לקראת חגי תשרי, כאשר אנחנו משקיעים יותר ויותר זמן בהכנות לקראת סעודות החג המסורתיות, מציגה רשת קוק סטור את הדור החדש של עוזרי המטבח: הם קומפקטיים, מעוצבים ברוח מודרנית ולרוב משלבים שתי פעולות במכשיר אחד
"שילוב מיוחד של בר, בית קפה שאנטי ומסעדה כשרה – ואיך שהוא הכול מתמזג יחד לחלל גדול, פתוח אל הים, לא מתיימר אבל עדיין שומר על טעם טוב..." עיינה גל מוצאת זמן להיפגש עם השכנה במסעדת שאלתיאלי שעל חוף ימה של חיפה
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מציעה לכם שפע של טיפים לשמירה על המשקל גם בטיול בחו"ל: שתו הרבה מים, צאו להליכות ארוכות והיזהרו משמן. וזכרו שגם אם מציעים לכם חמש ארוחות ביום – באמת שלא חובה לאכול את כולן
"הזמנתי מנת כבד קצוץ, מכיוון שהמלצרית הבטיחה לי שהוא ישנה את כל מה שאני חושב על כבד. בשתי מלים - היא צדקה..." דניאל לוין נהנה מבריזה נעימה מחוץ לסניף החדש של The Streets שממוקם במפגש בין רחוב בזל לאשתורי הפרחי
"עוגת עלעלים של בצק שקדים עם קראנץ' אגוזים ומוס שוקולד מריר בציפוי קקאו, עוגת קונקורד של שכבות מרנג שוקולד ומוס שוקולד מריר ביניהם, חגיגת תפוחים של בצק פריך, תפוחים בקרמל ומבחר אגוזים..." שירלי רחמים, באנאפה
סניף מפגש הסטייק בהרצליה הוא הגרסה הכשרה של המוסד הקולינרי הוותיק, המציע לכם את החוויה המוכרת הכוללת מבחר עשיר של בשרים מובחרים, סלטים משובחים וטריים המיוצרים במקום וללא חומרים משמרים. ובצהריים: חגיגה
אמיר נהרי ובת זוגו משתתפים באירוע הפתיחה של ממילא קפה, המסעדה הכשרה החדשה שבמלון הבוטיק ממילא הירושלמי. מבית היוצר של שף רועי ענתבי: קירוב לבבות, הנמכת מחירים ומנות מעולות לכל מי שמחפש מקום מסביר פנים
ולכל מי שעייף וכבר אין לו כוח לצאת מהבית, גם לא בשביל לאכול, ולכל מי שעסוק וכבר אין לו זמן לצאת מהבית, גם לא בשביל לאכול. ולכל מי שמאד אוהב את הבית שלו וכבר לא יוצא ממנו, גם לא בשביל לאכול – 4 מסעדות, 4 משלוחים
"בארוחת המסורה השתתפו לא פחות מ-240 אנשים, והיא הייתה כרוכה במבצע לוגיסטי אדיר של הכנת התפריט הסבוך והיצירתי שכלל מנות כדוגמת "מרק שילוח הקן" – מרק של תורים, יונים ודרור..." יובל בלנקובסקי, האקליפטוס, ירושלים
"ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה..." שפרה צח, בוצ'רי דה ברילוצ'ה
"מנה מלאזית ענקית של אטריות ביצים מוקפצות בווק עם אווז מעושן, ביצה וירקות לרוב כגון כרוב, גזר, בצל, פלפלים, ואפונה..." שיר כידן נזכרת בערב הגמר של המונדיאל במסעדת למון גראס, אבן גבירול, תל אביב: מי צריך גברים?
"האווירה ידידותית עד חברית מאד, האורחים שעדיין אינם מוכרים לעובדים של ברנש זוכים לקבלת פנים מחויכת, ואלו שמגיעים עם כלב זוכים לקערת מים מרווה. אנחנו זוכות גם למנות עיקריות..." אורית איציק בקפה ברנש, תל אביב
יובל בלנקובסקי: "פסטיבל היין בירושלים מציע חוויית יין ייחודית. בין חצר הפסלים של מוזיאון ישראל הוקם מתחם שבו מציגים עשרות יקבים מקומיים את תוצרתם, עם הכניסה מקבלים כוס יין, והטעימות בדוכנים חופשיות..."
