המנות היו מעולות והצדיקו את שמה של מיתוס כמומחית לבשר. סטייק הפרגית הושרה ארוכות במרינדה והיה עסיסי ונימוח, ואילו מנת ה''שאטו'' כללה מדליוני פילה בקר ונתח כבד אווז, שנצרבו קלות לדרגת מדיום כנדרש וטבלו ברוטב בורדלז ייני-מתקתק
לפי הרפואה הסינית, מזונות בצבעי כתום, צהוב וחום, מחזקים את אלמנט האדמה שבנו, ובתרגום לעברית, מחזקים את הגוף כולו. הכתומים מחזקים במיוחד את הטחול, שלפי אותם סינים אחראי על מנגנון הרעב והשובע ועל הדחף למתוק. ואם עוד לא שכנענו אתכם להכניס את הכתום לתפריט על בסיס יומי, מתברר שהוא גם מפחית את הכולסטרול הרע ומסייע לגוף להילחם בסרטן. מי אמר כתום ולא קיבל
קובי גוטהלף נולד בתל אביב וגדל עם הורים 'בשלנים. לפני 15 שנה, כשהצטרף לקיבוץ פלמחים, עבד כמפעיל בתחנת בטון. אחר כך ''התגלגל'' לפרדס ומשם למטבח, מבחינתו התחנה הסופית. כל זה די שגרתי, אבל יש גם פרט מפתיע ברזומה שלו - הוא שומר כשרות. ממש כך, שף וקיבוצניק שומר כשרות
ספגטים מקסים במתחם האוזן השלישית בתל אביב מציעה תפריט רחב הכולל מגוון ארוחות בוקר, פסטות, כריכים סלטים ועוד.
טעימות וויסקי יפני, טעימות יינות ישראליים ומכירה חגיגית לקראת פסח ישירות מהיצרנים
השפית אדר קפלן-מור מסבירה אחת ולתמיד מה זה פיוז'ן, למי הוא טוב, מאיפה הוא מגיע ולאן הוא הולך. ויש גם מתכונים
הפול המפורסם ביותר בעולם הוא פול הקפה. ישנו רק פול אחד ותיק ממנו בהיסטוריה האנושית והוא ''סיינט פול'', הקדוש הנוצרי. אבנר מירב מקדיש הפעם את טורו לפול החביב עליו, פול הקפה
רונית בר אילן, פעילה ומתנדבת של מפלגת ''עלה ירוק'', יכולה בינתיים רק לפנטז על קופישופס ברחבי ישראל כמו אלו שפזורות באמסטרדם. בלית ברירה ועד שכולנו נתעשת ונצטרף אליה (או לא), היא בדקה את השאנטי שמציעה מסעדת פצ'ולי, ''שילוב של מערת מטמון מרווחת ואשראם'', כהגדרתה, והתנחמה בגדול
מתחם התיירות ''פלמחים על הים'' יוצא לקראת סוף החורף תחילת האביב בפסטיבל מרקים עם מגוון מרקים סביב לעולם
קרוב לוודאי שלא תהא זו גוזמה לומר שמסעדת Nobu היא המסעדה היפנית הטובה ביותר בניו-יורק.
שנינו התענגנו על פרוסות הפילה והסינטה שהוגשו לנו הלוך והתענג וחלקנו את השמחה על היות הבשר כמעט מדמם ולא מיובש יתר על המידה. רך ונלעס בנינוחות ירד כל נתח במורד גרוני, כשהוא נרדף על ידי השלוק של היין שממהר להשיגו. כשהמחבת התרוקנה גם כוס היין שלי כבר היתה ריקה, אבל הברמן הוציא לנו שוטים של לימונצ'לו. באשר אבדנו אבדנו
קשה לעמוד בפיתוי מול הקינוחים של לה סנטרל, שהם בכל זאת המומחיות של המקום. עוגות אישיות במגוון טעמים וניחוחות יוצאי דופן יוצאים מבית היוצר של קונדיטוריית ''לה סנטרל'' מדי יום למיטב המקומות בעיר. אנחנו בחרנו בפירות היער והוניל, אבל גם כל האחרים נראו מבטיחים מאוד
את יום הכיף התל אביבי ממליצה מיה שחר-אופיר לפתוח במסעדת צפוני בטיילת שעל חוף הים, רצוי בארוחת בוקר זוגית מפנקת. מטיילים קצת על החוף, מתמקמים בפינה נוחה עם נוף לים ושמש אביבית מלטפת, מתבוננים על הים בהנאה, נושמים עמוק, מחכים לא הרבה ומקבלים המון
