Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת ונילה, ירושלים
לחם בשר הרצליה

ונילה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רוב הירושלמים מכירים את גבעת שאול כמקום שאליו הולכים כדי לתקן את הפלאפון, להתענות בתיאום מס, להעביר את הרכב טסט או לקנות בגדים באחת מחנויות העודפים הפזורות באזורי המסחר..." יונתן שטרנברג מוצא את מסעדת ונילה

מסעדת ונילה הירושלמית שוכנת ברחוב כנפי נשרים, בלב לבו של איזור התעשייה והמסחר גבעת שאול. ונילה הוקמה לפני כעשר שנים כבית אוכל איטלקי והיא מציעה מגוון רחב של ארוחות בוקר, פסטות איכותיות מתוצרת De-Cecco, פיצות, סלטים, גזוז בטעם של פעם, מיצים טבעיים הנסחטים במקום, קינוחים ועוד.

הגענו, ידידי אבנר ואני, בצהרי יום קיץ ירושלמי לא טיפוסי (32 מעלות בצל) ולמזלנו מצאנו חניה בסמוך למסעדה. מסעדת ונילה ממוקמת בחצר פנימית של אחד מבנייני המשרדים, מעט מנותקת מאזור התעשייה הסואן. הספות המעוצבות והנוחות הפזורות על דק העץ המרשים כמעט ופיתו אותנו לשבת בחוץ, אך החום הכבד הכניע אותנו ולבסוף התיישבנו בחלל הממוזג.

לאחר התלבטויות קלות והיוועצות עם הצוות, בחרנו להתחיל עם סלט פנצנלה ועם מנה שקלטה את עיני מיד עם פתיחת התפריט – הלאדינו. מנת הלאדינו המורכבת מקציצות כרישה, גבינת לבאנה, קרוסטיני ופרוסות מלפפון, התבררה כמוצלחת במיוחד. קציצות הכרישה הנימוחות השתלבו בצורה נהדרת עם הלבאנה החמצמצה ואחרי דקות ספורות הצלחת כבר הייתה ריקה. גם סלט הפנצנלה היה טעים. מדובר בסלט איטלקי קלאסי המבוסס על מגוון ירקות טריים, גבינת מוצרלה, לחם שנותר מהיום הקודם שאותו הופכים למעין קרוטונים וכמובן הרבה שמן זית. הקרוטונים סופחים אליהם את טעמי הירקות והרוטב ומוסיפים טוויסט מעניין ופריך לסלט. הפנצנלה של ונילה תובל במידה וכלל מגוון חסות ועלים ירוקים, עגבניות שרי, פלפלים צבעוניים, קרוטונים ביתיים משוחים בשמן זית ועשבי תבלין וכדורי בייבי מוצרלה.

לעיקריות החלטנו לדגום מנת דג ומנת פסטה. רביולי תרד וריקוטה ברוטב פונגי לאבנר ופילה סול בציפוי פירורי פנקו ופירה "מדורה" בשבילי. גם שתי המנות האלו היו נדיבות מאוד ובקלות היו יכולות להיות ארוחה מלאה בפני עצמן. הרביולי בושל לדרגת אל דנטה וכוסה ברוטב קטיפתי המבוסס על פטריות, שמנת ועגבניות שרי. מנת הסול, אף על פי שאינה איטלקית כלל, קלעה לטעמנו: שני פילטים של סול טוגנו כך שנוצר קרום פריך ומתפצפץ מן החוץ והדג נותר רך ועסיסי מבפנים – כל שנותר הוא להוסיף מעט לימון, מלח ופלפל. "פירה המדורה" שהוגש לצד הדג היה מעניין. מדובר בפירה שנעשה מתפוחי אדמה שרופים קלות, כך שהמחית נושאת ארומות וטעמים מעושנים מאוד.

טארט אגסים ואספרסו כפול לסיום והגיע הזמן לחזור הביתה. לפני שעזבנו שמתי לב כי על הדלפק מונחים כ-30 בקבוקי שמן זית ללא תווית. המנהלת של מסעדת ונילה הסבירה לי כי בדומה לנעשה בכפרים ובערים קטנות באיטליה, מציעה מסעדת ונילה ללקוחותיה לקנות בקבוק שמן זית מיוחד ולחזור ולמלא אותו במסעדה עם הסיום. לצורך המיזם חברה ונילה לבית בד גלילי המייצר שמן זית סורי בדרגת כתית מעולה – בהחלט שווה טעימה.

רוב הירושלמים מכירים את גבעת שאול כמקום שאליו הולכים כדי לתקן את הפלאפון, להתענות בתיאום מס, להעביר את הרכב טסט או לקנות בגדים באחת מחנויות העודפים הפזורות באזורי המסחר. אז בפעם הבאה שאתם מגיעים לאזור, ותרו על הפלאפל ועל השווארמה וקפצו לביקור במסעדת ונילה. האווירה נינוחה ולא מחייבת, האוכל פשוט ולא יומרני, המנות נדיבות והמחירים שפויים בהחלט. בתיאבון!

לחם בשר הרצליה אירועים חדש