רשת קוק סטור מציגה את הפטנט שהפתיע גם את האסקימואים: תבנית לקרח עם מכסה. עכשיו אתם יכולים להפסיק לדאוג לכך שהמים ייזלו לכם מתבנית הקרח בדרך הפתלתלה מהברז למקפיא, כי הפקק דואג לסגירה הרמטית ומפנה לכם מקום במקפיא
יובל בלנקובסקי מסכם את אירועי טרה אוליבו, תחרות שמן הזית הבין לאומית שהתקיימה במלון ענבל הירושלמי, בניצוחו של השף איציק ברק למסעדת סופיה: עלייה במעמדו של שמן הזית הישראלי ושל מלון ענבל כמרכז לקולינריה משובחת
"אני החלטתי להתענג על אמנות הבצק ממטבחו של קדוש, והזמנתי רביולי חציל קלוי ברוטב שמנת וקשקבל עם ענני פרמז'ן מגוררים מלמעלה..." אמיר נהרי מבקר בבית הקפה קדוש שבמרכז ירושלים, שכבר מזמן נחשב לאחד המובילים בארץ
אלמוכתאר, מסעדה דרוזית אותנטית, נבחרת כפר עין אל אסד, מציעה לכם ארוחת תבשילים מסורתית במחיר משתלם אל מול נוף מרהיב של הים התיכון, הכינרת והגולן. אווירה רגועה ופסטורלית, לצד ים-תיכוניות מסורתית הנפרשת לפניכם
אמנם עכשיו קיץ, אבל לא באמת כתוב בתפריט העונתי שחובה לאכול רק פופקורן, נקניקייה בלחמנייה וגלידה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שתוכלו ליהנות בהן יחד – גם אתם וגם הילדים. וכן, לאכול אוכל טוב. גם בחופש הגדול
עיינה גל מבקרת במסעדת הבית בעין חוד, ומספרת סיפור נעים: בקצהו של שביל מפותל נמצאת מסעדה קטנה נטולת תפריט, ובמטבח מכינה אימא כל יום רק את מה שמתחשק לה. והתוצאות? נסו לספור את מספר המנות הנהדרות בעצמכם
"בדיעבד הבנתי, שבחירות העיצוב הן אילוסטרציה לתפיסה הקולינרית: דברים שנראים (או נשמעים) פשוטים, שבמבט (או טעימה) מקרוב מתגלה התחכום שלהם..." אדם בר מבקר במסעדת חדר האוכל שבמשכן לאמנות הבמה בתל אביב: תרבות
הקיץ בעיצומו גם בירושלים, ואתם מוזמנים לבקר בעיר שבתקופה זו שופעת פסטיבלים ואירועי תרבות, לסייר ברחובות, לפקוד את האתרים התיירותיים ובעיקר לבחון את ההיצע הקולינרי של העיר במסעדות שמציעות לכם הצעות מפתות
"יש בצ'ינאר שילוב של מרירות, מעט עשבוניות ומתיקות באיזון מופלא. עוד תכונה שאני מאוד אוהב בו היא הגוף שלו, כלומר המרקם והתחושה שהוא יוצר בחלל הפה. הצ'ינאר הוא משקה מעט סמיך אבל לא יותר מדי..." עומר גנור והצ'ינאר
"הפינאלה באה עם שוט וניס – שוט אלכוהולי המורכב מוודקה וקפה המוגש בכוסית שוקולד עם קצפת ורוטב תות מעל. שתינו בשלוק אחד..." קרן ויזנר אוכלת ארוחה עסקית בגבעתיים, וניס קפה. אוכל טוב יש גם מחוץ לעיר הגדולה
אורלי פרש אזולאי ואמה השאירו מאחור את הגברים ואת המונדיאל ויצאו לבית הקפה מילקה שבקריון. עכשיו כשקיץ מגיעים למילקה הורים לילדים שנכנסו לסרט ונהנים מארוחות בוקר, פסטות, כריכים, עסקיות צהריים וקינוחים מעולים
שירלי רחמים בגבריאל קפה שבפארק המדע ברחובות: "הוא שכן חדש באופן יחסי באזור וממוקם מאחורי אחד הרחובות הראשיים במתחם, מה שמקנה לו אווירה שקטה ורגועה בתוך נינוח הוורקוהוליות שאופף את כל חברות ההיי-טק שמסביב..."