הנשיקה המחטבת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 רגע לפני הישמע הגונג מגלה הדיאטנית ליאורה חוברה כמה קלוריות יש בכוסית דרינק ומנגד, כמה קלוריות אפשר לשרוף בנשיקה. המסקנה: כדאי להתנשק באריכות ובתשוקה

אין ספק כי האלכוהול הוא המלך של הסילבסטר. דקה לפי החגיגות, בעיקר למי שבכל זאת עסוק בספירת קלוריות, כדאי לדעת שגרם אלכוהול מכיל 7 קלוריות. כלומר כוס יין אדום מכילה 70 קלוריות. ככל שהמשקה מרוכז יותר באלכוהול כך גדלה כמות הקלוריות. כך למשל, כוסית וודקה מכילה 132 קלוריות ובקבוק בריזר אלכוהולי יוסיף לכם לחשבון 220 קלוריות. את הקלוריות האלה אתם כמובן לא לועסים והן לא משביעות. להפך, בדרך כלל מוסיפים לידן גם כמה נשנושים עתירי שומן כמו קרקרים וזיתים.

אם רוצים לשלב אלכוהול עם קצת בריאות כדאי להעדיף יין אדום יבש. הוא מכיל חומרים הקרויים פלבנואידים שהם נוגדי חימצון והם תורמים לבריאות הלב וכלי הדם ומשפיעים לטובה על מניעת סרטן והאטת הזדקנות. כדאי לדעת שאלכוהול ששותים על קיבה ריקה עובר מיד לדם ו''עולה לראש''. כדי להאט קצת את התהליך כדאי לאכול משהו (ורצוי עם מעט שומן) לפני שמתחילים לשתות.

בניגוד למה שנהוג לחשוב, אלכוהול לא מחמם. בשלב הראשון הוא אמנם ממריץ את זרימת הדם וגורם לתחושת חום. אבל בשלב הבא הוא גורם להרחבת כלי הדם ודווקא לתוצאה ההפוכה (וזו הסיבה שאלכוהוליסטים חסרי בית קופאים מקור בקלות יתרה בחורף, בארצות קרות).

ואם לקינוח אתם חושבים שהנשיקה בחצות זה מה שיציל את הדיאטה וישרוף את הקלוריות מצפה לכם אכזבה. תלוי כמובן איזו נשיקה (ואולי גם עם מי...) אבל בסך הכל תצליחו לשרוף כ – 25 קלוריות אם תתנשקו במשך דקה תמימה. אבל יש למה לקוות - בשיא העולמי לנשיקה צרפתית מחזיקים בני זוג אמריקנים מניו-ג`רזי, שהתנשקו בשנת 2001 במשך 31 שעות ושרפו יחד 7436 קלוריות.

פונץ' חם
פונץ' הוא משקה נהדר המתאים גם לחנוכה וגם לסיבסטר, ונפלא להגשה גם סתם כך לאורחים שהגיעו ביום גשום. כדי לקצץ בכמויות האלכוהול (והקלוריות) אפשר להשתמש בפירות ובתבלינים.
(מתכון לעשרים מנות של 115 קלוריות כל אחת)

החומרים הדרושים:
בקבוק יין אדום יבש
בקבוק יין אדום מתוק (אפשר להשתמש ביינות קינוח למיניהם)
כוסית וודקה
3 – 4 שקיקי תה, רצוי בטעם תפוח או לימון
4 כפות סוכר
כף גרגרי ציפורן שלמים
כף גרגרי הל
לימון גדול
תפוז
תפוח
50 גרם צימוקים
מיץ מלימון שלם טרי
2 כפיות קינמון
3 – 4 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. פורסים את הלימון והתפוז לפרוסות עגולות ודקות.
2. מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות.
3. חולטים את שקיקי התה 10 דקות בספל מים רותחים ושופכים את התה (ללא השקיקים) לסיר גדול.
4. מוסיפים את שארית המים, לימון, תפוז, תפוח, צימוקים, קינמון, הל, ציפורן, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית 30 דקות.
5. מוסיפים את היינות ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה, ללא הרתחה.
6. מתקנים את התיבול. מגישים חם בכלי המיועד לפונץ' או בקנקן זכוכית.

* ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא