ארבע טעימות מיפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סתיו ויפו הם חיבור מנצח. בסמטאות האבן הצרות והעתיקות כבר מנשבת רוח קרירה והגלריסטים ידידותיים ומזמינים מתמיד. חמש דקות מתל אביב מזומנת לכם החוויה הכי קסומה ומנותקת, וכמו תמיד, אי אפשר בלי ארוחה טובה

עד ה-16 בספטמבר 2006 חוגגים ביפו את פסטיבל טעימות יפו השלישי. במסגרתו מוגשים במבחר מסעדות בעיר שני תפריטי ארוחות בנות שלוש מנות, ב-49 ₪ וב-69 ₪, וזו רק עוד סיבה לבקר במקום המיוחד והמרתק הזה

ויטושה
למטבח הבולגרי יש באופן מסורתי הרבה כבוד ביפו וגם אם אוכלוסיית העיר השתנתה לאורך השנים, יפו היא עדיין המקום לאכול בו קבב בולגרי, עלי גפן, פשטידות תרד וגבינה או ביורק. ויטושה, שנקראת על שם ההר הפסטורלי בבולגריה שתמונת טאפט ענקית שלו עיטרה את קיר המסעדה שנים ארוכות, היא אחת המסעדות הבולגריות הותיקות והאותנטיות ביפו. לפני זמן מה עברה שיפוץ, נפרדה מהטאפט המפורסם והכפילה את גודלה. אם תשאלו כל יפואי אמיתי, תשמעו שויטושה היא תחנת חובה בכל סיור בעיר, ואם עוד לא שוכנעתם, הנה ההוכחה האולטימטיבית: גידי גוב צילם במסעדה את תכניתו על המטבח הבולגרי. מה יותר מזה?
ויטושה
יהודה הימית 3, יפו
טלפון: 03-5181974

הזקן והים
באזור אחר של העיר, בשכונת עג'מי, ברחוב קדם ובתוך בית פרטי גדול שחלונותיו צופים אל הים, נמצאת מסעדת הדגים המפורסמת הזו, עוד מוסד שראוי לבחון מקרוב. המסעדה רחבת הידיים, מתמחה בדגי ים טריים, ולא מבריכות, שמוגשים לשולחן יחד עם פלטת סלטים מזרחיים מגוונת ופיתות חמות מהטאבון. ארוחה יפואית קלאסית וטובה שכל דיאטנית חותמת עליה.
הזקן והים
קדם 83, יפו, תל אביב
טלפון: 03-6818699

איש הענבים
בתוך סמטאות העיר העתיקה, בתפאורה ימי-בינמיית של בתי אבן כבדים, סורגי ברזל ודלתות עץ כבדות, נמצא מרכז תרבות היין והמסעדה של חיים גן, איש הענבים. גן הוא אחד האנשים בלעדיהם לא היה מגיע עולם היין הישראלי לפסגות בהן הוא מתבסס כיום, ובלי מליצות מיותרות, נכון לומר שמדובר באדם שחינך לתרבות יין אלפי ישראלים, לימד אותנו להבין, להעריך ולהשקיע ביין, ובעיקר, ליהנות מכוס יין טוב. במרכז ''איש הענבים'' ביפו אפשר להציץ באחד מאוספי היינות המרשימים בארץ, לבקר בחדר היין המקורר ולהצטרף לטעימה מקצועית. במסגרת הפסטיבל נותנים טעימות יין מהמבחר הקיים בחנות ב-49 ₪. הטעימה מותנית בהרשמה מראש.
איש הענבים
סמטת מזל שור 9, יפו העתיקה
טלפון: 03-5180533

פויקה
פויקה היא מסעדת קונספט אמיתית, כזו שציר מרכזי מחבר את כל המנות המוגשות בה, ובמקרה שלה, לא ציר אלא סיר: הפויקה. בסיר הברזל הכבד שהגיע במקור מדרום אפריקה מבשלים כמעט את כל המנות של המסעדה, מה שמוסיף להן איכות ייחודית. בין יתר המנות המבושלות בפויקה יש קדרת ירקות שורש למשל או קדרת חיטה אפריקאית עם חלב קוקוס, ג'ינג'ר ואגוזי קשיו, יש מנה של מיני בורגר ברוטב יין אדום, טימין ובצלי שאלוט ועוד, אבל אין, אין כמו עוגת השוקולד האפויה בפויקה, קינוח שהוא חלומם הרטוב של חובבי שוקולד, כזה שלא שוכחים.
פויקה
תרצה 14, יפו
טלפון: 03-6814622