"הטורטליני כאמור מוכן במקום בעבודת יד, והבצק שלו עירסל בעדינות את מלית הערמונים המתקתקה. רוטב השמנת לא היה כבד מדי ולא האפיל על יתר הטעמים, אלא עטף כמו ענן את כיסוני הטורטליני..." טל יונאי שרייר חשבה שכבר אי אפשר להפתיע אותה בכל הנוגע לאוכל איטלקי, אבל אז היא הגיעה לבליסימו בפרדסיה. נרשמה התאהבות ממבט ראשון
"שתי פרוסות מפולטות של דג – במקרה זה סי באס, שבשרו הלבן ממש נמס בפה, והוא מקבל בשמחה מילוי ארומטי של ירקות שורש קצוצים, טובל ברוטב שמנת קטיפתי..." שפרה צח מגלה את הקסם של קלואליס רמת גן: יוקרתית בקו אלגנטי, ויטרינה המציגה לראווה את שוכני הים, היצע יינות מרשים ומנות המלאות ביצירתיות של השף ויקטור גלוגר. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"מנה של פרוסות דג ים נא עם שמן זית, זרעי עגבניה, קצת פלפל חריף ועשבי תבלין הייתה נהדרת אף היא. חומרי גלם מעולים וחיתוך מדויק, לא דק מידי ולא עבה מדי..." יונתן שטרנברג מגלה במוזיאון 'בית טיכו' בירושלים את אנה - בית אוכל איטלקי מעולה וכשר עם אג'נדה חברתית למען נוער בסיכון. עוד ירושלמית שכדאי לעלות אליה לרגל
"שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד..." קרין אביב יצאה להכיר מקרוב את צ'יז בר אוכל, התוספת המרעננת החדשה לעיר התחתית של חיפה, המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי עם פרשנות ישראלית
"הלזניה בולונז שהגיעה במנה גדולה ונדיבה, הייתה עשויה מאותם דפי פסטה ירוקים כמו הפטוצ'יני תרד. השדרוג הזה הפך את הלזניה למענגת במיוחד. שכבות בשר הבקר העסיסי שהתבשל בבישול ארוך, ביחד עם רוטב העגבניות ורוטב הבשמל...". ליאור פנחסי שוב נשבה בקסמיה של קפה איטליה תל אביב: מנות איטלקיות בביצוע מושלם, עיצוב מרשים ואווירה שמחה וצוהלת
"במנת הטרטר שם המשחק הוא הפתעה. על הצלחת מונח מעין כדור, עטוף רצועות מנגו בצהוב-כתום. רק עם החיתוך מתגלה הטרטר - דג אריצ'ולה נא קצוץ עם עשבי תיבול..." שפרה צח "עלתה" על סוד ההצלחה של טורקיז תל אביב: מיקום מושלם עם נוף לים הכחול, תפריט שלא מפסיק להפתיע ולהתחדש כבר עשרים שנה ושירות מוקפד
מתכננים נסיעה לצפון? בין אם אתם בוחרים לטייל באזור הכנרת, העמקים והגלבוע או להגיע עד לגליל העליון, מומלץ שתכירו אלו מסעדות ישמחו לארח אתכם לארוחה כפרית מפנקת או כזו בטעם גלילי סוחף, מי שוכנת בין שבילי קיבוצים ומי בלב הטבע הירוק. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות מומלצות בצפון שיעניקו לטיול שלכם טעם טוב
"המשכנו עם סלט עשבי תיבול מעקצץ ונפלא שחבק בתוכו כמות נדיבה של מיץ לימון ואגוזי קשיו. זה אולי נשנע פשוט, אבל הדיוק בכמויות ובשילובים עושה אותו לכזה שונה ומיוחד..." אורלי פרש-אזולאי הגיעה לארוחה באלמרסא שבנמל עכו, אכלה סלט קלמרי, התמוגגה מפילה לברק בקראסט תבלינים וקינחה בכנאפה ביתית נדירה
החום המעיק של הקיץ והלחות הבלתי נסבלת לאט לאט נעלמים להם, ורוח סתווית שמגיעה מהים, בלווי רחשי הגלים הנשברים על המזח, עושה טוב לפנים ובעיקר לנפש. כל שנותר זה לקחת את האנשים שאנחנו אוהבים ולפנק אותם בארוחה במסעדות עם נוף לים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"פפרדלה סלמון מיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה בזכות מרכיב התרד. הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים..." רפאלו בחיפה עוטפת באהבה את כל המכורים לז'אנר האיטלקי ומציעה תפריט מסורתי בשילוב עם נגיעות עכשוויות. קרין אביב מרגישה כמו במסעדה כפרית בלב טוסקנה
אילת, עיר הנופש והבילויים, מציעה למבקרים בה היצע רחב של סגנונות קולינריים, החל ממסעדות גורמה, דרך מסעדות המתמחות בנפלאות הים או בבשרים משובחים, מסעדות אסיאתיות, אמריקאיות, כשרות ועד למסעדות עממיות. במיוחד בשבילכם, ריכזנו המלצות על מסעדות באילת
"השרימפס עצמם היו עסיסיים ורכים, עטופים בתוך רוטב עשיר של שמנת, פרמזן, נענע, עגבניות שרי וגרידת לימון. צריך יד מאוד מיומנת בכדי להכין רוטב שמנת שלא יכביד על המנה ויטשטש את הטעמים..." סוהו בראשון לציון מצליחה כבר שנים להיות מותג קולינרי מוביל בארץ. טל יונאי שרייר יצאה לפצח מהו קוד ההצלחה של המקום
"פרוסות הגבינה המושחמות-חמימות מונחות על מצע לבנה-צאן חמצמץ, וכל הלבן-לבן הזה מעוטר בכתום של קרם פלפלים קלויים, אדום של עגבניות שרי וירוק של עלעלים טריים..." שפרה צח מגיעה לפיש מרקט בתל אביב ומגלה מקום יפהפה בצבעי כחול ים ולבן של חופש, תפריט חלבי-כשר המתמחה בדגים ומוזיקה יוונית סוחפת.
גם כשבחוץ יורד גשם במסעדות תמיד חם ונעים עם שפע של אירועים: הצדעה למטבח הצרפתי באוליב ליף, מנות חדשות המתאימות לעונה הקרה במלגו ומלבר, סילו במחווה מיוחדת לרגל יום הפיצה הבינלאומי, העות'מאנית של אונזה, שוק הדגים של ים 7 ועוד. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי.
"כבד אווז בציר בקר שהתמזג עם ריבת שרי וצ׳ילי על מצע של בריוש קלוי. מנה שכולה עדינות ומתיקות המוצעת על קשיחות קלויה של הבריוש. תענוג של מנה..." עמרי שמילוביץ יודע בדיוק איפה צריך לחגוג החלפת קידומת - בסיטרה תל אביב, זו עם המיקום המנצח, עיצוב הפנים המושקע והשף שיודע ללהטט בחוכמה במטבח
"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד
ברמת החייל, אזור עסקי שוקק חיים ביום ואזור בילוי איכותי בערב, שוכנת הדסון - מסעדת בשרים בהשראה אמריקאית. למסעדה חלל רחב המאפשר פינות ישיבה אינטימיות, בר רחב ומקומות לארוחות מרובות משתתפים כאשר בתפריט תמצאו מגוון נתחי בשר טרי, המבורגרים, כריכים ומנות קלאסיות עם טוויסט ייחודי. ויש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד - קדימה, לקבוע עם חברים ולצאת לאכול יחד!
"מנת קישוא הטלה הציגה שני קישואי בייבי, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. הם היו שניים בצלחת, אנחנו היינו שניים מסביב לשולחן - נכון, שלא באמת היה להם סיכוי מולנו?..." רגע לפני שעלה על הטיסה לפראג, הגיע דן תורן לארוחה קרניבורית חלומית בסניף של לחם בשר בבני ברק. הוא גם חזר לשם, רגע לאחר הנחיתה
ברחוב בראשי של רעננה תמצאו את פסטריה - איטלקית שכונתית שתכבוש את לבכם מהרגע הראשון כך שתרצו לחזור אליה פעם אחר פעם. בפסטריה, מתמזגים יחד אווירה רומנטית קסומה, אינטימיות משפחתית מזמינה, וטעמים וניחוחות של ישאירו אף אחד אדיש. ויש גם ארוחה עסקית משתלמת, כשרה וטעימה - אז למתי קבענו?
"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים
"ארטישוק א-לה רומנה שהוגש עם ירקות שורש ועגבניות מיובשות בבישול ארוך בשילוב עלי בזיליקום על מצע ריקוטה ביתית עם תיבול של מיץ לימון ושמן זית. את הריקוטה מכינים במקום והטריות מורגשת. אופי הגבינה מאפשר לה לספוג את הטעמים שמסביב..." העיר התחתית של חיפה מתעוררת לחיים - קרין אביב מגיעה לוניה ביסטרו, שמצליחה לשמר את מסורת האוכל החיפאי לצד חידושים מבריקים
"את אלו מלווים שמנת חמוצה, גבינת צ'דר ואורז ליים עדין עם כוסברה ובצל שלא יהיה משעמם. כל הכיף הזה מגיע עם טורטיות תירס וחיטה וכל מה שנשאר זה לקחת את הטורטיות, להתחיל למלא, לגלגל ולאכול!..." עדי רם מגיעה למקסיקנה - המקסיקנית התוססת שבלב תל אביב המציעה חגיגה שלמה של טעמים, ניחוחות, צבעים, ומוזיקה לטינית מקפיצה. היה שמח!
"ברוסקטה חצילים ופטה - פרוסות עבות של לחם דגנים משגע, קלויות קלות, שעליהן נמרח בנדיבות קונפי שום עשיר בטעמים שהשתלב נהדר עם החצילים הקלויים וגבינת הפטה שגורדה מעליהם..." כשבחוץ קר וגשום, אין כמו לשבת בבית קפה שכונתי ומזמין, כזה שיפנק אתכם בדיוק כמו שאתם צריכים. טל יונאי שרייר מצאה את המקום שלה לחורף הזה - קפה גאלה ברעננה
ישראל מיישרת קו עם הטרנד העולמי הקיים בבירות הקולינריות הגדולות כמו ניו יורק, פריז ורומא – מסעדות שף יוקרתיות בבתי מלון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בבתי מלון, וגם הבאנו בשורה: בכולן אפשר לסעוד גם ללא לינה
"פתחנו עם מנה שובבה ומרעננת של יאם פלא טוד, עם קריספי בייבי אנשובי, עגבניות שרי ועשבי תיבול, המעטפת הפריכה של הדגיגים הקטנים הוסיפה קראנצ'יות נהדרת וכל טעמי הרוטב היו מאוד מאוזנים והשתלבו למנה פיקנטית וטעימה...". בנגקוק לא רק בחלומות - ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי, שבמתחם שרונה מרקט תל אביב