Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על בית הקפה ניסקה, נס ציונה

ניסקה: לא רק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אמיר נהרי בבית הקפה ניסקה שבנס ציונה: התייקרות המרכז דוחפת את מקומות הבילוי המוצלחים בפריפריה, וניסקה, שברחוב ויצמן המרכזי בעיר, הוא לא רק בית קפה במובן הקלאסי, אלא כזה שמציע ערבי תרבות מוסיקליים ואוכל מעולה

קחו לכם מקום עם אוכל איכותי, הוסיפו לו מופע פלמנקו וכוס סנגריה קרה והרי לכם כמה סיבות מצוינות להיכנס לרכב ולמהר לנס ציונה. עם התייקרות המרכז הופכת הפריפריה למוקד משיכה מועדף לבילוי, ומסעדות, ברים ובתי קפה רבים וטובים צפים ועולים מעל פני השטח. אחד מהם הוא בית הקפה ניסקה, הממוקם ברחוב ויצמן המרכזי שבנס ציונה. רצפת העץ, החצר הפנימית הגדולה והגן הירוק עם בריכת הדגים והעצים הופכים את ניסקה לפנינה אמתית.

מיד כשהתיישבנו בסמוך לבימת המופע של ניסקה, שהוא, כפי שנוכחנו לגלות, אינו רק בית קפה במובן הקלאסי של המילה, הגיש לנו המלצר כוסות סנגריה צוננות עם קוביות תפוח, שהיו גלגל הצלה מרענן מהערבים החמים של שפלת החוף. עוד אנחנו מתרעננים והרכב פלמנקו ישראלי מתחיל במופע. בימים אלו מתקיימים בניסקה פעם או פעמיים בשבוע מופעי תרבות מוסיקליים בשלל סגנונות ועם אמנים ותיקים שמציגים חוויית צלילים ונגינה וירטואוזית מקשת מוסיקלית רחבה מאד. המופע הזה לא נפל מקודמיו וצליליו המשיכו להדהד בראשי גם אחרי שהסתיים.

הריקודים והשירה נתנו אותותם בבטננו והתחלנו לפזול לתפריט של ניסקה, שמציע בזמן המופע תפריט מיוחד, הכולל מגוון מנות שנבחרו בקפידה. למנות הראשונות הזמנו סלט פטריות חם על מצע עלי בייבי, שהיה טעים וקליל, ומנת קרפצ'יו עם בלסמי ופרמזן. הקרפצ'יו הוא כבר מזמן מנה פופולרית מאוד בסצנה הקולינרית, ועם זאת מעטים המקומות שמצליחים לדייק בתיבול. לשמחתי ניסקה נמנה עליהם.

בין המנות הראשונות לעיקריות הגישה לנו מיכל, הבעלים של ניסקה, צלוחית נאצ'וס וסלסת עגבניות פיקנטית ברוח הפלמנקו. באותה ההזדמנות היא סיפרה לנו על החלום שלה שהתגשם לפני שנתיים (לשמחת הסועדים), להפוך את המבנה והחצר של ניסקה שהיו בעבר הרחוק שייכים לסבה לבית קפה.

המנות העיקריות שלנו בניסקה הגיעו: כריך אנטרקוט עסיסי עם סלט בתוך פוקצ'ה שנאפית במקום והמבורגר מענג עשוי בשר אנטרקוט, שאליו התווספו גם פיסטוקים ושומן אווז.

הופעת הפלמנקו לדאבוננו הסתיימה, אבל המקום בבטן עדיין לא. מתברר שהשף, רוני נבו, היא גם קונדיטורית מוכשרת, ואנחנו ניסינו טארט טאטן נהדר שלווה בגלידת וניל ובקרמבל בסקוויט. וכשמיכל לחשה לנו בסוד שבקרוב מתוכנן בניסקה ערב יווני, מיד הזמנו מקומות לנו ולעוד כמה חברים, מה שהייתי מציע בחום שתעשו גם אתם.