רק למקרה שייפול עלינו יום נעים באמצע ינואר, הכנו לכם רשימה של ארבע מסעדות מחוץ לעיר, כל עיר, לטיול נחמד, ואז מה אם חורף. צאו קצת מהבית, תנו לשמש ללטף לכם את הפדחת – וגם אם גשום היום, אל דאגה, השמש תזרח גם מחר
באיטרייט שבתל אביב דוגמת שפרה צח את מנות הדגל הבריאותיות שהן גאוותה של המסעדה ששמה לעצמה מטרה לחבר בין שני מושגים רחוקים לכאורה זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות. והכול עטוף במעטפת ידידותית וצבעונית
יואב עלון מבר הנורמה ג'ין שבתל אביב מתקבל בברכה למחוזותינו עם טור בירה חדש, שיעשה לנו סדר בכל מה שקשור בבירה – בירת בוטיק, ייצור בירה, מי מבשל בירה ואיך. רק התחלנו וכבר מתברר שבשביל לעשות בירה דרושה אהבה
תוך סטייה מהדרך לכיוון חדרה מגיע עוזי בשן עם הבן ליעד למסעדת נוף מול הואדי שבעין חוד, נפעם מהקשת המרהיבה של הסלטים, מהנוף המרתק, מהבשר המעולה ומהמקלובה הטעימה. והכי חשוב – זיאד הבעלים מארח בחמימות, כמו פעם
"בכניסה למזכרת בתיה, מסעדה ששמה מעיד על אופייה ועל אופי בעליה. כמו האוכל שטעמו ומרקמו נדירים בטיבם, כך גם בעליה אינו עוד בעל מסעדה או שף, ואם תרצו ויהיה לו זמן, הוא גם איש שיחה מצוין..." שיר כידן על פרי מגדים
"הבראוניז רכים ועסיסיים, עוגיות החלבה והשוקו שלג נימוחות ומשובחות, עוגיות התמרים טעימות יותר מכל גרסה אחרת שלהן, והעוגיות המלוחות, שאלוהים יהיה בעזרי על שחיסלתי מהן עשרות..." אדוה גן סתיו על המתוקים של זיו
כיסוני הבצק, במרקם אל דנטה, מולאו גבינת רוקפור ונגיעת אגוזים וצפו ברוטב שמנת, עגבניות מיובשות וגרידת לימון. בטוחה בבחירתי, הכרזתי שאין כיבודים. עד שראיתי את הפיצה של הבעל. האגדה של אפרת רוזן בקוקה ראשל"צ
רשת חנויות כלי המטבח קוק סטור מציעה למכירה סדרת משקלים דיגטליים חדשים של חברה Typhoon הבינלאומית – משקלים שיקלו על מדידת החומרים שתכניסו לעוגה שלכם, יקשטו לכם את המטבח בצבעים ויפנו לכם מקום במשטח העבודה
"כשהסקרנות שלחה אותי לתקוף את הקיורטוש הלוהט בסכין נזעקו העובדים מכל קצווי המסעדה להסביר לי ש'קיורטוש זה כמו חומוס, אוכלים עם הידיים!' לא חשתי נזוף. קריאתם, שבאה מהלב, נגעה ללבי..." אדם בר ורזי הקיורטוש בת"א
טיפים חשובים לניהול מסעדה, בית קפה, פאב, בר, קונדיטוריה, קייטרינג או חנות למוצרי מזון. מובאים לכם מעכשיו ובכל שבוע, מפי מיטב המומחים. והשבוע – השפית אדר קפלן מור, המספקת שירותי ייעוץ קולינרי, על הגדרות תפקיד
במסעדת אל דנטה, מסעדה איטלקית כשרה בשכונת רחביה שבירושלים, מתמקדים בחומרי גלם טריים ובפסטה ברמת עשייה אל דנטה. תמצאו ארוחת צהריים נעימה בבית איטלקי, אל מול תערוכות אמנים מתחלפות ובקרב קהל לקוחות מגוון
מרק בחורף יכול לחמם, להזין, לשמח ובאופן כללי לעשות לנו טוב. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות, שמציעות לכם מרק, אבל בהחלט לא רק. החל באווירה פסטורלית דרך בריאות וכלה בתירוץ לצאת מהבית, הנה מסעדות שמציעות לכם (גם) מרק
"ביקיניקו טנקה החדרים פרטיים, מרווחים ואינטימיים, והמלצרים לא באים לשאול אם 'הכול בסדר', אלא מגיעים רק לקול צלצול הפעמון... שום רמז לכך שאנחנו נמצאים מרחק נגיעה מהבית..." אפרת רוזן מתמוגגת מיקיניקו טנקה
"האלכוהול מהמערכה הראשונה התדפק על דלתות המערכה השנייה בעזרתו האדיבה של הברמן היצירתי של מול השדה שהכין לנו קוקטייל Bad Apple, ליקר ליצ'י ופסיפלורה שהוגש בכוס מרטיני..." המחזה של אדוה גן סתיו מול השדה
מסעדת שיטאקי בראש העין ערכה תחרות "אכול כפי יכולתך" לרגל חגיגות השנה לקיומה. המסעדה האסייתית הכשרה, שמשלבת טעמי מזרח ומערב, משרתת ביום את קהל ההיי-טק ובערב את תושבי ראש העין והסביבה, וגם מטפחת קשרי קהילה
ספרה החדש של ליאורה חוברה "365 יום בלי תירוצים" מציע תפריט בריא, מאוזן וטעים לכל אחד מימות השנה, לכל אחד מבני המשפחה, ולכל סיטואציה שאתם עשויים להיקלע אליה בחייכם: בעבודה, בחו"ל, בבית או, איך לא - במסעדה
"בחרתי בקדירת גבינות ותרד שהגיעה, איך לא, בקדירת חרס כבדה והדיפה ריחות משכרים של גבינה מומסת. אזהרה – מדובר במנה ממכרת, שחשוב לאכול בצורה אחראית, כי אחרי שני ביסים אי אפשר להפסיק..." דניאל לוין מתמכר למטילדה
לכל מי שמאפים היא נקודת חולשה עיקרית בשבילו, מצאו בלחם ארז פיתרון בדמות סדרת בריאות חדשה, הכוללת מגוון עוגות ועוגיות טריות, פריכות, טעימות ומזינות, שיסתדרו מצוין עם התה בחורף, וישקיטו את המצפון המשתולל
"סלט הסשימי התברר כמנה מוצלחת. הסיבה - ברוטב שיוצק עליו השף שלמה כהן: מרקחת שמן שומשום, סויה, תבלינים ומיץ יוזו – פרי הדר יפני המזכיר משהו בין קלמנטינה חמוצה לאשכולית..." יונתן שטרנברג נהנה בטייקו ירושלים
ביטבתה בעיר שבקניון עזריאלי מגוון ארוחות בוקר, מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, שייקים מפורסמים, מאפים מעשי הבית, והרבה בריאות על הצלחת. ההצעה העסקית של יטבתה תקפה לכל היום, אבל מי יודע אם היא תהיה כאן מחר
בימים חורפיים, גלי הים נכנעים לרוחות שעושות בהם שמות. אחרי הליכה נעימה לאורך הטיילת או החוף תוך צפייה במחזה המרהיב, כדאי להיכנס למסעדות הנמצאות בקרבת הים ולהמשיך לספוג את אווירת החורף הצונן גם כשאתם אוכלים
"החלטנו לאתגר את אבו נאסר חינאווי, לסטות מהדגים שהן מנות הדגל ולהזמין פירות ים ואנטריקוט..." דניאל לוין טורף סלטים ואנטריקוט אצל אבו נאסר חינאווי ביפו, שמצדו עומד באתגר
"אמרו לכם שהסדנא תתנהל בצרפתית?... אם תהיו בשקט תוכלו לשמוע את רחש בועות הבצק הנפתחות! שף סטפן מפזר את חיוכיו במינון הוגן בין המשתתפים לבין כדורי הבצק..." יעל עפר מתרשמת משף סטפן בסדנת האפייה של קוק סטור
"קונספט קולינרי פשוט וקולע: נעים, ביתי, לא מתיימר או יקר. צירלין מכין "אוכל של אימא", לא אימא מסוימת, אלא אמהות-כל-העולם: רוסיות, גרוזיניות, רומניות, איטלקיות וגם חומוס..." בשישי גשום רוצה עיינה גל כפית סוכר
"מדוע לחגוג יום הולדת בפאב מסעדה חוות הג'ילבון, האין פאבים באזורנו שעליי להרחיק לכת?... מבעד לשמשה הרטובה הבנתי... אני נמצא באיזה מין פונדק כפרי בעיירה פסטורלית בחו"ל..." עוזי בשן מתרשם מחוות הג'ילבון בגולן