Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ביקורת על השקת וודקה סטולי עלית במירור בר ירושלים

מירור בר: סטולי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון

השקה מסוגננת של וודקה סטולי עילית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, נערכה במירור בר – הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים.

סיפורה של הוודקה סטולי עלית מתחיל בתהליך הייצור העתיק של הוודקה שיוצרה עבור הצאר הרוסי ופמלייתו. בעבר, בימי הקור הרוסי הידוע הוציאו חבית של וודקה החוצה ללילה שלם. כתוצאה מהטמפרטורה הכה נמוכה, קפאו כל החלקיקים הלא רצויים בוודקה על דפנות החבית וכך אחרי כמה פעמים שחזרו על אותה הפעולה, נשארה וודקה טהורה, נקייה ואיכותית. סטולי עלית משלבת בין מסורת הייצור הישנה לבין המודרניזציה של היום. בייצור של סטולי עלית מחדשים את התהליך ומשדרגים אותו עם טכנולוגיה מודרנית: משתמשים בחלק הטוב ביותר של הזיקוק ומערבבים אותו עם מים שמאוזנים בצורה ייחודית וסודית. הנוזל יעבור שלושה זיקוקים שונים עד שיהפוך לסטולי עלית.

בסוף התהליך מתקבלת וודקה שקופה וצלולה שנראית כמעט כמו כל וודקה אולם כבר עם המזיגה ניתן לחוש במרקם הקטיפתי שלה. הטעם הוא בהחלט אחר. הוודקה מחליקה בגרון והיא מרעננת באופן מופלא, אחוז האלכוהול הגבוה שבה אינו צורב בגרון והוא משתלב באופן אינטגרלי במשקה.

במירור בר הכינו מבחר של קוקטיילים המבוססים על הסטולי עילית. כמה קוקטיילים שהיו מאד לטעמי השאירו מקום לביטוי האיכות יוצאת הדופן של הוודקה: הגיבסון - וודקה שבצלצל פנינה קטנטן בגודל קצה הזרת שבו נעוץ קיסם עץ שוכן בתחתיתה. הוודקה נפלאה והחמיצות והמתיקות של בצל הפנינה נותנות טוויסט נהדר לחיך, וכל מה שמתחשק הוא ללגום עוד מן המשקה. קוקטייל אחר בסגנון דומה מבוסס על שילוב של הוודקה עם מעט לימון, שגם הוא החמיא למשקה והדגיש את טעמיו.

את ההשקה ערכו במירור בר בסגנון שנות העשרים העליזות: לצלילי מוסיקת גאז' הגישו מלצריות בלבוש תקופתי מבחר מתאבנים שהדגימו עד כמה וודקה עילית היא בת לוויה נהדרת למנות טאפס קטנות בעלות טעמים עזים. גרבלקס סלמון הנכבש במקום השתלב נפלא עם המשקה. גם המנה המזוהה ביותר עם המירור בר: אנטרקוט כבוש, שלו טעמים עזים של מליחות וחמיצות, התאים לסטולי הרבה יותר מכל יין שתוכלו להעלות על דעתכם.

אי אפשר בלי נגיעה ישראלית – מנה נוספת שהוגשה במירור בר הייתה סיגר המוגש בכוס אספרסו הטבול בטחינה גולמית ועגבניית שרי שבושלה קלות. הסטולי הוכיחה את עצמה שוב כבת לוויה גמישה, מחמיאה ונהדרת גם לטחינה הגולמית.

סטולי עילית היא וודקה פרימיום שכדאי להעניק לה את הכבוד הראוי. היא מעניקה חווית שתייה נהדרת והיא מסוגלת ללוות מבחר מנות גדול – כדאי לפתוח אתה את הארוחה או לשתות אותה ליד צלחת של דגים או בשרים כבושים. זו חוויה נהדרת שאין דומה לה.