מיטב המסעדות בישראל חוגגות בין ה-19 ל-31 במרץ את פסטיבל הארטישוק ועושות כבוד לפרי הירוק והקוצני. שלום קדוש, שאול בן אדרת, גיא פרץ, עידן הלפרין ושפים מובילים אחרים המציאו במיוחד לרגל הפסטיבל מתכוני ארטישוק מתוחכמים ומושקעים ויגישו במסעדותיהם ארוחות מסעירות בכיכוב הארטישוק. כמה מהדוגמאות המובחרות בכתבה הבאה (כולל מתכונים)
השאלון הפעם עם ליאור לביא, השף של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד שמתמחה בתבשילים עם טעם של היידישע מאמע. למי שמתגעגע ולמי שרוצה להכיר את המטבח היהודי הביתי במיטבו
היררכיית הציוד למטבח הביתי של הבשלן החובב היא ברורה למדי. את המקום הראשון והבלתי מעורער תופס סכין שפים קלאסי, מאלו שעולים מאות שקלים ומחזיקים חיי נצח. במקומות הבאים נמצאים הכלים שדרגתם משתנה על פי סוג המטבח וסגנונות הבישול המועדפים על הטבח אבל לכולם מקום של כבוד ברשימה: מחבת ברזל, סט סירים, קרש חיתוך, כוס מידה, משקל אלקטרוני, ושייקר, כמובן
משפחת שקד, יבואנית יינות יקב TOMMASI מאזור VENETO שבאיטליה, ערכה טעימה חגיגית במסעדת פרונטו בתל אביב. אבי הלוי לא החמיץ את מפגש הענקים האיטלקי
לא רק ילדים אוהבים אוזני המן, בטח כשמדובר בכאלה הממולאים בקרם פטיסייר ופצפוצי שוקולד, בברולה קפה או באוזניים שעשויות בכלל ממרציפן. ארבע המלצות חמות ומתוקות לאוזני המן שירבו בשמחה
הבריסטה הפרטי שלנו, אבנר מירב, נפרד בצער ובאהבה מיוסק'ה שידלובסקי, המייסד והבעלים של קפה מנגו בכפר סבא, שבשנה וחצי האחרונות היה בין היתר גם הבוס שלו
ארוחת הצהריים שלנו מסבירים המומחים, צריכה להיות כמה שיותר צבעונית וכמוה, גם הארוחות האחרות. הדיאטנית והמטפלת בתזונה סינית, ליאורה חוברה, מסבירה מה תורם לבריאותינו כל צבע ומתחילה עם הבסיס, הירוקים. כתבה ראשונה בסדרה
הסלט משך את תשומת ליבנו ראשון. על מצע של עלים ירוקים וירקות טריים נחו להם ארבעה כדורי ענק של גבינת צאן שמנה ומשובחת. אפילו הכדורים עצמם נראו ככדורי זכוכית מנופחים שהגיעו היישר מונציה. תוך כדי אכילה גילינו נגיעות של זוקיני מוקפץ, עגבניות קלויות, זיתים שחורים וטבעות בצל מתובלות בויניגרט
לפני שהפך לשף היה רונן דברת בלש ביחידה המרכזית. למטבח היה מגיע רק בשבתות כשעזר לחמותו בבית הקפה שניהלה ברמת רזיאל. יום אחד הפתיעה אותו אשתו הילה בטיול לצרפת שם ביקר בקורדון בלו ונדלק. הוא כמובן סיים כמצטיין של המחזור שלו, חזר לארץ ופתח את המסעדה הראשונה שלו, בוקה גרני. מאז הוא צובר לו עוד ועוד מעריצים
המאייר המוכשר עמוס בידרמן נשלח על ידינו להתארח בסדנא לאוהבי בשר של ארז שטרן וערן אופיר וחזר עם תיאור קריקטוריסטי של הערב: ארז שטרן בתפקיד אפרים קישון מדג'ה גב אל גב עם השף ערן אופיר. במקום דיסקים מונחים לפניהם נתחי בשר אדומים ועסיסיים ובמקום אולם מלא רוקדים יש להם קהל זללנים נהנתן
The River Café דורגה כאחת מחמש המסעדות הטובות ביותר בניו-יורק.
הסניף של רולדין ברחוב אבן גבירול הוא בית קפה של ממש. אפשר לשבת למעלה או במרפסת, מקבלים תפריט, מלצרית ואת כל החבילה. הבעיה היחידה בישיבה במקום היא שכשלוקחים הביתה לפי משקל אפשר לקחת קצת מכל דבר וכך לטעום מהרבה דברים, אבל כשמזמינים מהתפריט חייבים לבחור