מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > כתבה על כרמלי'ס בייגל

בייגל בייגל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פלטת גבינות מעוררת תאבון הגיעה לשולחן ולצידה סלסלת בייגלס, אותם בררנו מתוך המבחר הגדול. לא ידעתי את נפשי וגם לא ידעתי מה לבחור...'' אדווה גן סתיו מבקרת בכרמלי'ס בייגל ומספרת על הבייגל, החור ומה שביניהם

הביקור שלי עם בני הבכור בכרמלי'ס בייגל באזור התעשיה פולג בנתניה, עורר אצלי תהיות פילוסופיות. כמו הפילוסופיה בגרוש, גם זו עוסקת בעיגול עם חור. תמוה למדי, אני בטוחה, ולכן אסביר. אם יציעו לכם גבינת שמנת סמיכה וסלמון מעושן משובח ויניחו לצידם בייגל ולחמניה, אל איזה מהם תושיטו את היד? אל הבייגל כמובן. אם יציעו לכם טוסט בבייגל או בלחמניה, במה תבחרו? ברור שבבייגל!

אז איך זה שהבייגל, שהוא בעצם לחמניה עם חור, זוכה ליוקרה שכזו? האם דווקא מה שאין בו (אמצע, למתקשים), הוא זה שהופך אותו לטעים ומעניין יותר? איך בעזרת (או אולי בהיעדר) החור שבאמצע, הצליח הבייגל לעקוף את הלחמניות, שלא לדבר על הפיתות (כבודן במקומן מונח - איך למען השם היינו אוכלים חומוס בלעדיהן?), בדרך אל המעמד הנכסף בראש פירמידת הלחמים? (לא כולל כיכרות הלחם, עבורן יש דירוג שונה לגמרי, כמובן).
פילוסופיה עושה לי כאב ראש. וגם חשק לבייגל חם וטרי משוח בגבינת שמנת ופסטו.

בצהרי יום שישי אביבי, התיישבנו באחד השולחנות בכרמלי'ס כשאנחנו מורעבים למדי. פלטת גבינות מעוררת תאבון הגיעה לשולחן ולצידה סלסלה של בייגלס, אותם בררנו מתוך המבחר הגדול שהוצע לנו. בחרנו אחד עם בצל, אחד מעורב שנזרה בזרעי חיטה, גרעיני חמניות, פרג ושומשום ואחד עם קינמון וצימוקים. פלטת הגבינות הכילה גבינת שמנת עם פסטו שהיתה מעולה, גבינת שמנת עם שום ושמיר טובה לא פחות, גבינה צהובה, גבינה צפתית, כדור גבינה בולגרית טובה ונימוחה, זיתים דפוקים טעימים ושלל ירקות טריים.

בכרמלי'ס מעניקים מתנה אמיתית למכורים לסנדוויצ'ים כמוני. מקרר גדול ובו ממרחים, סלטים וגבינות מקיר לקיר עומד ומחכה שתבחר מה למרוח על בייגל טרי וחם שלא מזמן נפרד לשלום מהתנור. כאדם השואב הנאה מרובה עד מאוד מכריך הגון, לא ידעתי את נפשי וגם לא ידעתי מה לבחור. עם בטחון גבוה למדי שאני ממציאה פה משהו חדש, ביקשתי ממורח הבייגלים הנחמד שמאחורי הדלפק שימרח לי את הבייגל ברבעים (כזו אני, לא רוצה לוותר על כלום. תתבעו אותי). על רבע אחד ביקשתי סלט ביצים, על הרבע השני סלט טונה, על השלישי סלט אבוקדו ועל הרביעי גבינת שמנת וסלמון. מ-ש-ו-ב-ח. את הרבע עם סלט האבוקדו תרמתי ברגשות אימהיים מעורבים לחמוד עם סימני גבינת השמנת על השפתיים וקיבלתי הצהרה בלתי משתמעת לשתי פנים בדבר הצלחתו של סלט האבוקדו הזה, היכן שנכשל סלט האבוקדו שלי: הוא יותר טעים מסלט האבוקדו האהוב של הגן.
לצד כל זה הזמנו גם שייק תות (הקיבולת של ילד רזה בן חמש היא אייטם מעניין לערוץ 8) ומיץ אשכוליות אדומות.

לקינוח, באופן בלתי צפוי בהחלט, אכלנו בייגל עם חמאה וריבת תות. ולסיכום המחקר העמוק שלי בענייני בייגל וחורים באשר הם, אצטט את דבריו של אריק לבנץ, בשינוי קל: ''אני אוכל את הבייגל ואתה תאכל את החור''.

כרמלי'ס בייגל
גיבורי ישראל 17, נתניה
1599-500-502