פסטיבל היין במטה יהודה יתקיים זו הפעם ה-19, ואירוע הפתיחה לפסטיבל יתרחש ב-2.11 במלון יד השמונה ובו תוענק הצצה מרהיבה אל יינות היקבים השוכנים באזור. יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות שאסור לפספס - אז תרימו כוסית לחיים!
"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד
שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות לבנים (וגם אדומים) שישתלבו נהדר עם ארוחות החג הרבות שלפנינו. חג שמח!
יובל בלנקובסקי כבר עבר את ליל הסדר בהצלחה, ועכשיו הוא יוצא כמו רוב אזרחי ישראל לטייל בחיק הטבע, וכמובן לא שוכח להבעיר את המנגל. לא תשתו איתו יין?
עונת הסתיו בעיצומה, ויובל בלנקובסקי ממליץ על היינות המתאימים ביותר למזג האוויר ההפכפך. בנוסף, מוזמנים להגיע בסופי השבוע של חודש נובמבר לאזור מטה יהודה שם מיטב יקבי האזור יפתחו את שעריהם לקהל הרחב. בילוי מהנה!
בית מרטל, הוותיק מבין בתי הקוניאק הבכירים, והשני בגודלו בעולם, חוגג 300 שנה להיווסדו בשלל אירועים וחגיגות ברחבי העולם. יובל בלנקובסקי ממליץ להכיר את הסדרות המיוחדות המגיעות לישראל של קוניאק מרטל. תשתו ותהנו
"נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש..." יובל בלנקובסקי לוקח הפסקת צהריים במודרן, המסעדה הכי תרבותית בין שלל מסעדות בירושלים
הרי אין חג יהודי בלי יין, ובפסח רואים יותר מכל חג אחר את החיבור ליין. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות איכות שכדאי מאוד לשתות בפסח 2015. לא תשתו?
יובל בלנקובסקי מציע הפעם לכל מי שמעוניין להיכנס לתחום היין לבקר באירועי "טעימות יין" המתרחשים ברחבי הארץ - זו הזדמנות נהדרת לטעום מגוון לא קטן של יינות מהארץ ומחו"ל ולהעשיר את רשימת היינות האולטימטיבית שלכם לשנה זו
ארצנו הקטנטונת עשירה מאוד ביקבים והטור הזה מוקדש לשני יקבים מצפון ומדרום: יקבי רמת הגולן ויקב רמת נגב. יובל בלנקובסקי עם המלצה ליינות איכותיים מכל יקב, מה אפשר לשלב עם ארוחת החג הקרבה וקצת על יינות משנות בציר שונות. מוזמנים להרים כוס של יין ישראלי
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי ממליץ על כמה יינות מבעבעים שיכולים להפוך את הערב שלכם למוצלח עוד יותר. איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2015 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמזמן לנו שפע של ארוחות בסוכה ומחוצה לה וכמובן לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. לכן, המלצות ליינות אדומים המשתלבים עם הבשר, ממיטב תוצרת יקבי הארץ.
ראש השנה הוא חג שמלכד את כל בני המשפחה סביב ארוחת חג מיוחדת בעלת מנות רבות המוגשות לשולחן. משפחות רבות נוהגות להגיש מסימני החג – ואין סיבה שלא לנסות להתאים יין חגיגי גם לסימנים המיוחדים של ראש השנה.
יובל בלנקובסקי מזמין אתכם להכיר מספר יינות המיובאים לארץ מאוסטרליה ומצרפת, המציעים הזדמנות לטעום זנים בשילובים שונים, להתמכר לניחוחות ולריחות ולאתגר את החיך במשהו שונה ולא מוכר
שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות חדשים המתאימים לארוחות החג וגם סיורים ואירועים למשפחה לקראת החג בנושא יינות. חג יין שמח!
פסח הוא גם חג היין, ארבע כוסות בליל הסדר ועוד כמה בשאר ימות החג. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות מיוחדים שכדאי מאוד לשתות בפסח 2014. לא תשתו?
אווירת פורים כבר מורגשת בכל פינה וזה הזמן לבדוק אילו יינות חדשים ומקומיים מתאימים לחגיגות שבפתח. יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – סדרת "כרמל וינייארדס" של יקב כרמל והחדשים של יקב דלתון: רוזה, זינפנדל ומרלו. מצטרפים אליו לכוס יין?
טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות המתאימים למזג האוויר השורר בחוץ, לא חורף עם גשמים אך גם לא קיץ עם רוח חמה. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו מאוד לכל מזג אוויר שתתקלו בו
המעבר לשנה אזרחית חדשה מלווה בפתיחת בקבוקי שמפניה רבים בכל רחבי העולם וגם כאן בארץ. איזה בקבוק כדאי לפתוח בדקה לחצות? ואלו מבעבעים קיימים בארץ? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2014
יובל בלנקובסקי צלח את ארוחות ראש השנה, ועכשיו הוא מתארגן על יינות שיתאימו למגוון הארוחות שחג סוכות מזמן לנו. לא תשתו איתו יין?
ראש השנה מזמן לנו מספר לא קטן של ארוחות חג שלהם יש להתאים יינות איכותיים. כמידי שנה, לקראת חודש תשרי, היקבים המקומיים מתחדשים ביינות חדשים ולעיתים אף משיקים סדרות חדשות של יינות. הנה כמה יינות חדשים שכדאי לאמץ לשולחן החג.
"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
כבכול שנה, חל ט"ו באב בחודש יולי, כשהחום בשיאו אין כמו ללגום יין חדש, קר ומתקתק בארוחת הערב הרומנטית. יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים המתאימים לחג האהבה.
"יובל בלנקובסקי על תחרויות יין: האמנם הדרך הטובה ביותר לעמוד על כישוריו של אדם היא להכניס אותו במחיצת אנשים רבים אחרים המתחרים בו? כולנו מכירים אנשים ביישנים שמבט שני והיכרות מעמיקה מגלים את עומקם ויופיים"
יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות לבנים ורוזה המתאימים למאכלי גבינות ודגים לקראת חג השבועות 2013 – חידושים מיקב הרי גליל, יקב טוליפ, יקבי כרמל ויקבי בנימינה. שתו צונן ותיהנו. חג שמח!