מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על פונדק אלביס, נווה אילן

יחי המלך פונדק אלביס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ב-8 לינואר 1935 נולד תינוק בשם אלביס אהרון פרסלי, ואני אכלתי את ההמבורגר שהוא הכי אהב. גבירותיי ורבותיי, Elvis has left the building..." אמיר נהרי מבקר בפונדק אלביס שבנווה אילן, המבורגר מעולה רבע שעה מהבית

לעיתים יש רעב מכוון מטרה, למשל לפיצה. פתאום בא לך פיצה ואתה תשיג אותה ויהי מה. אחר צהריים אחד אחז את זוגתי ואותי רעב להמבורגר טוב, מהסוג שעלול לגרום לנו לנסוע מירושלים עד חיפה כדי למצוא את הקציצה המושלמת. אולם לשמחתנו יש המבורגר מעולה וקרוב הרבה יותר, במרחק רבע שעה נסיעה מהבית.

מי שחשב שמלך הרוק'נרול מת, מוזמן לבקר בפונדק אלביס. ממש בכניסה לנווה אילן, במתחם תחנת הדלק, שוכן לו הדיינר של אורי יואלי המוקדש כולו לשימור המסורת של אלביס פרסלי. המקדשים הצבעוניים בהודו נראים כמו מזבחים קטנים ליד אתר העלייה לרגל. לא מסובך למצוא את פונדק אלביס, אפשר לומר שפסל של אלביס בגובה חמישה מטרים (הגבוה ביותר מסוגו בעולם) בכניסה עוזר.

תפסנו מקום נחמד על הספות שליד החלון. סביבנו אריחי רצפה בדוגמת שחמט, תמונות של אלביס בכל מקום פנוי, מוזיקה של אלביס ורק של אלביס וציורים של המלך תלויים כל הדרך לשירותים. התפריט מראה מחירים הוגנים, 35-85 ₪ למנה עיקרית. פונדק אלביס פתוח בין שבע בבוקר לשבע בערב ומציע גם ארוחות בוקר.

עד שנת 1974 שכן במקום שבו נמצא היום פונדק אלביס פונדק דרכים קטן שנהנה מהתנועה הזורמת בכביש היחיד שעלה אז לירושלים. אולם באותה השנה נכנס לשימוש הכביש החדש, הוא כביש 1, והתנועה כמעט ופסקה כליל. הבעלים אורי יואלי החליט לקנות את הפונדק ולפתוח מסעדה, וכמחווה לזמר האמריקני הגדול של אותה תקופה החליט לתלות תמונה קטנה של המלך מעל הקופה. יום בהיר אחד, בעודו בתל אביב, שמע שני נהגי מוניות מדברים על "המקום של אלביס". כאשר שאל אותם היכן המקום ענו אלה: "יש מקום בנווה אילן שבו תלויה תמונה של אלביס מעל הקופה". וכך החל הרעיון לקרום עור וגידים.

עם השנים הפך פונדק אלביס לסמל ואף זכה לסימן מסחרי מטעם תאגיד אלביס העולמי. תיירים רבים פוקדים את פונדק אלביס, ואף שולחים תמונות ומכתבים. יותר ממחצית מ-1,728 (!) תמונות של אלביס שיש בפונדק נשלחו ממעריצים מכל העולם. פונדק אלביס אף נחשב תחנת מעבר לצי ה-6 האמריקני כל אימת שאלו מגיעים לאזור.

בשנת 2004 עבר פונדק אלביס שיפוץ נרחב, כמעט ושילש את גודלו, ובניצוחו של המנהל אמיר יואלי עוצב כדיינר אמריקאי משנות ה-50 סטייל "ספרות זולה". כיום יש פה חנות מזכרות גדולה הכוללת כוסות אלביס, מחזיקי מפתחות אלביס ואפילו יין אלביס מכרם פרטי שנבצר, מעובד ומבוקבק על ידי יקבי אפרת.

אלביס המלך אמר שאנחנו רעבים. כפתיח הזמנו קערת חומוס: ברומא התנהג כרומאי ואבו-גוש נמצאת ממש מעבר לפינה - חומוס טעים וחם שנעשה במקום עם גרגירי חומוס ופטרוזיליה שמלווה בחמוצים ופיתות נחת על השולחן. לאחר מכן ניסינו סוף סוף את ההמבורגר שנטחן במקום ושנעשה על פי מתכון מיוחד שהומצא במקום קטן בממפיס, שנהג לספק לאלביס שני המבורגרים מדי יום ביומו. המנה מגיעה כמיטב המסורת – עגבניות, בצל, חמוצים וחסה על חצי לחמנייה ועל החצי השני מונחים ברוב כבוד 250 גרם של בשר שנמשח ברוטב המיוחד. לצד כל זה מוגשת ערמת צ'יפס מהבילה. את המנה הורדנו עם בקבוק קולה, אם כי תפריט אלכוהול ובירות יכול לשרת את המסורתיים שבינינו. מעבר להמבורגר מציעים בפונדק אלביס מבחר בשרים, שילוב של מזרח ומערב: מהצד המערבי נקניקיות בלחמנייה או "סטייק אנד אגז" ומהמזרחי - קבב.

לקינוח קיבלנו תה בכוסות אלביס שקיבלנו במתנה, ועוגת שוקולד חמה בליווי גלידת וניל ואגוזי פקאן מסוכרים, במיטב המסורת. ב-8 לינואר 1935 נולד תינוק בשם אלביס אהרון פרסלי, ואני אכלתי את ההמבורגר שהוא הכי אהב. גבירותיי ורבותיי, Elvis has left the building.