועים נוסטלגיים ומממשת אותם שוב בחמדה עוגות בת''א
''השילוב של חמיצות הלימון הכבוש עם הקריספיות של הברוסקטה היה מושלם. מנה מנצחת של מקום מושקע שלא מפחד להשקיע זמן בייצור חומרי הגלם....'' יובל בלנקובסקי מבקר בפעם השניה בקדוש וממתין בקוצר רוח לפעם השלישית
''לעולם לא אשכח את טעמו של קיפוד הים. המרקם נעים, אבל הטעם...'' בואו להכיר את השף של מסעדת אחוזת שולמית בראש פינה– פיליפ פרפר. פיליפ מספר על חוויותיו כשף ומציג מתכון מיוחד המתאים לכל אירוע - פירה ארטישוק ירושלמי
''אני, שהראשונות רק פתחו לי את התיאבון, מתפתה למנה של כבדי עוף. צלחת גדושה בכבדי עוף עסיסיים, טובלים ברוטב מתקתק על בסיס יין מרסלה, המאוזן עם חמצמצות של פלחי תפוח...'' שפרה צח מכייפת עם סימונה בכיופים סנטר
''ג'ולי מספרת לנו על מאכלים מצריים מסורתיים שהיא נוהגת להכין ולהגיש: סופריטו- שהוא תבשיל בקר או עוף עם תפוחי אדמה, עלי גפן, כרוב או ארטישוק ממולאים...'' עיינה גל מספרת: ככה זה אצל ג'ולי כל יום עושה מה-בא-לה
למעוניינים בארוחה בשרית איכותית במחיר אטרטיבי במיוחד, כדאי לפנות למסעדת הבשרים, הטאבון והמנגל. המסעדה מציעה שני סוגי עסקיות במחיר 75 ₪ ו-106 ₪ לאדם. התפריט כולל מבחר סלטים, מנת בשר, שתיה קלה/ חמה וקינוח