Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> חגיגת גורמה כשרה במסעדת ארוגולה

חגיגת גורמה כשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''קבב טלה עם צנובר ונענע, מסבחה, טבולה שקדים וסלט עגבניות פיקנטי, הגדיר מחדש את המושג קבב, לכל הקבבים שיבואו בעקבותיו...''. רוני מיכאל חגגה אירוע עם תפריט אה-לה קארט של מסעדת הגורמה הכשרה ארוגולה. אכן, חגיגה

הכל התחיל מזה שחיפשנו מקום לחגוג. סיבה טובה דווקא הייתה לנו – סיומו של פרויקט ארוך במיוחד, שהדיר שינה ממיטב אנשינו. משתתפים גם כן היו בשפע – כל מי שקשור איכשהו, באופן הקלוש ביותר, הכריז על התייצבות. דווקא המקום היווה את הבעיה. כי איפה מוצאים, בהתראה קצרה, מסעדה הראויה לחגיגה מלכותית, של פלוס-מינוס שלושים איש, שתהיה גם יוקרתית, גם כשרה (כדי להתאים לכולם), גם עם אוכל טעים וגם בתל אביב רבתי?

בדיעבד, צרות המחשבה בלבד היא זאת שמנעה מאיתנו לעלות על ארוגולה מלכתחילה. כשאתה חושב מסעדה – לעיתים רחוקות אתה חושב גם מלון. ובכל זאת, מסעדת ארוגולה, מסעדת שף גורמה הממוקמת במלון שרתון סיטי טאואר שברמת גן, ענתה לנו על כל הדרישות: גם קרובה להכל, ובמיוחד בשבילי, שהגעתי למרכז ברכבת. גם משדרת יוקרה, עם תאורה רכה, חלונות המשקיפים אל הבריכה ואל הנוף האורבני שבחוץ, ואווירה רומנטית המנתקת אותך מחיי היום יום. גם מושלמת לאירועים פרטיים של עד 120 איש, עם אפשרות לשלב קוקטייל על שפת הבריכה, סמינרים וכנסים הנערכים בקומת האירועים של המלון, או ארוחת שף משולבת עם טיפולי ספא רומנטיים. גם כשר (רבנות עירונית), וגם גורמה. או-הו, איזה גורמה.

על התפריט הערב אליו נחשפנו, תפריט אה-לה קארט בסגנון ישראלי ים תיכוני, אחראי השף גיל בלחסן. הוא מאופיין בהתאמתו לחיכו של הסועד הישראלי, ונעשה תוך ניסיון לשמור על קו מנחה ישראלי ים תיכוני, עם נגיעות צרפתיות ואסיאתיות, בשילוב עם האקלקטיות אליה רגיל הסועד הישראלי. כך, הגיעו לשולחן, בזה אחר זה, המנות הראשונות: סלט ירוק, עם עליי בייבי, ירקות טריים, פרורי לחם ואגוזי מלך גרוסים ומתובלים ורוטב וויניגרט. סלט ניסואז שכלל עליי בייבי, ירקות טריים, ביצי שליו זעירות, טונה במרינדה, קציצות תירס ותפודים אפויים עם רוטב מיונז, עגבניות חלוטות וקוניאק. חציל בלדי על האש, ברוטב יאם יאם - צ'ילי, כוסברה ונענע עם טחינה מוקצפת. טונה צרובה בשבעה תבלינים, עם סלט סלק אדום מבושל, בצל סגול וכוסברה. ניוקי תפוחי אדמה, עם פטריות טריות ומיובשות בניחוח של כמהין. וריזוטו דגים, שהוא אורז משולב עם דגי ים טריים, ירקות ירוקים וזעפרן. הכל נראה נפלא. הכל טעים להפליא. הכל נעלם מהצלחות תוך חמש דקות לערך, כשלכך מסייעים מקלוני לחם פריכים וחינניים מחד, ומאידך – עוד ועוד כוסות של יין הבית, 'רכס' של יקבי כרמל. בכלל, היינות המוגשים במסעדה הינם ישראלים בלבד.

