הפיתויים של פביאנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  ליאורה חוברה, הדיאטנית שלנו, יצאה הפעם למשימה בלתי אפשרית - שלחנו אותה למסעדת פביאנה לאכול ארוחת פסטה טרייה ברטבים. הדו''ח המלא שלה על האירוע כולל רשימה ארוכה של צידוקים שיקלו על מצפוננו וגם תובנה לסיום: אם כבר לבזבז קלוריות אז רק על הטוב ביותר

אם גם אתם פצחתם בדיאטת אביב, פסטה על נגזרותיה היא בטח לא הדבר הראשון שאתם חושבים להכניס לפה. זה הרי נורא משמין, לא?
אז זהו שלא בדיוק. לפסטה יש דווקא יתרונות רבים בעניין הדיאטה. היא עשירה בפחמימות מורכבות והאינדקס הגליקמי שלה יחסית נמוך. או בעברית, אכילתה גורמת לעליה קטנה יחסית של רמות הסוכר בדם והפחמימות הנספגות לדם באופן הדרגתי, תורמות להעלאת רמת הסרוטונין במוח. סרוטונין גבוה תורם ליצירת תחושת שובע ומשפר את מצב הרוח, הריכוז והשלוה. האם הסנגוריה הפריכה כבר טענות התביעה?

דווקא אחרי ארוחה המבוססת על פסטה נרגיש שבעים ורגועים לאורך זמן ולכן, סביר להניח שלא נתפתה לאכול ממתקים וחטיפים שהם עשירים מאוד בקלוריות. למי שרוצה עוד יותר לשפר את תחושת השובע מומלץ לבחור בפסטה מקמח מלא. פסטה כזו מכילה את כל מרכיבי גרגר החיטה כולל הנבט ולכן היא עשירה בויטמינים, מינרלים וחומצות שומן ייחודיות. בנוסף, בגלל תכולת הסיבים, היא תורמת לתחושת שובע ובסופו של דבר לאכילה מופחתת. הסיבים שבקמח המלא משפרים לא רק את תחושת השובע אלא גם את פעילות מערכת העיכול.

כל האמור עד כאן בא להסביר שאפשר לאכול ארוחת פסטה במסעדה ואפילו לצאת שבעים ולא ממש עמוסי קלוריות. כדי לבדוק איך עושים זאת נכון שמנו פעמינו לפביאנה, מסעדת פסטה טרייה, ומצאנו מסעדה ביתית ונעימה ושירות אדיב ומקצועי.

אז איך עושים את זה מענג וגם לא משמין?
למנות ראשונות כדאי לבחור אנטיפסטי, שהיה מצוין ולא עשיר מדי בקלוריות. למי שרוצה לטעום מהמנות הבשריות– אבל על קצה המזלג – מומלץ מאוד הקרפצ'יו שמלווה בפביאנה בסלט ירוק גדול.

עם המנות העיקריות הגענו לפסטה. מזון טרי הוא תמיד טוב יותר ממזון בכל מצב צבירה אחר וכך גם כשמדובר בפסטה. המלצרית ''איימה'' עלינו שהמנות יגיעו במהירות בגלל שהפסטה טרייה ואכן עמדה בדיבורה.
אחרי שאוכלים פסטה טרייה, ובמיוחד מוצלחת כמו זו של פביאנה, קשה לחזור לפסטה הביתית הרגילה. את הפסטות של פביאנה מכינים במפעל המסעדה הסמוך, מה שמבטיח פסטה טרייה ''על אמת'' שאפשר גם לקחת הביתה. את המנות תוכלו להרכיב כמו לגו. לבחור לכם פסטה ואליה לצרף את הרוטב החביב עליכם ממבחר המומלצים של המסעדה. כמתבקש מכותבת המדור ''סופרים קלוריות'' בחרנו פסטה רדיאטורי מקמח מלא. צירפנו אליה, למרות מחאות המלצרית, רוטב רוזה זוקיני ושרימפס והבחירה התבררה כנכונה מאוד. השרימפס היו טעימים כאילו זה עתה קפצו לצלחת מחוף הריביירה בניס. בתור מי שכבר אכלה פסטה מקמח מלא מסוגים אחרים, אני חייבת להודות שכזאת פסטה מוצלחת טרם טעמתי. עוד מנה משובחת היתה רביולי גבינת עיזים. הרביולי, שהתהדרו להם בצבעי בצק שונים משני צידיהם (הברקה אסתטית) היו מלאים בגבינה משובחת והוגשו ברוטב מצוין של פסטו , צנוברים ותרד.
ואם בענייני ספירת קלוריות עסקינן, אפשר לבחור מכל אחת מהמנות במנה הקטנה המכילה 180 גרם (ולטעמי ממש מספיקה) או בגדולה המכילה 240 גרם.

לקינוח התענגנו על עוגת גבינת ריקוטה עם שקדים וגרדת לימון, וכמו שאומרת הדיאטנית, אם כבר לבזבז קלוריות אז שיהיה שווה.
פביאנה פסטה
גרוזנברג 31, נחלת בנימין, תל אביב
טלפון: 03-5102101