Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת פינת השלושה: פנינת בוכרה שלי

פנינת בוכרה שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כעת יכולנו להתמודד עם האתגר האמיתי – הבשרים. הם הוגשו משופדים, חמים, טריים, עסיסיים ועשויים היטב, במבחר שכלל שיפודי כבד עוף, פרגיות, לבבות וקבב הבית...''. קרן ויזנר גילתה פנינה בוכרית קטנה, בדמות מסעדת פינת השלושה

כתושבת חיפה לשעבר (ה''צפון הקרוב''), זכורים לי היטב ימי השבת בהם משפחתי בחרה לטייל באופן קבוע במחוזות הצפוניים של ארצנו וכחלק מהטיול, איך אפשר בלי, אוכל. מרגע שנושא האוכל התעורר לו, אבי היקר, שידוע בחיבתו לאוכל מזרחי, חיפש את המסעדה בה יוכל להגשים את ''פנטזיותיו הקולינריות'' ואנחנו השתרכנו לנו בעקבותיו. וכך, בגיל צעיר, למדתי לנגב חומוס וליהנות מאוכל מזרחי אותנטי, הכולל גם נתחי בשר משופדים על קיסם.

התחושה הראשונה שעברה בגופי ברגע שפסעתי לתוך מסעדת פינת השלושה, הייתה נוסטלגיה. המסעדה, הממוקמת בעורפה של רמת החייל בתל אביב, הינה הסניף החדש ביותר (שנתיים וחצי) מבין שני הסניפים נוספים (ראשון לציון ובחולון) של הרשת. לי היא גרמה להרגיש כאילו הוכנסתי למנהרת הזמן, ונזרקתי אחורה לתקופת הילדות שלי. אח, כמה שמחתי לחזור.

לפתיחה הגיעו לשולחננו מבחר סלטים מעוררי תיאבון: בטטות קלויות, כרוב לבן עם שומשום, גזר מתובל, סלט קולסלו, פלפל קלוי על האש וכרוב סגול במיונז, כשהסלטים מלווים בלאפה חמה היישר מהטאבון. עם הסלטים הביתיים נפתח לנו התיאבון להמשך. וההמשך אכן הגיע.

למנות ראשונות הגיעו מספר מאכלים בוכרים אותנטים ומפנקים: בחש – מאכל אורז מוקפץ עם כבד קצוץ מתובל בעשבי התיבול; פלו – מנת אורז עם בשר טחון וגזר, מנה נעימה לעין, אך יותר לחיך. לצד מנות האורז, הוגשו לנו שלושה מאפים בוכריים: סמוסה – מאפה בצק ממולא בבשר טחון שנאפה בתנור טאבון; צ'וברה – מאבק בצק שטוגן בשמן עמוק וממולא בבשר טחון בתוספת תבלינים שמבליטים את טעמו המשובח; ומנטו – מאפה בצק מאודה, מעין דים סאם, ממולא אף הוא בבשר טחון עסיסי ומשובח.

בשלב זה התפנינו לשמוע מעט על המקום. את המסעדה הכשרה מנהלים שלושה אחים (ומכאן גם השם), צאצאים למשפחה שעסקה במשך דורות בתחום המזון בבוכרה. כיום המסעדה מתופעלת בידי דור שלישי של טבחים בני המשפחה, כשחלק מהמתכונים שמוגשים נלמדו מהדורות הקודמים. בנוסף לארוחות זוגיות או קבוצתיות, ניתן לקיים במקום אירועי ערב של עד 100 איש.

בינתיים, התפנינו למנה העיקרית. אל שולחננו הגיעה צלחת חומוס ביתי, מלווה במבחר מרשים של שיפודים. החומוס, שנוגב במהירות האור על ידנו, הרשים בטעמו הייחודי והעדין ובמרקם החלקלק שלו. כעת יכולנו להתמודד עם האתגר האמיתי – הבשרים. הבשרים הוגשו משופדים, חמים, טריים, עסיסיים ועשויים היטב, במבחר שכלל שיפודי כבד עוף, פרגיות, לבבות וקבב הבית – קבבוני כבש מתובלים עם בצל ושאר עשבי תיבול, שסחט מחמאות רבות מבן זוגי.

בעוד אנו נפרדים מהאחים, ציינו לעצמנו שמדובר במקום ביתי שמכין אוכל פשוט וטעים ללא כל יומרנות ובמחירים שווים לכל כיס ואווירה נינוחה. בהחלט, הרבה יותר מסתם פינה.

פינת השלושה
רחוב הברזל 24, רמת החייל, תל אביב.
03-6491777

לחם בשר הרצליה אירועים חדש