מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פנינה כשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ואז המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים...''. מיכל זמרני גילתה פנינה בלב האוקיינוס של נס ציונה: מסעדת טוקופיה הכשרה

''אז המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים...''. מיכל זמרני גילתה פנינה בלב האוקיינוס של נס ציונה: מסעדת טוקופיה הכשרה

בשביל לשלות פנינים, צריך לפעמים להעמיק אל לב האוקיינוס. האוקיינוס הפרטי שלי נמצא בנס ציונה, רחוק מאוד מהבית, באזור תעשייה שכולל חנויות עודפים, מוסכים, סופרים ושיפודיות. שם, ללא חלונות או שלטים מפוצצים, נחבאת מסעדת טוקופיה. בדומה לפנינה – צריך היה להתאמץ בכדי למצוא אותה. בדומה לפנינה – זה היה כל כך שווה את זה.

טוקופיה קיימת כבר כמעט תשע שנים, סיימה את תהליך הפיכתה לכשרה לפני כשנה, ועל הצלחתה ניתן להעיד שביום שני בערב המקום היה מלא מפה אל פה. את המסעדה ייסד קובי דלל, שאחראי לעיצוב האלגנטי של המקום, כולל שולחנות נוחים, פרגודים המחלקים את המסעדה לחללים קנטים, וגופי תאורה ייחודיים פרי עיצובו. חשיבות האסתטיקה ניכרת בכל, מחלל ההסעדה ועד אחרונת המנות המגיעה לשולחן. בעבר, התמחתה המסעדה בבשרים. היום היא מוגדרת כמסעדת שף, והתפריט המגוון – הכולל בשרים, דגים ומנות צמחוניות – מושפע בעיקר מהיצירתיות של קובי, שמרבה להתייעץ עם הצוות לגבי המנות החדשות והטעמים. כמעט בכל יום ניתן למצוא פה חמש-שש מנות ספיישלים, בהתאם למה שמגיע מהספקים ולמה שמתחשק לקובי באותו יום.

שני ואנוכי מתחילות עם קוקטיילים: קלבדוס, משקה אלכוהולי מתפוחים, שמגיע חם עם תפוחים מבושלים ביין ומקל קינמון. הטעם האלכוהולי של המשקה מודגש בגלל החום, וככל שהמשקה מתקרר הופך דומיננטי פחות. מושלם לימות החורף הקרים. לצדו, ההיפך הגמור - קוקטייל גרינדיי, המוגש קפוא ומורכב ממידורי סאוור וקיווי, חמצמץ וטעים.

המלצרית שלנו, שמרית, מפרטת על הספיישלים עד רמת זיתי הקלמנטה. אני ושני מתלבטות ארוכות מול התפריטים. בטוקופיה עסקית ערב, הכוללת מגוון של מנות ראשונות (שמונה במספר) ועיקריות (עשר בתפריט + שישה ספיישלים, נכון לאותו ערב), בטווח מחירים הנע בין 87 ₪ למנה הזולה ביותר (המבורגר על פוקצ'ה בגריל עם הום פרייז ואיולי צ'ילי), עד 179 ₪ למנה היקרה ביותר (פילה מניון 250 גרם, ברוטב ציר בקר ויין אדום/פלפלת מעושנת). וכרגיל, כשקשה לבחור, מזמינים קצת מהכל.

על שולחננו נוחתת פוקצ'ה מוארכת, אפויה בטאבון, משוחה בשמן זית ומלח גס, ומוגשת עם איולי פניקס, תערובת זיתים וקונפי שום נהדר, שקליפתו מתפצחת בין השיניים ותוכו רך ומתקתק. אחריה מגיעות המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; חציל בלאדי קלוי על הגריל עם סלסת פלפלים וטחינה גולמית; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים, עטופים בצק פריך ומוגשים ברוטב חמצמץ. המנות נהדרת כולן, ואני ושני מתענגות על כל ביס. לא פלא שהיינו צריכות לקחת הפסקה קטנה, לפני שהתקדמנו לשלב הבא.

בין המנות הראשונות לעיקריות מפנק אותנו צוות המסעדה בסורבה משמש קטן וקטיפתי, בכוסית של שוט. מיד אחר כך נמזג לכוסותינו יין הבית, בלנד של מרלו, שיראז וקברנה סוביניון, 204, יקב יתיר. בעקבותיו מגיעות העיקריות: נתח אנטרקוט ששני הגדירה כ''מצוין, צלוי בדייקנות, בדיוק כמו שאני אוהבת'', ואני, שרק טעמתי, הסכמתי בשמחה. המנה לוותה בחתיכות בטטה ותפוחי אדמה. מולי הונח מגש עץ עגול שמכל צדדיו נשפכה צלע עגל חלב ענקית, שומנית, מפולפלת קלות, בעלת מעטפת קראנצ'ית מבחוץ, ומבפנים – בשר עסיסי ולעיס. המנה הוגשה עם צ'ימיצ'ורי אבוקדו, איולי צ'ילי וכדור של קרם תפוחי אדמה עטוף בפלפלים קלויים, שמכולם התעלמתי באלגנטיות. אני לא אוהבת שמפריעים לי עם הבשר.

כשכבר היה נדמה שאי אפשר יותר פונו הצלחות, ובמקומן הגיעו לשולחן, בגאווה ובראש מורם, הקינוחים. עוגת ביסקוויטים עם רוטב שוקולד ואנגלז מוקה רכה ופשוטה, נימוחה בפה, עם שילוב טעמים בסיסי, אך בכל זאת נהדר, של מוקה ושוקולד. סופלה שוקולד עם מעטה פריך, שנשבר בנקישת כפית, וחשף ים תת קרקעי של שוקולד מריר ועשיר, כשמלעלה נמס בהתמדה סורבה אגוזי לוז. בראוניז עם גאנש שוקולד, אחת ממנות הספיישל, פריך מחד וקרמי מאידך ושוקולדי מאוד באופן כללי. גולת הכותרת הייתה בספיישל הנוסף – טארט תותים נפלא, שהכיל שילוב נהדר של פטיסייר מתוק, תותים חמצמצים וביסקוויט פריך וספוג מיצים. תענוג צרוף.

השעון דחק והרכבת קראה לי. שני נפרדת מהקינוחים בדמעות, בחיזוקים חיוביים ובהבטה נרגשת לחזור בקרוב. אני מעדיפה להיפרד מהצוות, אבל ההבטחה שלי זהה: טוקופיה היא מסוג המסעדות שחוזרים אליהן שוב, ושוב. גם אם הן ממוקמות 150 קילומטרים מהבית.

טוקופיה
הפטיש 6, מתחם הפאואר סנטר, נס ציונה.
08-9389333