Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> יבואו אליך, שושנה...: מסעדת הבלינצ'ס של שושנה

יבואו אליך, שושנה...


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה

''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה

באחד מפרצי הנוסטלגיה שעוברים עלי, לאחרונה, ניסיתי לאתר צילום שלי מהעבר הרחוק בקופסה של מסמכים שאבד עליהם הקלח. את התמונה המסוימת לא מצאתי שם אבל זו היתה הזדמנות פז לעשות קצת סדר בניירות. בעודי נוברת בערימה, קרץ לי פתאום, נייר מוכתם תלוש מבלוק מכתבים. פתחתי בזהירות את הקיפולים הדביקים וגיליתי מתכון ישן רשום בכתב ידי הילדותי והמעוגל מימים רחוקים שלפני עידן האינטרנט. '' בלינצ'ס גבינה עם צימוקים'' בישרה הכותרת, וזו היתה שעתם האמיתית של זיכרונות מהולים בכאב מדודה מדי, האופה שהיתה אחת היפהפיות הדור והמטבח שלה ידע הרבה שעות של שיחות נפש ועצות רומנטיות שקבלתי תוך שאני יורדת על עוד בלינצ'ס חמים מבית היוצר שלה. ככה זה - חיפשתי אתונות ומצאתי מלוכה בדמות מתכון רווי בטעמים של פעם.

פתאום, התעורר בי חשק בלתי נשלט לאכול בלינצ'ס בדיוק כזה, מגבינה מתוקה עם צימוקים. נכון, כל המרכיבים פשוטים ואפילו גבינת ''טיב טעם'', המופיעה במתכון, עדיין נמצאת במקררי המרכולים, כך שניתן בקלות לשחזר את המתכון בבית. ''יופי, אבל כל הכיף הוא שמישהו מומחה מגיש לך אותו. איפה עדיין יש מקומות כאלה?'' שיתפתי דודה אחרת שגרה ברמת-גן ונוהגת לאכול במקומות כשרים למהדרין בלבד. היא הסכימה לגלות לי אבל כשהבחינה בחולשתי התנתה: ''בתנאי שתיקחי אותי אתך!''.

''הבלינצ'ס של שושנה'' הוא מיזם עתיק של שושנה ההונגרייה, שנסיבות חייה הביאו אותה למכור את המקום המקורי המפורסם שלה ברחוב ירמיהו בתל-אביב ולנדוד עם סודותיה המקצועיים לרמת-גן. בגלגולו הנוכחי, המקום שוכן ברחבה של מרכז קניות קטן בלב רמת-גן הישנה. הקהל, לעומת זאת, נשאר אותו הקהל. דודתי שמחה שהקפידה להתלבש לכבוד האירוע, כי מיד פגשה, בין יושבי המקום, כמה מכרות ותיקות.

אורי, הבעלים, ממליץ לנו לחמם את הגרון במרקים החורפים שלו, כדי שנהיה רגועות לפני שנתחיל להתלבט בין 28 סוגי בלינצ'ס שלשמו הגענו לכאן. הוא מספר שלפני שפרשה לגמלאות מרצון, שושנה הספיקה לעבוד כאן ולימדה אותו להכין בלינצ'ס כהלכתו. הוא מתגאה שהוא מקפיד לשמור על המקוריות, וזה מזכיר לי את ספור המאבק על הבכורה של חומוס אבו-גוש. כנראה, עדיין לא הגיעה שעתו הגדולה של הבלינצ'ס ולא שמעתי אף אחד ברחוב נאבק איתו על הבכורה.

אחרי המרקים שהצטיינו בטעם ביתי, הזמנו שלושה סוגי בלינצ'ס מלוחים ופיקנטיים – אחד במילוי גבינה מלוחה מעודנת, אחד עם גבינה ותרד שהכי אהבתי, והופתעתי לגלות שאפשר לאכול בלינצ'ס במילוי ''גולאש פטריות'', שהגיע מבעבע במילוי של תפוח אדמה ברוטב עגבניות. כולם מוקרמים בגבינה צהובה של פעם, והמלצרית מבקשת שלא ניגע בכלים הלוהטים. כל בלינצ'ס מוגש בזוג בצלחת אובאלית ממש כמו בימיה של שושנה.

אנחנו די שבעות, אבל אני יודעת שהשיא עדיין לפנינו. קצת לפני הקפה, אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה. אני שואלת את אורי באיזו גבינה הוא משתמש, והוא עונה בצניעות: ''טיב טעם''. הדודה, בינתיים, מתמכרת דווקא לבלינצ'ס עם קרם השוקולד העשיר, עם אגוזים וקצפת וליקר שוקולד - עוד מנה קלאסית שמבוקשת כאן.

הזמנתי גם קפוצ'ינו, אבל שכחתי שאני לא ברומא. השם הזה שייך לטרמינולוגיה של פעם, כאשר בבתי הקפה של ישראל בקשת קפוצ'ינו - וקבלת קפה בחלב, שגבעת קצפת לבנה מקשטת אותו בנדיבות. ויש גם שוקוצ'ינו על בסיס שוקולד – המשקה האולטימטיבי לימי החורף.

התפריט בבלינצ'ס של שושנה חלבי, וכולל גם ארוחות בוקר, מבחר כריכים, דגים וארוחות עסקיות בצהריים. דינה, אשתו של אורי, אופה את העוגות וגם מציירת עליהן בהזמנה לאירועים, כמו למשל טקס קבלת התורה לילדים. הלקוחות הקבועים נמנים על חברי המועדון, וזוכים להזמנה על חשבון הבית ביום ההולדת וביום הנישואין.

הבלינצ'ס של שושנה
הרואה 2 (פינת הרצל), קניון שופינג, רמת גן.
03-6703789

לחם בשר הרצליה אירועים חדש