Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת רפאלו
לחם בשר הרצליה

המלאך רפאלו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הפתעה לא קטנה נחתה על חברתי כשהחלטתי לגוון ולהזמין אנטריקוט עם פירה בצל. הסטייק היה גדול ועסיסי ותובל ברוטב טריאקי מתקתק...'' שיר כידן וחברתה סיימו יום עמוס חוויות ברפאלו והצליחו להפתיע אפילו את עצמן

בסופו של יום עבודה מתיש, אין דבר נחמד יותר מאשר ללכת למסעדה טובה עם חברה טובה. לכן, בתום יום עמוס חוויות, כזה שידעתי שיהיה לי הרבה מה לספר עליו, לקחתי חברה ונחתנו באזור התעשייה של ראשון לציון במסעדת רפאלו, מסעדה יוקרתית שעם או בלי קשר למיתון, הורידה את מחירי הארוחות העסקיות שלה והאריכה את זמן הגשתן עד השעה שבע בערב.

מכיוון שלא הספקתי לאכול כל היום (קורה...) הזמנתי מיד ראפ חזה עוף- רצועות עוף במרינדת שום ונענע עם מיונז, מלפפון ופלפלים קלויים, כאשר כל התערובת העסיסית הזו עטופה היטב בטורטייה. בשל הרעב הלא רציונאלי, הצלחתי לסיים את הראפ בפחות מחצי דקה ואז פניתי לסייע לחברתי עם קראנץ' הכרובית המטוגנת. היא לא התנגדה. המנה הייתה גדולה מספיק כדי להספיק לשתינו, מוגשת על מצע חסות רעננות ומצופה בנדיבות. אני נהניתי מהפריכות, חברתי אהבה את רוטב השמנת והפסטו שהגיע יחד עם הכרובית ואני חושבת שבלי לשים לב, השארתי לה בעיקר את החסות ושמנת הפסטו.

כשאנחנו הולכות למסעדות יחד (וזה קורה לא מעט), חברתי יודעת שיש סיכוי גדול שאקח פסטה ברוטב רוזה. הפתעה לא קטנה נחתה עליה כשהחלטתי להזמין סטייק אנטריקוט בקר, עם פירה בצל ברוטב טריאקי. הסטייק היה גדול ועסיסי, ותובל ברוטב טריאקי מתקתק, שליווה גם את עוגת הפירה. המנה עוצבה כאילו עוד רגע יגיח צלם וירצה לצלם אותה. כמו הסטייק, גם הפירה לא נזקק לליווי כדי להיות מושלם, ועם זאת רוטב הטריאקי המתיק מעט את המנה והצליח להחמיא לה אף יותר. הרוטב נתן למנה היפה והטעימה את הדבר המיוחד ההוא שלא ממש ניתן להגדיר- הוא הפך אותה למעניינת, כזו שתישאר בזיכרון. עם המנה הגיע סלט אישי בצלחת נפרדת, שאותו הגשתי מיד לחברתי, שכן קרניבורית שכמותי לא תיראה בפומבי בחברת סלט. חברתי הצמחונית, לעומת זאת, בהחלט מצאה לו שימוש.

בחזרה לפסטה רוזה. חברתי הזמינה רביולי בטטה ברוטב רוזה ומיד העבירה לצלחתי חלק יפה ממנה. ריבועי רביולי גדולים, שבחובן טמונה מחית בטטה, והפעם, בניגוד למה שאתם רגילים, אכן ניתן להבחין בטעמה המתקתק. כל אלו טובלים בבריכה מרשימה של רוטב שמנת ועגבניות.

לאורך כל הארוחה, הייתה בחירת המנות בעייתית ולא פעם נזקקנו להמלצתה של המלצרית. יותר מדי מנות בתפריט נראו לנו מעניינות, מושכות את העין ובעיקר מגרות את החיך. כשהגענו לשלב הקינוח, הבעיה הפכה לאקוטית במיוחד. הפעם, המלצרית כבר לא יכלה לעזור לנו. רשימה ארוכה של קינוחים המושכים את העין ואת הלב הקשתה מאוד על הבחירה. מצאנו ששיתוף פעולה ועזרה הדדית יסייעו לנו בבחירה. עבדנו יחד בשיטת האלימינציה כשהקו המנחה (שלי בעיקר) הוא כמויות השוקולד במנה. לכן לקחתי עוגת ביסקוויטים המורכבת משכבות של קרם ריבת חלב, קרם וניל, שוקולד חלב מובחר וכמובן, איך לא, ביסקוויטים. מנה מקורית שבה השוקולד במידה ושאר מרכיביה מאזנים אותה. הזמנו גם את עוגת הטריקולד- שלוש שכבות מוס שוקולד לבן, שוקולד בלגי ושוקולד מריר, מנת חובה בכל ביקור במסעדה. טעמן של שתי העוגות הללו יחד וכל אחת לחוד, ורכותן הנעימה המענגת את החיך, הביאו את הארוחה לסיומה המתוק.

רפאלו
משה בקר 12, אזור תעשייה ישן ראשל''צ
03-9666440

לחם בשר הרצליה אירועים חדש