הסוד הכמוס של חלב הג'אמוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  הבופאלו ניזונים ממזון טבעי בלבד ואינם מקבלים כל תוספי מזון מה שכמובן משפיע על ערכם התזונתי והבריאותי של מוצרי חלב הבופאלו. בחלב בופאלו יש למשל, פי שתיים סידן מבחלב בקר והוא עשיר בחלבון ודל בכולסטרול

בופאלו הוא התיאו המקראי או אם תרצו הג'אמוס, שפגשו פה ראשוני העולים בסוף המאה ה – 19 ובתחילת המאה ה – 20 כשהגיעו לייבש את הביצות. פגישה מפתיעה, חייבים להודות, אבל מאז נעלמו הבופאלו מנופי ארצנו לשנים רבות. בחוות הבופאלו בביצרון, שהיתה בעבר רפת בקר לכל דבר החליטו שאין סיבה שגם אנחנו לא נהנה ממוצרי החלב של הבופאלו וב – 1995 אחרי שנה של מאבקים בירוקרטים, הוטס לארץ עדר הבופאלו הראשון. העדר שמונה כיום כבר כ-300 ראש, עשה ''עלייה'' מאיטליה. שם גם למדו בני משפחת טרייסטר, בעלי החווה בביצרון, את רזי הכנת המוצרים.

למה בכלל להעדיף מוצרי חלב בופאלו על פני חלב בקר היא שאלה מתבקשת. ראשית, יש רבים שאינם מעכלים טוב מוצרי חלב בקר. עבורם נפתח בשנים האחרונות עולם שלם של מוצרים מחלב עזים וכבשים. הבופאלו מצטרף אליהם ומגדיל את ההיצע. הבופאלו ניזון ממזון טבעי בלבד ואינו מקבל כל תוספי מזון. הדבר מתבטא בערכם התזונתי והבריאותי של מוצרי חלב הבופאלו ששונה מחלב הבקר בערכים רבים. חלב הבופאלו הוא למשל עשיר מאוד בסידן ומכיל כמעט פי שתיים סידן מחלב בקר. הוא עשיר בחלבון ודל בכולסטרול ומצד שני, עשיר יותר בשומן. לכן יש לשים לב לאחוזי השומן במוצרי החלב העשויים ממנו במיוחד מי שמוגבלים בשומן מהחי מסיבות בריאותיות.
בחוות ביצרון מייצרים מבחר גדול של מוצרים מחלב בופאלו בטעמים ובקשת רחבה של אחוזי שומן. אפשר למצוא היום על המדפים יוגורטים בטעמים מיוחדים ומפתיעים כמו פרג, תמרים, קיווי, תפוחי עץ ואננס, גבינות שונות כמו מוצרלה, ריקוטה או צפתית בטעמים שונים (טבעי, שום, שמיר, שומשום, זעתר וקצח), בורסיין, לבנה ושתי גבינות חדשות שהושקו לאחרונה, קשקבלו וקנסטרטו. לצד אלה נמכר כמובן חלב בופאלו, שוקו ואייס קפה.

וכן, אפשר גם לבשל עם חלב בופאלו:

יוגורט בופאלו עם משמשים מיובשים ותפוחים בקרמל
מתכון של אלינוער רבין, באדיבות חוות הבאפלו יצרנית ומשווקת מוצרי חלב על טהרת חלב הבפאלו

החומרים הדרושים:
חצי ליטר יוגורט בופאלו טבעי של ''חוות הבופאלו''
100 גרם משמשים מיובשים
4 כפות קואנטרו
תפוח גרנד סמית
30 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:
1. חותכים את המשמשים לקוביות קטנות ומשרים שעה בקואנטרו.
2. חותכים את התפוח לרבעים, מרחיקים את הליבה והגרעינים. פורסים את התפוח לפרוסות דקיקות.
3. מחממים את החמאה והסוכר במחבת, מוסיפים את פרוסות התפוחים ומטגנים מספר דקות, עד שהפרוסות זהובות, מסירים מהאש.
4. מרפדים גביע בכף גדושה מתערובת התפוחים, עם מעט מהנוזל. ממלאים את הגביע ביוגורט עד ¾ הגובה ומכסים בכף גדושה מתערובת המשמש.

ניתן להשיג את מוצרי חוות הבופלו ברשתות השיווק השונות, חנויות טבע, מעדניות ובנקודות מכירה נוספות. וכמובן בחנות המחלבה במושב ביצרון שלידה בית קפה נעים ופינת ליטוף לחיות, בילוי משפחתי מצוין לבוקר שבת אביבי.

* ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא