''מאוששים קמעא המשכנו לביבוטי – צלי כבש הודו בפירות יבשים הנבלע בביס אחד (לפחות על ידי), ולחזה הודו בשום ולימון צרוב על הגריל...''. מיכל וייס וידידה הידען למדו כמה בשר יכול להיות טעים, במסעדת ואקירו הכשרה שבירושלים
"על הפלטה מרחשים בעליזות אנטרקוט אדמדם, עסיסי, מדויק להחריד, ומתובל רק במעט מלח גס ופלפל; ונקניקיות צ'וריסו ששולחות אותי, משתנקת, אל המים...". מיכל זמרני הוציאה את חברתה התל אביבית לבילוי צפוני, במסעדת טנדוקה הכשרה
"אותו הדבר כמו במסעדה, רק בערך פי 4 פחות במחיר. מהר מהר עברתי לשוקיים. גם כאן, טעם מעולה, בשר איכותי בבירור...". נדב אבידן נפעם מפאפאגיו אקספרס, שמציעה את אותו האוכל כמו במסעדות הרשת, אבל במחירים נמוכים בהרבה
''כעת יכולנו להתמודד עם האתגר האמיתי – הבשרים. הם הוגשו משופדים, חמים, טריים, עסיסיים ועשויים היטב, במבחר שכלל שיפודי כבד עוף, פרגיות, לבבות וקבב הבית...''. קרן ויזנר גילתה פנינה בוכרית קטנה, בדמות מסעדת פינת השלושה
''ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם. מנה מעולה, לא פחות...''. נדב אבידן למד במסעדת מאמאמיה מהי הפשטות המושלמת, בכל הנוגע לאוכל
''לעיקריות בחרנו בדניס ופורל על הגריל. את טריותם היה אפשר לשער לא רק מטעמם, אלא גם מריחם. שני הדגים הוגשו פתוחים ומפולטים, ותובלו בעדינות בכמון ופפריקה..''. מיה בר אכלה ארוחת דגים ראויה לשמה במסעדת אהבת הים שבת"א
''קבב טלה עם צנובר ונענע, מסבחה, טבולה שקדים וסלט עגבניות פיקנטי, הגדיר מחדש את המושג קבב, לכל הקבבים שיבואו בעקבותיו...''. רוני מיכאל חגגה אירוע עם תפריט אה-לה קארט של מסעדת הגורמה הכשרה ארוגולה. אכן, חגיגה
''העוף היה פיקנטי ומלא טעם, לא שמן ולא יבש, פשוט מושלם; התוספות - המשתנות מדי יום - מגוונות למדי, כאשר תבשיל הבמיה הצטיין באופן מיוחד...''. נועה יחיאלי וידיד השתלמו באוכל הודי במסעדת מהרני הכשרה שבתל אביב
''מאידך, טורטליני - כיסוני בצק פסטה, ממולאים בגבינת עיזים ובזיליקום, מוקפצים בעדינות בשמן זית, שום ועגבניות. מנה עדינה וטעימה...''. קרן ויזנר בילתה את יום שלישי, פעמיים כי טוב, במסעדת פפרדלה הכשרה שברחובות
''במגש שחור עטור מחצלת הונחו ניגירי סלמון, ניגירי בס, מאקי מלפפון ומאקי אינסייד-אאוט סלמון אבוקדו. נהנינו מאד לחסל כליל את תכולת הכלים הנאים..''. אדווה גן סתיו מהלה במסעדת סושי מאניה חוויה יפנית בקצת איטלקית
''בפינה הימנית, במשקל של 200 גרם, פילה מושט מתובלן היטב, לצד תפוחי אדמה אה לה טוסקה, חצי אפויים–חצי מטוגנים, עובדה שהקנתה להם מרקם שונה ומיוחד...''. ניר בר לב כל כך נהנה במסעדת טוסקה, שלא הרגיש איך הזמן עבר
''הפתעת הערב היתה קרפצ'יו פילה שהוזלף במיץ לימון טרי ופוזרו עליו צנוברים וגרגרי רימון...''. אדווה גן-סתיו הלכה למסעדת מפגש הסטייק הכשרה בהרצליה בציפייה לסטקייה סטנדרטית, וקיבלה מסעדה מעוצבת עם מנות משובחות
''הפוקצ'ה נמסה לי בפה כאילו הייתה עשויה מחמאה, ורוטב העגבניות המוקרמות השאיר את חותמו כמי שקורא לי להזדרז ולאכול חתיכה נוספת...''. אורי גושן עדיין מתקשה להאמין שמסעדת לה-טוסקנה הנהדרת ממוקמת ברעננה, ולא באיטליה
''הצלע הגברית התענגה על שווארמה רכה ועסיסית, צלויה למשעי וטריה מאד, עשויה בול לטעמה הבשרני...'' מיכל וייס ביקרה במסעדת אליו הכשרה שבמודיעין, וגילתה לא רק את פירוש השם – אלא גם את תאוות הבשרים שבתוכה
''אנחנו מניפים מזלגות ופשוט נמסים מהטעם. הסלמון המעושן מעולה ומתמזג בהרמוניה נדירה עם רוטב הבשמל...''. דניאל רום התענג על הפסטות של מסעדת לה לזניה, ונזכר בכמיהה במסעדות הקטנות החבויות בפיאצות של ערי איטליה
''על הצלחת נערכה פגישה מרגשת בין אטריות שהוקפצו עם ירקות, אשר הוגשו לצד מנת בקר נהדרת...''. במהלך מסע קניות אליו נגרר עם חברתו, גילה ניר בר לב את נפלאות האכילה בקניונים, ובמסעדת תאי ווק נודלס שבקניון חולון - בפרט
''צלע כבש צלוי בגריל, כבש מיובש בכמון וקבב על מקל קנמון בטחינה גולמית, היא פרשנות משודרגת למטבח המזרח תיכוני...''. שפרה צח טעמה באוליב ליף מנות שזכו בתחרות הקולינארית הבינלאומית גביע הקרמלין, וזכתה בעצמה
''הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע...''. במסעדת שמש שביישוב הגלילי עין יעקב מקבלים אוכל של בית, באווירה של צימר
''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה
''בצעד מאוד לא מחושב, העמסנו אני וענבל מכל הבא ליד. אנטיפסטי של קישואים ובטטות; עלי גפן ממולאים, תפוחים ורכים; פשטידת פטריות ופשטידת תירס...''. שירי טוב פתחה טוב את שישי בבוקר, בבופה של בית הקפה חטאים מתוקים
''סשימי פלמידה לבנה היא יצירה שבכל נגיסה גילתה טעמים אחרים: זרעי עגבנייה, שומר, נתחוני זיתים ופרוסות צ'ילי דקיקות...''. נטע גל הלכה למסעדת לילית במטרה לעזור לנוער בסיכון. על הדרך היא נהנתה לאללה. מה לעשות
''דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן...''. מיכל זמרני התענגה על הפרלינים של בוטיק השוקולד טרינידד
''ואז המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים...''. מיכל זמרני גילתה פנינה בלב האוקיינוס של נס ציונה: מסעדת טוקופיה הכשרה
''במקרה הזה, נשלפו מהתנור בייגלי בצל ושומשום, חמימים וטריים, אשר נבלעו יחד עם ארוחת הבוקר, שכללה חביתה ריחנית, סלט טרי וגבינות...''. הבייגלס של קפה-מסעדה הולי בייגל במודיעין הזכירו למיכל וייס את הבראנצ'ים בניכר
''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן וטעמו פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו