Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ביקורת על מסעדת ווק אנד וולק כפר סבא

ווק אנד וולק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים מקנחת את סיבוב השופינג שלה בארוחה נהדרת במסעדת ווק אנד וולק שבמדרחוב ירושלים בכפר סבא. הטעמים האסייתיים לא מותירים אותה אדישה, והיא סופרת שרימפס, בקר ועוף שמבקרים אצלה על שולחן, חמים ואיכותיים

משהו בטעמים האסייתיים לא מותיר אותי אדישה. אולי זו המתקתקות, אולי החריפות, אולי החמיצות ואולי זה הכול ביחד שהופך את הכול לחגיגת טעמים מענגת. והשבוע ביקרתי במסעדת ווק אנד וולק שבמדרחוב ירושלים שבכפר סבא. זה התחיל, כמובן, מסיבוב של שופינג בקניון ערים שנמצא ממש מאחור, שיטוט בין מדף למדף, התלבטויות בתאי המדידה ועוד הוצאה ועוד החתמה של כרטיס האשראי שהתישו אותי עד שהייתי חייבת לנוח קצת ולאכול רק משהו קטן, לפחות זה מה שאמרתי לדפנה. רק שאז הפך הנשנוש הקטן לארוחת מלכים בת כמה מנות במסעדת ווק אנד וולק.

מסעדת ווק אנד וולק כבר חוגגת עשור ומונה כיום שני סניפים. הסניף הראשון ממוקם בקניון דרורים שבצומת בני דרור והוא הוותיק מבין השניים, הסניף השני, שבו ביקרתי אני, הוא סניף חדש יחסית, שנפתח רק בשנה האחרונה.

למנות הראשונות הסתמכנו על המלצת השף של ווק אנד וולק וכפתיח, כמיטב המסורת, לא ויתרנו על המתיקות-חמצמצות של מגוון הירקות והתחלנו בחמוצים סיניים. עוד לקחנו מרק חמוץ-חריף שהיה מיוחד ועשיר בטעמו, יחד אתו ניסינו קוביות חצילים בטמפורה ברוטב צ'ילי חריף מתוק, זו הייתה אחת המנות הטעימות שאכלתי, השילוב של החציל עם המרקם הקריספי של הטמפורה פשוט ניצח ואנחנו ארזנו אחת הביתה.

כשמתחילים ברגל ימין, או במקרה שלנו עם הצ'ופסטיק הימני, ממשיך המזל להתדפק על הדלת של ווק אנד וולק וכך חלקנו בינינו גם כמה עיקריות מוצלחות במגוון טעמים ובהגשה ייחודית ומושקעת, שניכרת בה טריות הרכיבים והכנה שמתבצעת עם הזמנת המנות. תחילה שחו אלינו שרימפס בתוך ים של אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות וביצה. אטריות השעועית הדקות במיוחד, שיש המכנים אותן אטריות זכוכית או צלופן בשל דקיקותן ושקיפותן, מיוצרות משעועית ולכן הן גם בריאות במיוחד, אצלי הן התחסלו במהרה.

אחרי השחייה הקלילה של השרימפס התהלך לו קצת יותר בכבדות בקר בקרם קוקוס. אם יש משהו שקשה לי לסרב לו זה תבשיל של חלב קוקוס. זוהי מנה פיקנטית במקצת והיא משלבת מבחר ירקות מוקפצים כקישואים, בטטות, אפונה ותירס ונתחוני בקר המושרים יחדיו בחלב קוקוס טעים ואיכותי.

נראה שהשופינג רק עורר בנו טעם של עוד וגם אחרי שתי המנות לא אמרנו נואש. אחרון חביב הידס לעברנו הברווז עם כניסה דרמטית במיוחד, במנת עוף בלימון בציפוי עשבי תיבול וטמפורה עטופה בנייר כסף בדמוי ברווז. חזה העוף בלימון היה רך וטעים, ואני התרשמתי גם מיכולות האוריגמי של השף של ווק אנד וולק, שאינן נופלות, מתברר, מיכולות הבישול שלו.

בחרנו לסיים את היום המפרך והטעים בתה יסמין, שהוגש גם הוא בקומקום מעוצב ולצדו כוסות תה קטנטנות וסופלה שוקולד, כי חובה לסיים שופינג עם שוקולד. אז מה קניתי היום? ארוחה במסעדת ווק אנד וולק שהיא ביתית, חמימה, איכותית ואנינה, מקפידה על העיצוב של כל מנה ומבחינה בפרטים הקטנים, מה שהופך אותה לייחודית ומזמין חזרה.

ווק אנד וולק פתוחה בכל ימות השבוע בין השעות 11:30 ל-23:00 בלילה, בעלות של 49 ₪ בלבד מגישים כאן גם מנות עסקיות של יחידת אגרול עם מנה עיקרית ותוספת לבחירה. במחירים שווים לכל נפש, מומלץ לשוב לכאן.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש