"נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה..." טל יונאי שרייר הגיעה עם ציפיות גבוהות לנאמוס בהרצליה פיתוח, ושמחה לגלות שהמציאות עולה על כל דמיון
"אותו בשר משובח וטעים מ-100% בשר בקר הנקצץ בסכין חדה, אותה צלייה מדויקת ואיכותית על להבה חשופה, אותן תוספות מושחתות מהיסוד דוגמת גבינה צהובה, בייקון, חזה אווז, ביצת עין, חציל מטוגן ועוד, והכל מוגש בלחמניות אווריריות וטריות..." דן תורן חוזר פעם אחר פעם לדיינר האמריקאי של אילת, הלוא הוא ברביס, רק שהפעם חיכתה לו שם הצעה לילית מפתה במיוחד
"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!
בכל בר תמצאו שלל סוגי בירות, קוקטיילים מרעננים, וגם לא מעט יינות בוטיק מהארץ ומחוצה לה, אך היתרון הגדול ביותר הוא האוכל שהם מגישים לצד האלכוהול - אוכל שובר שגרה, מלא בהפתעות, יצירתי ומתחכם, כזה שהייתם מצפים לו דווקא במסעדות. מחפשים בר-מסעדה? ריכזנו עבורכם כמה המלצות לבילוי הקרוב עם החבר'ה
"פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה..." כרמית אופק מגיעה לאוליברי תל אביב וזוכה ליהנות מטעמי וניחוחות גן העדן הסיציליאני שהוגשו לה בצלחת
"עוד מנה בהשפעה טורקית היא ה"קאצ'מק" – מעין פולנטה סמיכה ועשירה, על בסיס קמח תירס, תפוחי אדמה מבושלים ושמנת, שמאפיינת את האיזורים הגבוהים והקרים..." שפרה צח חזרה מטיול מרתק בין נופיה הקסומים של מונטנגרו, וכמובן גם עם המלצות למה כדאי לאכול במדינה מיוחדת זו
רמת גן היא לא רק ספארי, קניון איילון, כפר המכביה והבורסה ליהלומים אלא תמצאו בה גם סצנה קולינרית אורבנית תוססת, צעירה ועצמאית, כזו המתחרה בכבוד באחות הגדולה הצמודה לה. קפצנו לביקור וליקטנו עבורכם המלצות על מסעדות ברמת גן שפשוט כדאי לסעוד בהם - הנאה מובטחת!
יום העצמאות האמריקאי בפתח, ואין דרך מוצלחת יותר לציין יום זה מאשר בארוחה אמריקאית דשנה. אז מה תבחרו: המבורגר כפול עם צ'יפס, כנפיים ברוטב ברביקיו, סלט קולסלאו וקולה בכוס ענקית או בכלל תעדיפו פנקייק גדול ברוטב מייפל. במיוחד בשבילכם ריכזנו המלצות על מסעדות אמריקאיות שמספקות את הסחורה ובגדול!
"חלקנו גם עראיס – פיתה מחולקת לארבעה חלקים במילוי בשר טחון בתיבול ביתי עם פטרוזיליה, בצל ועגבניות. הפיתה נאפית בתנור אבן ומקבלת קריספיות נהדרת, והבשר מתבשל בתוך הפיתה ומגיר את שומניו לפיתה...". ליאור פנחסי מגלה את הקסם של 'סעידה בפארק' בחולון: אוכל מזרחי טעים, מוזיקה לא שגרתית ואלכוהול מדויק הנפגשים על שפת האגם
"טונה וסלמון המוגשים על מצע של מיקס עשבים פיקנטי ברוטב סויה וקרמל. המנה הזו גרמה לי לחייך, אין לי דרך אחת לתאר את זה. טעמים לא מורכבים מידי שעושים שמח בפה..." אז אחרי שבילה שבוע מעבר לים, יעל דור לוקחת את בן הזוג לחלוצת המטבח היפני היוקרתי בארץ - קיוטו הרצליה פיתוח. אל תשכחו לנסות את הסאקה.
"השידוך בין נתחי העגל והשמנת לכמהין השחור היה מוצלח, והורגש שיד מקצועית ידעה ללהטט בין חומרי הגלם בעלי הטעמים הדומיננטיים בצורה כזו שלא פגעה באף אחד ממרכיבי המנה..." קרין אביב יצאה לבדוק את התוספת החדשה לעיר התחתית של חיפה, טרטוריה ונציאנה, וגילתה מסעדה איטלקית אותנטית עם תפריט אוכל מדויק
"רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה..." ים 7 בהרצליה מגישה לסועדים נוף לים הכחול, רעש גלים ומנות מדויקות וטעימות. טל יונאי שרייר בחרה את מסעדת החוף שלה לקיץ הזה
"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה
החלטתם לקחת אתנחתה קלה ולטייל בשדות המוריקים ובשבילי הפרדסים של אזור השרון, אז למה שלא תשלבו איזו ארוחה טובה בלב הטבע, מול הים הכחול הפסטורלי או בתוך מרכזי הערים. נופי השרון מעוררי תיאבון - כך שריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות בשרון
"הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל..." קרין אביב חוזרת שוב ללה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב, האיטלקית שמציעה אוכל לא יומרני אך מדויק להפליא, מנות מצוינות ובלי הרבה רעש וצלצולים
"מנת הלביבות שלי כוללת שלוש לביבות שמנמנות-שחומות שכל אחת מהן נחה, בקונטרסט צבעוני, על עיגול לבן של רוטב שמנת-חזרת שמוסיף עוד טוויסט למשחקי הניגודים של חם-קר פריך-חלקלק..." שפרה צח מגיעה לגראונד קפה קרית אונו, ומוצאת מקום "שכונתי" כזה שכולם נפגשים בו, עם תפריט המתחיל בנשנושים ומסתיים הארוחה של ממש
"הערב נפתח וגם העיניים עם קרפצ'יו פלמידה אדומה שהיה נהדר ומאוזן, קרפצ'יו מוסר ים בשמן זית ושמיר, כן שמיר בקרפצ'יו כמחווה למסורת האשכנזית וזה עובד נהדר..." יעל דור מגיעה אל 'השקד' בתל אביב ומגלה פנינה עם תאוות חיים ויכולת הישרדות פלאית, המציעה התרפקות על נוסטלגיה קולינרית מזרח אירופאית
"הפילה היה עשוי בצורה מושלמת, צריבה טובה מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנה פשוטה לכאורה אבל כשמדייקים ומשקיעים בחומרי הגלם, לא צריך יותר מזה...." יונתן שטרנברג תמיד נהנה לחזור ללינק מבשרת ציון, ביסטרו המציע מנות יצירתיות בהתאם לעונות השנה לצד תפריט אלכוהול עשיר. מי מצטרף לדרינק?
לקראת החג הכי לבן של השנה, ריכזנו עבורכם רשימה של קונדיטוריות מומלצות המציעות מגוון עשיר של עוגות, קישים, מגשי אירוח, מאפים וקינוחים שיוסיפו המון צבע, טעם וחן לשולחן. חג שבועות שמח!
"השצ׳אמאדי, קדרת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני, היא בדיוק מה שקדרה אמורה להיות, עטופה בחום ואהבה של שזיפים שנקטפו במטע אי שם למרגלות ההרים המרהיבים של גיאורגיה, והיא מוגשת עם תוספת של אורז..." עמרי שמילוביץ מגלה בראצ'ה תל אביב את הטעמים, הניחוחות והשמחה של המטבח הגיאורגי.
האביב כבר כאן, הכל פורח מסביב ומזג האוויר פשוט מושלם לארוחת בראנץ' זוגית מפנקת או ביחד עם חברים. במיוחד בשבילכם ריכזנו המלצות על ארוחות בראנץ' מומלצות מצפון הארץ ועד דרומה. אז את מי אתם מזמינים לבראנץ'?
"בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית..." שפרה צח מצאה את המקום שמציע את הארוחה הכי ישראלית שיש - מדזו הרצליה פיתוח
"כדי לספק את הסקרנות הזמנו גם מנה מקסיקנית - טאקו ממולא עוף וירקות בתיבול מקסיקני וחלפיניו. איזה מזל שלא ויתרנו, זו היתה מנה שעשתה כבוד למטבח המקסיקני ונתנה את ה"עוקץ" המפתיע לארוחה הזו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת את בן הזוג למיט - מקדש הבשר של חיפה, ומגלה כמה תובנות מעניינות על בשר, ועל כל מה שקורה מסביבו
"הניוקי היו גדולים במיוחד ונימוחים להפליא, והיו מצוינים בפני עצמם וגם בליווי רוטב השמנת, הפטריות והערמונים, שהעניקו טעם עמוק, מעודן ומלטף. ניוקי עשיר ומענג, שעטף את הפה בטעם של עוד...". ליאור פנחסי מגיע לפיאצה תל אביב ומגלה מקום המציע אווירה כפרית-ביתית בלב העיר הגדולה, אוכל איטלקי טוב המתכתב עם רומא וקינוח אחד שפשוט אסור לפספס!
"אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע לפנינו, והוא היה פשוט מושלם..." השבוע ממש התחשק ליונתן שטרנברג איזה סטייק עסיסי וטוב אז הוא הגיע לאחת ממסעדות הבשר הכי מומלצות בארץ - מו ומו ברחובות