הרבה מאוד סידן עולה על השולחן בשבועות. כמה מתוכו יישאר לנו בסופו של החג בגוף? הדיאטנית ליאורה חוברה עם כל הטיפים שיעזרו לכם לשפר את ספיגת הסידן ולהרחיק את דלדול העצם
ליאורה חוברה, הדיאטנית שלנו, יצאה הפעם למשימה בלתי אפשרית - שלחנו אותה למסעדת פביאנה לאכול ארוחת פסטה טרייה ברטבים. הדו''ח המלא שלה על האירוע כולל רשימה ארוכה של צידוקים שיקלו על מצפוננו וגם תובנה לסיום: אם כבר לבזבז קלוריות אז רק על הטוב ביותר
בין הפיגמנטים אדומי הלחיים שגרמו לסבתות להכריח אותנו לאכול עגבניות נמצא גם הליקופן, אותו חומר פלאי שהוכח בוודאות כמקטין את הסיכוי ללקות בסרטן בכלל ובסרטן השד והערמונית בפרט. הסבר מורחב עליו ועוד כמה סיבות לאכול ירקות ופירות אדומים, בטורה השלישי של ליאורה חוברה בסדרת הצבעים
לפי הרפואה הסינית, מזונות בצבעי כתום, צהוב וחום, מחזקים את אלמנט האדמה שבנו, ובתרגום לעברית, מחזקים את הגוף כולו. הכתומים מחזקים במיוחד את הטחול, שלפי אותם סינים אחראי על מנגנון הרעב והשובע ועל הדחף למתוק. ואם עוד לא שכנענו אתכם להכניס את הכתום לתפריט על בסיס יומי, מתברר שהוא גם מפחית את הכולסטרול הרע ומסייע לגוף להילחם בסרטן. מי אמר כתום ולא קיבל
ארוחת הצהריים שלנו מסבירים המומחים, צריכה להיות כמה שיותר צבעונית וכמוה, גם הארוחות האחרות. הדיאטנית והמטפלת בתזונה סינית, ליאורה חוברה, מסבירה מה תורם לבריאותינו כל צבע ומתחילה עם הבסיס, הירוקים. כתבה ראשונה בסדרה
הבופאלו ניזונים ממזון טבעי בלבד ואינם מקבלים כל תוספי מזון מה שכמובן משפיע על ערכם התזונתי והבריאותי של מוצרי חלב הבופאלו. בחלב בופאלו יש למשל, פי שתיים סידן מבחלב בקר והוא עשיר בחלבון ודל בכולסטרול
התפוזים, התפוזים טובים באלף אחוזים, אבל גם לאשכוליות לא חסר ובטח שלא לפומלות. כל הסיבות לאכול הדרים עד מאה ועשרים
רגע לפני הישמע הגונג מגלה הדיאטנית ליאורה חוברה כמה קלוריות יש בכוסית דרינק ומנגד, כמה קלוריות אפשר לשרוף בנשיקה. המסקנה: כדאי להתנשק באריכות ובתשוקה
כבר לפני מאה שנה אובחן באירופה דיכאון החורף, דכדוך המתאפיין במצב רוח ירוד ומתוח, חוסר חשק לצאת מהבית ומשיכה למיני מאפה, פסטות, שוקולדים ומתוקים.
בחורף ממליצה הרפואה הסינית לאכול מזונות מחממים שיחממו אותנו מבפנים ויחזקו את המערכת החיסונית. מה נחשב למחמם ומה נחשב למקרר? הדיאטנית ליאורה חוברה עם הרשימה המלאה.
האסאי הוא כנראה אחד הפירות הבריאים שיש. יש בו תכולה גבוהה של אנטי-אוקסידנטים, כמות גדולה של חומצות שומניות, המסייעות בשמירה על הלב והמערכת החיסונית והוא מכיל כמות סידן הדומה לזאת שבחלב.
לצום או לא לצום? זו השאלה ששואלים את עצמם רוב מכריע של חילונים בערב יום כיפור. הדיאטנית ליאורה חוברה מרכזת את כל האמונות העממיות בדבר חשיבותו של צום לגוף ועונה עליהן אחת אחת.
דגים יכולים לשפר את תפקודינו המוחיים, להקל על סימפטומים של דיכאון ולהקטין את הסיכוי ללקות בשבץ או מחלת לב. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה יש בהם שמועיל לנו כל כך.
לכבוד אוגוסט, שבו כידוע נמסים בחום כל כללי ה'עשה ואל תעשה' באוכל, תופסת הדיאטנית ליאורה חוברה את תפקיד המרגיעה הלאומית ומדווחת שמותר לאכול גלידה וזה אפילו לא נורא משמין.
אבטיח ומלון הם בכלל ירקות, מסבירה הדיאטנית ליאורה חוברה, ויש להם אינסוף יתרונות בריאותיים. כרגיל, יש גם מתכון בסוף.
דיאטנית הבית שלנו, ליאורה חוברה, חובקת ספר דיאטות חדש – הדיאטה הסינית. בספר היא מציעה שיטת הרזיה שמתאימה את התזונה הסינית הידועה בסגולותיה הבריאותיות לחיים בישראל. תמצית השיטה בת 4 השלבים.
מתי מוציאים את השומן מהחלב שאנחנו שותים? האם זה כדאי בכלל? הדיאטנית ליאורה חוברה משווה בין מוצרי חלב דלי שומן למלאים.
הידעתם שכף טחינה מכילה כ-45 קלוריות ובמאה גרם חומוס, רק שתי כפות גדושות, יש כ-300 קלוריות? רגע לפני שאתם עולים על המשקל לבדוק את הנזקים המצטברים של ניגובי החג, הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה בכל זאת היה כדאי.
ט''ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת להתעמק בפן הקלורי של הפירות היבשים למרות שהם טעימים כל השנה
מיתוס גריל בר, בר הבשרים הממוקם מול בית המשפט בתל אביב, ליד איכילוב, הקריה ומשרדים רבים החליט שבר בשרים הוא דווקא מקום מצוין לעשות בו דיאטה.
זה שתרומתו של הרימון לפריון לא הוכחה באופן מדעי, עדיין לא אומר שלא כדאי לצרוך ממנו. כדאי גם כדאי, גם למטרות בריאות וגם כי הוא יפה וטעים.
דבש הוא מוצר טבעי, בניגוד לסוכר הלבן שהוא מוצר מזוקק ותעשייתי. בתהליך זיקוק הסוכר מתקבל סירופ כהה ועשיר בויטמינים ומינרלים ופחמימות מורכבות...
לכל מי שנשאר בארץ ורוצה להימלט מחום אוגוסט המעיק מסתבר שאפשר להעביר ערב קייצי נחמד גם בארצינו המיוזעת. גם מי שטרח לחיטוב גזרתו בערב שבת (כלומר באביב) יוכל לאכול בשבת (וגם בערבי השבוע האחרים ממש בלי לקלקל את המאמצים.