מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על המלצות יין לפורים

יין לפורים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אווירת פורים כבר מורגשת בכל פינה וזה הזמן לבדוק אילו יינות חדשים ומקומיים מתאימים לחגיגות שבפתח. יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – סדרת "כרמל וינייארדס" של יקב כרמל והחדשים של יקב דלתון: רוזה, זינפנדל ומרלו. מצטרפים אליו לכוס יין?

חכמינו אמרו כי חייב אדם לשתות בפורים "עד דלא ידע", ואם כבר שותים הרבה אז כדאי לשתות גם יין טוב וגם בצורה נכונה. מה הכוונה לשתות נכון? איך מצליחים גם לשתות הרבה יין וגם למנוע את תחושת ההנגאובר ביום המחרת. הכלל הראשון שצריך לדעת הוא שאסור לערבב בין סוגי המשקאות. ניתן להשתכר מיין, בירה או וויסקי אבל אם תשלבו אותם יחד, הבוקר שאחרי יהיה פחות מהנה. בנוסף, לא כדאי לערבב בין סוגי יינות, כלומר בין יין לבן, אדום ורוזה. אם ברצונכם ליישם הלכה למעשה את המושג "עד דלא ידע" אז אני ממליץ להתמקד בסוג יין אחד, לבן או אדום, ושיהיה יין יבש בלבד. כדאי גם לא להתפתות לשתות יינות מבעבעים שמהם משתכרים במהרה. שתייה של יין אדום באיכות טובה, לאט לאט, בשילוב של כוס מים מדי פעם באמצע, תוביל אתכם להתבסמות נעימה שלא תגבה מכם מחיר כבד ביום המחרת (עדיין, אם תגזימו מאוד, גם ההמלצות שלי לא יעזרו לכם).

היינות בטור הזה מתאימים לחג פורים, מהסוג שמתפתח ומשתנה מעט בין כוס לכוס. אלו הם יינות שאפשר לשתות מהם בקבוק שלם משום שהטעם אינו נמאס, כי אם הולך ומשתבח.

יקב דלתון השיק בתקופה האחרונה כמה יינות מקסימים ומומלצים. הראשון, רוזה 2013 חצי יבש של יקב דלתון מתאים מאוד לשילוב בארוחת פיקניק בחיק הטבע. הרוזה מורכב מענבי שיראז (48%), קברנה סוביניון (43%) וברברה (9%). היין לא שהה בחביות עץ, על כן, התוצאה שהתקבלה היא יין קליל, כיפי ונעים לשתייה. יין ארומטי ופרחוני שיצליח ללוות גם מנות עם טעמים עזים (חריפות של מטבח מזרחי או אסייאתי) שקשה בדרך כלל להתאים להם יינות.

היין השני שיקב דלתון הוציא הינו זינפנדל, 2012 מסדרת D של היקב. מדובר ביין אדום-יבש עם 15.5% אלכוהול שהתיישן כשנה בחביות עץ אלון אמריקאי. יין מרוכז מאוד עם חומציות נעימה המתאים ללוות מנות שהורדו זה עתה מהמנגל וגם לשתייה בפני עצמו. לדעתי, היין הזה עוד צעיר יחסית, ועל כן מומלץ לפתוח אותו כמה שעות לפני ששותים. אחרי מספר שעות מתגלים ביין הטעמים הפירותיים שבו ויחד עם הארומות של היישון בחבית הוא מציג קשת טעמים מגוונת והרמונית יותר. עלותו של היין פחותה משבעים ש"ח כך שניתן לצרף אותו למשלוחי המנות.

יין נוסף של דלתון הוא המרלו כרם בן זמרה 2011, שיצא בסדרת הכרם היחידני של היקב. לפנינו יין יוקרתי ומושקע שהתיישן בחביות צרפתיות במשך שנה וחצי. היין מורכב מ-100% ענבי מרלו המגיעים מחלקה מיוחדת באזור כרם בן זמרה בגליל העליון. זהו יין מרוכז ואלגנטי שיכול להתאים לארוחת ערב יוקרתית או למי שמבקש להתענג על בקבוק יין איכותי.

יקב כרמל השיק סדרה חדשה, "כרמל וינייארדס", יינות מתתי אזורים נבחרים. הסדרה כוללת ארבעה יינות לבנים וארבעה אדומים, והיא מיועדת למסעדות וחנויות יין. בין היינות האדומים של הסדרה ניתן למצוא את הקברנה סוביניון, מרום הגליל 2010 ואת הקריניאן המופק מגפנים ישנות מבציר 2010. אנשי היקב רואים בסדרה זו כנותנת מענה למגוון רחב של טעמים עם דגש על זנים המתאימים לאזור הים התיכון.

אז כל שנותר זה לפתוח בקבוק יין טוב, להנות מאווירת פורים ולזכור שיין טוב משמח לבב אנוש.