Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת מאמאמיה: הפשטות המושלמת

הפשטות המושלמת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם. מנה מעולה, לא פחות...''. נדב אבידן למד במסעדת מאמאמיה מהי הפשטות המושלמת, בכל הנוגע לאוכל

הכתבה נכתבה לפני פסח. המסעדה כשרה לפסח ופתוחה במהלך חול המועד

כבר מזמן יוסי ואני מנסים להיפגש לאיזה ערב חברי בכיף. כל פעם קורה משהו אחר שמאלץ אותנו לדחות. והנה, בצהרי היום אני מקבל טלפון- ''מה אתה עושה היום?''. ומכיוון שלא היו לי תוכניות, הצלחנו למצוא את הזמן. עכשיו נותר רק המקום - יוסי הציע שנשב במסעדה בה הוא נוהג לשבת עם משפחתו, ששינתה את שמה ומאז לא יצא לו לבקר בה- מאמאמיה, או בשמה הקודם, ''הבית האדום''. מייד הסכמתי, יוסי הוא אדם שבהחלט מבין באוכל שלו.

כבר מהכניסה הגבנו בפליאה - אני, כי לא ציפיתי ממסעדה שמכנה עצמה ביתית להיראות כל כך מושקעת, בין אם בקווים הישירים והפשוטים של העיצוב, בצבעים החמים השולטים במקום, או בתמונות הענק המקסימות התלויות על הקירות. יוסי, לעומתי, היה מופתע מכיוון שזכר את המקום מביקוריו הקודמים. ''זה לא דומה בכלל, מטורף מה שעשו פה'', לחש לי בשקט כשבא המלצר לקבל את פנינו.

הגענו לשולחן, וכמובן שמייד פצחנו במלאכת הזמנת המנות. המלצרים של מאמאמיה יודעים מלאכתם, אין ספק, וכל שאלה שהצלחנו לשאול נענתה מייד ובחביבות גדולה. לא שבאמת יש הרבה מה לשאול, התפריט כל כך יעיל בגירוי בלוטות הרוק שזה מדהים: בלי שמות מפוצצים, בלי התנסחויות מורכבות, נטו אוכל, כמו שצריך להיות. בסופו של דבר סיכמנו את ההזמנה, התרווחנו אחורה והמתנו לאוכל שיבוא.

והנה, אנחנו רואים שני מלצרים פוסעים אלינו בצעד נמרץ ומחייך, וכל אחד נושא בידיו צלחות, וזה מתחיל: צלוחית חומוס בתוספת פטריות, עם פיתות מהטאבון שאפויות במקום. כמה פשוט, ככה טעים, ולי בכלל יש חולשה לפיתות הענק האלו של הטאבון המסורתי - פשוט כיף לנגב איתן שזו לא מילה. לידה קיבלנו מנת חצילים בטחינה, כשהחצילים מטוגנים בדיוק במידה הנכונה, והטחינה לא מציפה את המנה אלא מתבלת אותה במינון מדויק. הפשטות כאן היא שם המשחק. אנחנו כבר למדנו מזמן שפשטות היא דבר לא פשוט בכלל לבצע. במאמאמיה הצליחו ליצור את הפשטות המושלמת.

והנה המנות ממשיכות להגיע- גושגד'יה, בצק ממולא בשר אפוי בתנור, מנה בוכרית מהפינה המיוחדת בתפריט המוקדשת למאכלי בוכרה. מנה טעימה ומעניינת בשילוב טעמיה, ומומלצת לאלו שרוצים לדעת מה זה בישול מבית אמא באמת.

לאחר שבלסנו את המנות הראשונות, והתרווחנו מעט בכיתה כדי לפנות מקום לבטן המתמלאת, הגיעו המנות העיקריות. ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם (בטטה, פלפל, חציל ועוד). מנה מעולה, לא פחות. בגודל, בטעם, מנה משביעה אך לא מפוצצת, שלא מאלצת אותך להשאיר חלק על הצלחת, או לחלופין להתבאס על קוטנה. פשוט משובח.

בשלב הזה, ובעידוד קולות הצחוק שעלו משולחננו, הגיע אלינו רחמים, אחד משני השותפים המנהלים את המקום. רק בשבילו היה שווה להגיע – אדם מצחיק, לבבי, מעניין - די אם אומר שלבחור יש תואר שני בציור ואמנות, לא פחות ולא יותר, והנה חייו גלגלו אותו (לאחר קריירת הוראה) לנהל מסעדה שהיא סניף שני לרשת המתפתחת של מאמאמיה. איך שגלגל מסתובב לו... בהיותנו אנשי תיאטרון, אני ויוסי, השיחה קלחה למקומות לא צפויים, אבל בין לבין שמענו על אהבתו הגדולה של רחמים למסעדה, על הפרסים שהוא מחלק לכל ילד שמגיע לאכול אצלו, על הנכד החדש, וגם על משהו קצת עצוב - השריפה שפקדה את המקום לפני כחצי שנה, והחריבה אותו לחלוטין. רק לפני כחודשיים פתחו שוב את השערים לקהל, והפעם בשם ''מאמאמיה'', בעצת הרב. ודבר מכל זה לא נראה על רחמים, או על המסעדה שלו - רק חיוכים, צחוק, אוכל טוב, והמון ביתיות מבורכת. כאילו מעולם לא היה- וגם כמות הלקוחות הממלאת את המקום גורמת לנו להבין שלבית תמיד חוזרים, ולא משנה מה.

מאמאמיה
בן גוריון 4, נס ציונה.
08-9400082

לחם בשר הרצליה אירועים חדש