Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> בילוי צפוני במסעדת טנדוקה

בילוי צפוני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על הפלטה מרחשים בעליזות אנטרקוט אדמדם, עסיסי, מדויק להחריד, ומתובל רק במעט מלח גס ופלפל; ונקניקיות צ'וריסו ששולחות אותי, משתנקת, אל המים...". מיכל זמרני הוציאה את חברתה התל אביבית לבילוי צפוני, במסעדת טנדוקה הכשרה

הכתבה נכתבה במהלך חול המועד הפסח, ומבוססת על תפריט כשר לפסח

כנראה שעשיתי משהו ממש טוב לאחרונה, כי חתוקה התקשרה אלי, ביוזמתה, והודיעה לי שהיא קופצת לביקור של יומיים. חתוקה, שותפתי לדירה בימי תל אביב העליזים, היא אדם הפכפך במקצת, ולכן היינו בטוחים עד הרגע האחרון שהיא תשנה את דעתה. כמו ניצלות דייט ראשון לא מוצלח, חיכיתי בכל רגע לשיחת טלפון בנוסח "זה לא את, זה אני", וכשהיא נחתה אצלי בסלון, על תיקיה, ספר של ג'יין אוסטין והתלהבות משונה מ"כל העצים האלה", ידעתי שצריך לציין את המאורע באופן יוצא דופן. אז ניצלתי את העובדה שחול המועד, לקחתי חצי יום חופש, והוצאתי את חתוקה לבילוי צפוני: ארוחה במסעדת טנדוקה, וטיוליקצר בשמורת הטבע הסמוכה, עין השופט, שבבדרך כלל שקטה ונעימה אמוד בשעות הצהריים.

מסעדת טנדוקה ממוקמת באחד מהרחובות הפנימיים של המושבה הפסטורלית יקנעם. בעבר שכן פה בית קפה חלבי, שנסגר. הייחוד של המקום גרמה לבעלים, עדי ואסף, לקחת את המקום ולהסב אותו למסעדה בשרית כשרה, המיועדת לקהל סועדים ברדיוס של 40 ק"מ, קבוצות טיולים ועובדי חברות ההייטק של יקנעם. התפריט שם דגש גדול על איכות המוצרים והטיפול בהם. המסעדה מחזיקה חדר יישון מיוחד לבשרים, והמוצרים כולם נעשים במקום, אפילו הלחם, הקוסקוס, והקינוחים. בשעות הצהריים מציעה המסעדה תפריט עסקיות משתלם, הכולל מנה ראשונה לבחירה, לחמים ומאפים איטלקיים, מנה עיקרית ושתייה קלה.

המסעדה עצמה לא גדולה – כ-60 מקומות ישיבה, ובערב מוציאים כסאות גם לחצר המרוצפת, המחופה עצים, שיחים וגינה אורגנית קטנה, בה מגדלים עשבי תיבול. העיצוב בפנים המסעדה נעים ומרגיע, התקרות גבוהות, ובקירות פעורים חלונות גבוהים, ששוטפים את המסעדה באור. הצוות קומוניקטיבי ואדיב (ומעניין לציין שכו-לם מגישים לשולחנות ונכונים לשרת, מלצרים ואחראי משמרת כאחד), ואנחנו מרעננות את החיך עם גרניטה פסיפלורה קפואה, ומתפנות להזמין מנות ראשונות: זה מתחיל בטאפאסים, קומבינציה של ארבע פתיחונים המתחלפים מדי יום, בהתאם לחומרי הגלם במטבח ומצב הרוח של השף, ליאור. היום זה סלט סלק, צ'וריסו פיקנטי עם ירקות מוקפצים, עגבניות שרי עם פסטו, ומנה מעניינת של כרישה במילוי בשר. אחר כך, פטה כבד עם ריבת עגבניות שרי, שהיה מצוין, על אף שהמנה הוגשה עם לחם כשר לפסח, במקום עם טוסטונים, כהרגלה. קינחנו עם מנה צבעונית ומשודרגת של קבבוני כבש, שבדרך כלל מגיעים בציפוי טמפורה, והיום סתם הונחו על מצע טחינה סגולה (עם סלק) וירוקה (עם עשבי תיבול), וכך או כך - היו טעימים מאוד.

למנה העיקרית קיבלנו מיקס גריל: 600 גרם בשר, המגיע על פלטה לוהטת לצד שיני שום צלויות ופלפלונים חריפים. על הפלטה מרחשים בעליזות אנטרקוט אדמדם, עסיסי, מדויק להחריד, ומתובל רק במעט מלח גס ופלפל; נקניקיות צ'וריסו ששולחות אותי, משתנקת, אל המים; קבב טלה מתובל בעדינות; ופרגית עדינה, בתיבול מתקתק מעט, שחתוקה משתלטת עליה באגרסיביות מאוד לא אופיינית. חתוקה גם משתלטת, לבדה, על התוספת: תפוחי אדמה צלויים בקליפתם בתנור, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, חתוכים לרצועות דקות. אני נשארתי עם האנטרקוט (לא שאני מתלוננת), ועם התהייה לאיפה, לכל הרוחות, דוחסת חתוקה את כל הבשר הזה (מדובר בבחורה דקה).

קינחנו את הארוחה עם טריקולד קפוא, מכוסה בשבבי פיסטוק, שנתנו לשוקולד את הקונטרה המושלמת, הן במליחות לעומת המתיקות, והן בקראנצ'יות לעומת רכות המוס. חתוקה נשענה לאחור בסיפוק ואיימה עלי שאם אני אמשיך לארח אותה ככה – היא תבוא בתדירות גבוהה הרבה יותר. אחר כך יצאנו לטייל בשמורה, להוריד קצת את האוכל, והיה עמוס להחריד. לא לקחנו בחשבון שמדובר בחול המועד. כנראה שאי אפשר לסמוך על זה שדברים יסתדרו לטובתך כל הזמן.

טנדוקה
מרכז המושבה, ליד הדואר, יקנעם עילית
04-9590323

לחם בשר הרצליה אירועים חדש