בתום המנות נשמעו דברי ברכה. אחר כך הגיע תור העיקריות, שגרמו לנו להתחרט על שהתקוטטנו כך על כל ביס, כשכל הטוב הזה עוד לפנינו: פילה בקר קריספי, בציפוי פריך וטיגון עמוק, עם מחית חומוס ורוטב יין אדום. אוסובוקו טלה - תבשיל שוק טלה בציר טבעי, המוגש על פירה שורשים וראגו עדשים חורפי וטעים-טעים. נתח אנטריקוט מיושן, עשוי בגריל, עם פטריות פורטובלו ופירה תפו''א. קבב טלה עם צנובר ונענע, המוגש עם מסבחה, טבולה שקדים וסלט עגבניות פיקנטי, ומגדיר מחדש את המושג קבב, לכל הקבבים שיבואו בעקבותיו. חריימה בורי, פילה בורי ים תיכוני ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי, שהוגש בליווי חלה טרייה. פילה דניס אסייתי צרוב, המוגש עם חציל בחלב קוקוס עם צ'ילי, רוטב עירית וכוסברה טרייה. כריך בקר, שהוא הגרסה המקומית להמבורגר: לחמנייה פריכה, נתחוני פילה בקר, אבוקדו, עגבניות, זיתי קלמטה, עליי בייבי צעירים ואיולי צ'ילי. פאד תאי, אטריות אורז מוקפצות עם נתחי פילה בקר תבלינים אסייתים וריבת צ'ילי. וריזוטו פרגיות, עם פטריות טריות ומיובשות ושמן כמהין. וכמו שזה נשמע – ככה זה נטעם. מעולה כל כך, עד שהמחמאות כבר מאבדות את המשמעות שלהן. כמה אפשר להגיד ''מושלם'' על מנה – ואז לגלות שזאת שבעקבותיה מושלמת לא פחות?

בשלב הקינוחים חוויתי דילמה קטנה: האם להישאר ולפספס את הרכבת, או ללכת, ולאכזב מרה את קיבת הקינוחים? בעידודו הפעיל של אסף, שהופקד על שעשועי באותו ערב, בחרתי באפשרות הראשונה. היה שווה כל רגע: פאי תפוחים פריך עם תפוחי גראנד סמיט, גלידת וניל ודבש עם מקל קינמון. פאי פריך של שוקולד, בננות בקרמל וגלידת קוקוס. זביון שרדונה, מוס זביון של יין עם גלי יין אדום מתוק, אגס ביין ומקל וניל, שגרם לנו לפרוץ בדיון מגוחך על מהות המילה זביון (בשלב זה כבר היינו מבוסמים למדי. זביון הוא קינוח איטלקי על בסיס חלמונים, סוכר ויין מרסלה). ומוס גינדויה, מוס אגוזי לוז, נגיעות פיסטוק ורוטב קפה, שגרם לי לעשות את הלא יאומן – לבקש שיארזו לי אחד הבית, כדי שגם שמיל יתאם את כל הטוב הזה. על הבקשה החצופה שלי נענו בארוגולה בחיוך ובקופסת פלסטיק שקופה, בה הונחה העוגה בזהירות, תוך שהיא משמרת את כל האלמנטים המקוריים שלה, כולל הקישוטים. ובסוף אפילו הספקתי לרכבת האחרונה, ועוד פגשתי עליה את אח שלי – מה שמעיד, ללא ספק, שבחרתי נכונה.

בבית שמיל אמר לי שאם ככה נראה האוכל באירועי העבודה שלי – מצבו העגום של חשבון הבנק שלי הוא בבחינת צדק קוסמי. אבל נראה לי שזה רק בגלל שהוא מקנא.

ארוגולה
זיסמן 14, מלון שרתון סיטי טאוור, רמת גן.
03-7544482