Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> יום נישואים בקלאסה במסעדת לה רלה ג'פה

יום נישואים בקלאסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן וטעמו פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו

''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן ובעל טעם פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו

הקילומטרז' הזוגי שלנו במסעדות הביא אותנו לניסוח כלל ברזל: בלי ניסויים ביום הנישואים. לתובנה מעמיקה זו הגענו אחרי שפעם אחת התפתינו ללכת לחגוג, סתם על פי החוש, באיזו מסעדה צרפתית שכבר לא קיימת היום (וטוב שכך). ולא עוד, אלא שגם צרפנו אלינו את ההורים. התוצאה הייתה ארוחה ששום דבר לא התרומם בה, חוץ מהמחירים. מאז הפקנו לקחים: את יום הנישואים חוגגים רק בשניים, ורק במקומות שבהם אנחנו יודעים שההנאה מובטחת. לה רלה ג'פה, למשל. גם אחרי כמעט עשרים שנה של פעילות, ''לה רלה'' ממשיכה לשמור על הרמה והקסם. וכשאנחנו מגיעים אנחנו יודעים שהכל יהיה לטובתנו: חני, בעלת הבית, תהיה מקסימה כתמיד, המנות תהיינה מהקלאסיקה של המטבח הצרפתי, בבישול איכותי ומוקפד, המלצר יידע לבוא בדיוק ברגע הנכון כדי להוריד את הצלחות ולהביא את המנה הבאה, האווירה תהיה מהודרת ונעימה כאחד ואנחנו נחגוג באמת. אוי, איך שנחגוג!

המוטו כאן הוא קלאסיקה, בלי פזילה לטרנדים אופנתיים. לא מצע קינואה וגם לא סלט טבולה ליד הדגים. מקסימום – עדכונים עונתיים, כמו המרקים שחזרו עכשיו לתפריט לרגל פרוץ הסתיו. מהם אנחנו דוגמים מרק סמיך וטעים של בטטה ודלעת, שגווניו הועשרו בשמן כמהין וצנוברים. ועוד חידוש, הפעם בתחום היינות: נוכחות חזקה ליינות הבוטיק של טפרברג, מהם אנחנו בוחרים במרלו-סוביניון עשיר וחלק.

ואז לתפריט. לבעלי אין התלבטויות. הוא רוצה בדיוק את המנות שאהב בפעם הקודמת ובפעם שלפניה – טארט פרובינסאל למנה ראשונה ושוק אווז לעיקרית. חני מצידה מנסה קצת לגוון לו ומגישה את הטארט פרובינסאל בגרסה חגיגית יותר. בדרך כלל המנה מורכבת מבצק עלים במילוי ריבת בצל בבלסמי, עליה עגבנייה אפויה בעשבי תיבול ולמעלה פטרייה צלויה. את מקום הפטרייה תופס הפעם נתח צרוב של כבד אווז, המשתלב להפליא בטעם המתקתק של רוטב הקואנטרו שמלווה את המנה (חכו, חכו: כבד אווז שמופיע במנה הראשונה עוד יירה במנה העיקרית). הראשונה שלי – בליני עם סלמון מעושן, יכולה להוות ארוחת קלה בפני עצמה – שתי לביבות בליני אווריריות, עליהן סלמון מעושן בתיבול קל של צלפים וליד סלט ירוק מרענן.

גם בעיקרית חני לא מוותרת, ומציעה לבעלי להמיר את שוק האווז, שהוא כבר מכיר, במניפת מולארד, עוד אחת ממנות הדגל של המסעדה. בשר המולארד הוא בשר עם אופי – פחות שמן ובעל טעם ''פראי'' יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו. בעיקרית שלי, חברים, אני הולכת עד הסוף – טורנדו רוסיני, לא פחות. נכון שזו המנה היקרה ביותר במסעדה, אבל היי – זה יום הנישואים שלנו! ומנה כזאת היא ללא ספק סיבה למסיבה: נתח מושלם של פילה בקר יחד עם כבד אווז צרוב.
התוספת לבשרים – ירקות מוקפצים ותפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול, מהווה השלמה ראויה שאינה גונבת את ההצגה.

באחרונות אנחנו מחליטים לא להחליט, ולכן מקבלים צלחת טעימות של שלושה מיני קינוח: קרם קרמל, פרפה לימון עם קולי פירות ופרפה חלבה ברוטב קרמל. כולם בגרסה כשרה על בסיס של חלב סויה, מה שלא מפריע להם להיות טעימים אחד-אחד.

תם הטקס. אנחנו מבטיחים לעצמנו ולחני לחזור גם ביום הנישואים הבא, או בכל אירוע חגיגי אחר, מה שיבוא קודם.

לה רלה ג'פה
בת עמי 7, מדרחוב תיאטרון נגה (גשר), יפו.
03-6810637, 03-6811749

לחם בשר הרצליה אירועים חדש