האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)
בברזיל מתכוננים לקרנבל השנתי וגם אצלנו לא מפסיקים למצוא סיבות למסיבות. בקיבוץ פלמ''חים חוגגים את פסטיבל הבטטה, למסעדת בוחא יום הולדת שנה וגם בעמותת ''חיים'' למען ילדים חולי סרטן מבקשת להפוך את פורים המתקרב לחג שמח
שש המלצות לבילויים רומנטיים במיוחד ליום האהבה
הרבה מאוד מסעדות קופצות על ההזדמנות לגוון את התפריט במנות עם פירות יבשים. באחרות מציעים לסועדים עץ על שמם לקינוח ובמסעדת סנדר הגדילו לעשות ומכינים לנוטעים ערכת פיקניק מושלמת
תמיד חלמתם להרשים את החבר'ה בנאום ידעני על עפיצות או טרוואר? שני יקבים, מרכז יין ובר מציעים קורסי טעימת יין, סדנת טרוואר, סדנא להפקת שיכר מפירות יבשים וגם ערב מחווה לפרנק סינטרה שכולו אלכוהול משובח ולהיטים
רוצים ללמוד להכין קינוחי שוקולד מרהיבים או להוציא תחת ידכם פסטה טרייה או לה לה? זה הזמן לסדנת בישול
ארבע המלצות על ארוחות בוקר מרחיבות לב, ששווה לצאת למענן מהעיר
ארבע המלצות לסופשבוע חורפי וסוער
רוצים לקבל את השנה החדשה בגדול? ארבע המלצות על מסעדות שחוגגות בענק
אם כבר משקיעים 500 קלוריות בסופגנייה, כדאי שזו תהיה אחת ששווה כל קלוריה. ארבע המלצות על סופגניות טובות במיוחד
בזמן שבירושלים מתקיים פסטיבל חמשושליים חוגגים החיפאים את ''החג של החגים'' או ''עיד אל עיאד'' בערבית, שמתקיים בוואדי ניסנאס וחוגג את חנוכה, הרמדאן וכריסמס. יהיו אמנות, מסלולי שירים וסיפורים, יריד עתיקות, קונצרטים, אירועי חוצות וארוחות מיוחדות במסעדות. אנחנו נהיה שם בשביל האוכל
בשלושת סופי השבוע הקרובים יתקיים בירושלים פסטיבל חמשושליים2, במסגרתו יתקיימו בעיר אירועי תרבות מיוחדים, חלקם ייפתחו לקהל חינם. יהיו סיורי שווקים, היסטוריה ואדריכלות, אירועי מוסיקה, תיאטרון וקולנוע, אבל מה שאותנו מעניין הם תפריטי הפסטיבל המיוחדים שיציעו במיטב המסעדות. דוגמית לטעימה
ארבעה תפריטי חורף מפתים ומתכון לאוסובוקו טלה עם בייקון, עדשים ופטריות שיטאקי, של השף עומר מילר מבית פוד ארט
נובמבר בעיצומו, סופה רודפת סערה ועת המרק הגיעה. ארבעה שפים ומסעדנים ממליצים על מרק ומצרפים מתכון. להדפיס ולשמור
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
אם חשבתם שכדי לאכול אוכל בריא צריך לוותר על הנאות החיים או רחמנא ליצלן, לסבול, הנה החדשות הטובות: במיטב מאפיות ארצנו לוקחים ברצינות את טרנד הבריאות ששוטף את העולם ואופים יותר ויותר לחמים מקמח חיטה מלא. ארבע המלצות
לא רק החצב פורח בסתיו, גם שירותי הטייק-אווי. ארבע אופציות מומלצות לפיצה בטייק אווי או בישיבה במקום
עודד ברנר, מי שהקים את מקס ברנר לפני למעלה מעשור, הוא הראשון שזיהה את הפוטנציאל הבלתי ממומש שבשוק השוקולד הישראלי. בשנים האחרונות מצטרפים אליו עוד ועוד שוקולטיירים ישראלים, בעלי ניסיון בינלאומי, שמסמנים אותנו במקום מכובד על המפה הכי מתוקה בתבל. ארבע המלצות
ארבע מסעדות מומלצות על הים לכבוד הסוף הסופי בהחלט של הקיץ
תשעה ימי חופש מהגן ומבית הספר בפתח ואפשר לנצל אותם ללמידה חווייתית. ב-4שף, טייסט, ספייסס ובמקומות נוספים מציעים סדנאות בישול לילדים, משוקולד ועד סושי לאנשים קטנים
ארבעה ספרי בישול חדשים ומומלצים למי שמחפש חומר קריאה לוהט ליום כיפור או דרך נבונה לממש את תלושי המתנה לחג. ויש כמובן גם מתכונים בלעדיים למנות מתוך הספרים של קרין גורן ואורי ירמיאס ואפרת מיכאלי
רגע לפני שאנחנו טובעים בעוגות דבש בחושות, הנה ארבע מומלצות במיוחד פלוס מתכון בלעדי לעוגת הדבש של ''מתוקה''. שתהיה שנה דבש!
ראש השנה אוטוטו כאן ואתו הקניות, המתנות, הדודים והבישולים. לפחות בסעיף האחרון אפשר לעשות לעצמנו חיים קצת יותר קלים, והמחיר, תתפלאו לגלות, מצדיק את הרעיון. על חטאינו נכפר כבר ביום כיפור, ועד אז, שנהיה לראש ולא לסמרטוט
סתיו ויפו הם חיבור מנצח. בסמטאות האבן הצרות והעתיקות כבר מנשבת רוח קרירה והגלריסטים ידידותיים ומזמינים מתמיד. חמש דקות מתל אביב מזומנת לכם החוויה הכי קסומה ומנותקת, וכמו תמיד, אי אפשר בלי ארוחה טובה
ארבעה ברמנים מספרים על המשקאות הכי חמים על הבר שלהם בקיץ האחרון ומוסיפים מתכונים לקוקטיילים קיציים משגעים.